Peknej clanek

.
Jen k tem komentarum ruznych povrchu, moje zkusenosti:
Na suchym asfaltu na podzim poznam, ze na letnich pneumatikach pri brzdeni uz nejak prilis casto zasahuje ABSko, prezuju a najednou je klid. Takze jednoznace ty letni musi mit delsi brzdnou drahu. Na jare je to presne naopak, zimaky uz na suchym asfaltu klouzou, protoze je na ne moc teplo, a prezuju na letnaky a je klidek.
Na vode bych zimnim vazne moz neveril. Kdyz se podivam jak maji delane lamely, tak si myslim, ze vodu skoro neodvadeji. V jizde na vode sem videl i ohromny rozdil mezi origo pneu od Daewoo a Matador Aquilla, Matadory byly na vode lepsi i kdyz byly o 1 cm sirsi.
K jizde na brecce nebo snehu neni moc co dodat a k jizde na ledu? Prijde mi, ze argumenty v clanku jsou spravne, ale prakticke zkusenosti mi rikaji, ze zimni guma na ledu drzi podstatne lip nez letni. Tak nevim

.
A jeste k tomu, ze se v Praze nevyplati kupovat zimni gumy. No nevim. Kdyby lidi jeli MHD, kdyz bude snezit, tak by to mozna slo. Ale vetsina vyjede stejne i kdyz snezi a pak prijde i ten sebemirnejsi kopecek a auta s letnima gumama (navic s ridici, kteri nejsou na jizdu po snehu zvykli) ho totalne ucpou (a tam, kde se nejakou dobu "klouze" nekdo s letnima gumama, tak se pak spatne rozjizdi i clovek, ktery ma zimaky). A pak uz nejedou ani ti, co maji zimni gumy, ani ti, co jeli MHD.