Drahý
Laco71,
není to tak dávno, co jsi psal, že máš vše v pořádku.
Věštil jsem Ti, že se dřív nebo později může Tvůj hladký a bezproblémový běh motoru časem změnit a že se může stát, že bude motor vynechávat, nebude mít hladký běh, bude kolísat volnoběh apod.
Vypadá to, že jsem se celkem strefil, ne?
Po Tvém zásahu do motoru a vlastnoruční opravě se objevují další a další chybová hlášení, proto mě napadá základní otázka:
Není náhodou problém v tom, že se v autě "vrtáš" sám a nenecháš opravu na lidech, kteří tomu rozumí?!
Teda KDE bude CHYBA a ČO ju generuje ??
Možná je toto odpověď na Tvou otázku v Tvém posledním příspěvku
Jak jsi dopadl u mechanika, ke kterému jsi byl objednaný? Co Ti řekl? Máš od něho nějaký závěr?
Slíbil jsi odpověď, tak by mě zajímal názor mechanika...
-----------------
K Tvému problému
Nejsem odborník, ale systém funguje tak, že nastavovače nastaví nějakou hodnotu časování ventilů (řídící jednotka vyšle signál) a snímače polohy na opačném konci vačkových hřídelí zkontrolují, že byla operace nastavení provedena.
Pokud se liší předpokládaný signál ze snímačů polohy vačkových hřídelí s tím skutečně obdrženým signálem od snímačů, vyskočí ti právě ta hláška, kterou popisuješ.
Jak k tomu došlo je těžké od oka soudit, ale myslím si, že pokud jsi neutáhl nastavovače v přesně definované poloze (vůči sobě i vůči klikové hřídeli), bude nejspíš problém ve špatné pozici nastavovačů.
Použil jsi aretační sadu? Myslím tu z mého odkazu objednávaných dílů?
-----------------
Já jsem teď ve stavu, kdy čekám na díly a příští týden (možná až ten další) budu mít opraveno, takže se pochlubím, jak to dopadlo a jestli se můj problém se závadou P0014 vyřešil.