Ještě doplním jeden bod, který ale tak úplně nesouvisí s motorem, ale stalo se mi to ve spojitosti s touto opravou.
Když jsem poprvé sedl do auta, tak mi nešlo ovládání topení/ventilace/klimatizace. Prostě celá ta spodní "jednotka" byla mrtvá. Když jsem zastavil, tak mě napadlo, že by to mohla být pojistka, tak jsem kouknul na pojistkovou skříň vytáhnul pojistku, ale ta byla v pořádku. Tak jsem jí zase zastrčil zpátky a od té doby jede ta ventilační jednotka naprosto normálně.
Vypadalo to, jako kdyby jen ta pojistka neměla kontakt s těmi konektory v pojistkové skříni.
Když jsem ale zprovoznil jednotku ventilace, tak jsem si všiml, že není ani nastavený správný čas a datum na rádiu. Rádio fungovalo normálně, dokonce byli nastavené i stanice v paměti jako před výměnou rozvodů. Čas jsem nastavil normálně.
Problém je ale v tom, že nejde nastavit správně DATUM.
Sice nastavím normálně den i měsíc, ale nastavit rok není možné, respektive datum vypadá následovně:
03/05/
0017
Jinými slovy nejsem schopen dát do datumu číslovku 2
Jde to nějak "elegantně" nastavit?
Mám i zapnutou RDS synchronizaci, ale stále mám rok 0017.
Když se pokouším nastavovat rok a kroutím kolečkem, tak se mi zobrazí pouze roky 0000 až 0050, ale dál to nejde a opět se objeví (dokola) rok 0000 atd.
Předpokládám 2 příčiny:
1) při nulování chybového hlášení "P0014" (důvod mé opravy) se vynuloval rok
2) dlouhé odpojení baterie z důvodu opravy způsobilo vymazání paměti auta nebo samotného rádia.
To je tak vše, co mě napadá, že by to tím mohlo být.
Mám k dispozici aplikaci Torque a Bluetooth OBD2 adaptér, tak by mě zajímalo, jestli bych to mohl být schopen nastavit i přes to.
Nebo budu muset (když to budu chtít spravit) na diagnostiku do autorizovaného servisu?