Nepravidelný chod motoru
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
-
Škubání při studeném motoru
Zdravím vespolek,
tak před týdnem mi začal Matýsek dělat přesně to co Docentovi. Nastartuje bez problémů a pak cuká(nepravidelně klesají otáčky a volnoběh taky nic moc). Po cca 5-8km jak se zahřejë a vše je O.K. Mám ho od podzimu(r.v. 99), ale začal to dělat až teď. Tak budu vděčen, pokud Docent oznámí výsledky "šetření " v servisu. Jinak halt budu muset postupovat dle rad co jsou tady popsány. Jenže mě vždycky při opravě zbyde spousta šroubečků co nikam nepasujou...Ach jo.
Docente prosím napiš jak jsi dopadl.
Martin, Brno.
tak před týdnem mi začal Matýsek dělat přesně to co Docentovi. Nastartuje bez problémů a pak cuká(nepravidelně klesají otáčky a volnoběh taky nic moc). Po cca 5-8km jak se zahřejë a vše je O.K. Mám ho od podzimu(r.v. 99), ale začal to dělat až teď. Tak budu vděčen, pokud Docent oznámí výsledky "šetření " v servisu. Jinak halt budu muset postupovat dle rad co jsou tady popsány. Jenže mě vždycky při opravě zbyde spousta šroubečků co nikam nepasujou...Ach jo.
Martin, Brno.
tohle by mohla byt vlhkost v rozdelovaci.a samo pri kontrole kouknout na kabely.pak bych mrknul na modulator egr ventilu je to takova plastova vec u egru a casto se poskodi membrana uvnitr a pak spatne prochazi podtlaky a kolisaji otacky
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Re: Škubání při studeném motoru
ááá, koukám další Matiz v Brně... vítejMartin Berka píše:Zdravím vespolek,
Martin, Brno.
Píše, že má r.v.99 - to v Matizu I je taky EGR? že já ho nikde nenašel..palikx píše:tohle by mohla byt vlhkost v rozdelovaci.a samo pri kontrole kouknout na kabely.pak bych mrknul na modulator egr ventilu je to takova plastova vec u egru a casto se poskodi membrana uvnitr a pak spatne prochazi podtlaky a kolisaji otacky
no samozrejme ze tam je .jen neni elektricky a je schovany.aby ho jen tak nekdo nenasel mrsku a navic je ovladany tim podtlakovym hajzlem ktery vydrzi chvili.
joo a je v zadu mezi sacim potrubim a bzdovou pumpou,prisroubovan 2krat 6 sroubek
joo a je v zadu mezi sacim potrubim a bzdovou pumpou,prisroubovan 2krat 6 sroubek
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
jojo...ja som ho vystopoval podla hadiciek co vedu pred klapku...jedna z nich bola tak pekne zaciernena od vyfukovych plynov. Hned som ho aj zaslepil nech mi to papa iba cisty vzduch , ale neviem ci to ma vobec nejaky efekt. Samozrejme na STK ho zapojim naspat
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
-
- Kontaktovat uživatele:
No , je to jednoduche vymenit kabliky, horsie je to vopchat ruku ku rozdelovaci a vymenit ich. Je to robene pre malicke korejske rucicky. Osobne nemam velke ruky ale mal som problem ich tam dostat a este k tomu menit kablik. Minule som taktiez vopchal ruku, uz ale neviem presne kde a musel som dat druhou rukou dole hodinky aby som ich vedel vytiahnut. Ale pomalu a trpezlivo sa da vsetko hoci ked clovek troska zanadava hned to ide lepsie.
-
- Kontaktovat uživatele:
No , je to jednoduche vymenit kabliky, horsie je to vopchat ruku ku rozdelovaci a vymenit ich. Je to robene pre malicke korejske rucicky. Osobne nemam velke ruky ale mal som problem ich tam dostat a este k tomu menit kablik. Minule som taktiez vopchal ruku, uz ale neviem presne kde a musel som dat druhou rukou dole hodinky aby som ich vedel vytiahnut. Ale pomalu a trpezlivo sa da vsetko hoci ked clovek troska zanadava hned to ide lepsie.