Nepravidelný chod motoru
Moderátor: Blue Lanos
Nepravidelný chod motoru
Ahoj všicí .. mám takovej problém, dneska ráno jsem jako vždy přitančil jak kytička ke svýmu Metalákovy a jako že vyrazím do práce. No a když jsem ,,nastartoval,, tak to bylo jako když to má každou chvíli chcípnout. No to samý bylo při rozjezdu ... při nízkejch otáčkách to škubalo, cukalo, nechtělo to jet. Tak sem zastavil, chcípnul motor, zase nastartoval (to už bylo lepší) ale cukalo to a skákalo to dál. No tak Vás snažně prosím o radu neb mám o něj strach. Servis je mi jasnej jenom že je víkend .. všude zavřeno a jezdit musim ..
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
- Reklama
Re: Nepravidelný chod motoru
Skus vycistit rozdelovac
Z 99 % vlhkost víčka rozdělovače, zejména znečištěného na povrchu prachem, který navlhne, ale vlhkost může to být i uvnitř víčka. Jak radí PAMA, vše vyčistit a vysušit. Pokud se bude závada projevovat nadále, vyměnit všechny svíčkové kabely, zejména od cívky k rozdělovači.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
no snad to bude jen vlhkost ale spis tipuju kabel od 2 valce.vetsinou po sendani ze svicky je cernej jak bota.ale uvidis.samo to muze byt ktery koliv kabel.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Mně to pro změnu dělal kabel od 3. válce, tak jsem tam hodil kabel z Mitsubishi, co jsem měl doma a pak jsem stejně asi za 4 měsíce musel koupit novou sadu za 219,- Kčpalikx píše:no snad to bude jen vlhkost ale spis tipuju kabel od 2 valce.vetsinou po sendani ze svicky je cernej jak bota.ale uvidis.samo to muze byt ktery koliv kabel.
Já jsem na mém Matízu vyměnil preventivně po asi 40000 km všechny svíčkové uhlíkové kabely a nahradil jsem svíčkovým kabelem, který má vodič s mědi. Jediné co pozoruji, že se mi zhoršil příjem rádia u slabších stanic.
Nejprve zkontroluj víčko rozdělovače, od kterého vedou kabely ke svíčkám. Pokud je víčko špinavé a zaprášené, stačí je řádně otřít do sucha hadrem, tak aby bylo čisté. Nic zatím nedomontuj. Po očištění zkus nastartovat a pokud běží motor dobře, byla závada odstraněna. Pokud běží motor stále nepravidelně, vem si nějakou rukavici a sundavej jednotlivě kabely ze svíček za chodu motoru. Pokud se po každém sundání změní chod motoru, je k tomuto válci kabel dobrý. Pokud se nezmění je vadný a je ho potřeba vyměnit. Po výměně kabelu se závada stále projevuje je tu možnost ještě vadné svíčky na tom samém válci, na kterém nebyla žádná změna v chodu motoru. Vyměň ji. Když po těchto úkonech stále běží motor nepravidelně, je nutné demontovat víčko rozdělovače, které může být vadné a nebo je uvnitř špína a vlhkost. Prohlédni v jakém stavu je vnitřek víčka, pokud jsou napálené kontakty, nebo má víčko mikroskopické trhlinky, je ho potřeba vyměnit i současně s palcem rozdělovače za nové. Přeji dobré pořizení.
A jedna dobrá rada. Protože budeš víčko rozdělovače teprve hledat, kde je na motoru umístěné, tak si řádně prohlédni před demontáží součástky a zapamatuj si to, případně napiš, ať to zpět složíš dobře. Předejdeš tak ke zbytečným nejasnostem a pochybností ze zpětnou montáží.
PS:
a označ si svíčkové kabely čísly jednotlivých válců, ať je zpátky dáš tam kam patří na víčku rozdělovače.
A jedna dobrá rada. Protože budeš víčko rozdělovače teprve hledat, kde je na motoru umístěné, tak si řádně prohlédni před demontáží součástky a zapamatuj si to, případně napiš, ať to zpět složíš dobře. Předejdeš tak ke zbytečným nejasnostem a pochybností ze zpětnou montáží.
PS:
a označ si svíčkové kabely čísly jednotlivých válců, ať je zpátky dáš tam kam patří na víčku rozdělovače.
Jako laik postupuji vylučovací metodou jednotlivých možných poruch a to co je způsobuje. Může to být opravdu jednotlivá svíčka. Já bych zkusil vyměnu všech , abych vyloučil tuto možnost závady. Další možností je to dát do servisu a máš pokoj, potom již jezdíš na pouhé případné reklamace, pokud závada přetrvává. Ale servis má jednu velikou výhodu. Je mu jedno kolik to stojí, protože to neplatí ze svého a musí vrátit vůz v pořádku a funkční.