Palivova sústava - Nebliká OKO

Moderátor: Blue Lanos

ceysy

Palivova sústava - Nebliká OKO

Příspěvek od ceysy »

Čaute. Ja mam takýto problém. Ukazovateľ paliva mam už skoro na konci červeného pola a stale mi nesvieti oko.
Myslím si že môže byť problém že my zle ukazuje ručička palivomeru, alebo mi mi nesvieti kontrolka rezery.

Ako by som najjednoduchšie zistil či mam vypálenu kontrólku rezervy?
Ako správne nadstaviť ukazovateľ palivomeru?

Ďakujem za rady a typy. :P
Reklama

Muco

Re: Palivova sústava - Nebliká OKO

Příspěvek od Muco »

Ja som mal presne ten"problém"...(mal som ale Kalos)ale nie je to závada.(ak naozaj nemáš žiarovku vypálenú),lebo tiež som to mal v červenom a keď som išiel natankovať(lebo som to už nechcel riskovať),tak mi potom zasvietil...Niekde na kalos fore sa to už rozoberalo.Ale keby sa mi to nerozsvietilo,tak by som tiež išiel skontrolovať žiarovku.Nechcem Ta týmto presviedčať,že je to v poriadku,ale napísal som len moju skúsenosť..No ako sa to dá skontrolovať,bohužiaľ ani len netuším,ale snáď Ti tu niekto poradí...ale ja by som to neriskoval a natankoval by som radšej,lebo ak ti dôjde benzín,môže to byť plúser...Ako sa hovorí:..."nepomohol som ti sice,ale vlial som do teba nádej.." ;)
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
svetluska

Příspěvek od svetluska »

Problém s ukazatelem paliva má hodně esper né-li všechny. Oko se rozsvítí až když se ručička už nezvedne ani o kousek. Jestli se bojiš natankuj plnou nádrž a uvidíš kolik se ti tam vešlo. Espero má nádrž na padesát litrů a oko se rozsvěcí asi když je tam okolo osmi litrů. Ale řekl bych že bude vše ok akorát musíš vydržet než se rozsviti.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Kontrolku preveríš tak ,že kábel z plaváka priložíš na kostru a musí svieťiť.
ceysy

Příspěvek od ceysy »

dedo.miki píše:Kontrolku preveríš tak ,že kábel z plaváka priložíš na kostru a musí svieťiť.
Dnes som to skúšal. Žiarovka v prístrojovke je dobra. Len neviem ktorý klábel mám priložiť na kostru. Je tam trojkolík. Myslim že sú tam farby červená biela a čierna. V červenom a bielom kábli je napätie.

Ako mám postupovať aby rozsvietil pažravé oko?
Môžem spojiť napr. červený kábel s čiernim,alebo červený s karosériou aby som to ukostril?
andyjj

Příspěvek od andyjj »

tak toto trapi aj mňa.

kontroloval som žiarovku, káble, aj tie na nádrži a čakám kým miniem benzín.
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

kuk sem tady je to dostatecne popsane, priste zkuste trosku zapatrat
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=8988
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ceysy

Příspěvek od ceysy »

Skusim zohnat druhy plavak a uvidim ci to bude s nim fungovať.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Teraz neviem aká farba je na kontrolku,ale kludne prikladaj po jednom. Na jednom je kostra asi čierny ,na druhom je ukazovatel paliva asičervený/žltýa na tretom kontrolka asibiely/čierny.Prikladaj a uvidíš čo to robí.Tam nemáš čo pokaziť.Keby si sa zmýlil a priložil kábel od čerpadla tak maximálne vyhodíš poistku.Ináč sa nič nestane.Do nádrže už nič iné nemá ísť.
ceysy

Kolko prejdem na plnu nadrz

Příspěvek od ceysy »

Chcel by som vediet kolko KM prejdem na plnu nadrž na Epere. Meral to niekto?
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

ceysy píše:
dedo.miki píše:Kontrolku preveríš tak ,že kábel z plaváka priložíš na kostru a musí svieťiť.
Dnes som to skúšal. Žiarovka v prístrojovke je dobra. Len neviem ktorý klábel mám priložiť na kostru. Je tam trojkolík. Myslim že sú tam farby červená biela a čierna. V červenom a bielom kábli je napätie.

Ako mám postupovať aby rozsvietil pažravé oko?
Môžem spojiť napr. červený kábel s čiernim,alebo červený s karosériou aby som to ukostril?
Kolego a nemáš stejný problém jako já u Nesii? Skus rozříznout ten černý plast co kryje konektor na kostru. Já ho sundal a podtím byl ten konektor total zarostlý,protože je měděný. :(
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
ceysy

Příspěvek od ceysy »

Dnes som priložil biely kábel od plaváku na kostru na baterke . a oko svietilo ako divé. Teraz je otázka či je zlý plavák alebo ukostrenie.? Vie mi niekto poradiť. Ďakujem za rady - pomohli ste mi.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Samozrejme pomôžeme.Ak priložíš kus kábla od mínus pólu na kontakt kde ide ten čierny, tak na kontakte kde ide ten biely musí skúšačka svieťiť. Tu je nákres Obrázek
Ešte môžeš skontrolovať skúšačkou či v čiernom kábli je kostra.len tú skúšačku prilož ku káblu ,ale nezabudni zapojiť aj na + pol.Prípadne skontroluj kontakty či niesu hrdzavé.
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolko prejdem na plnu nadrz

Příspěvek od Slavek »

ceysy píše:Chcel by som vediet kolko KM prejdem na plnu nadrž na Epere. Meral to niekto?
presne se to zmerit neda, to podle toho jak a kde jezdiz, spotrebu ovlivni vsechno: pocasi, tezka noha, klima, gumy atd.......... pocitej prumer 8,5l/100km pri 50l v nadrzi
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ceysy

Příspěvek od ceysy »

Tak. Toto všetko som odskúšal. Zapojil som na merák červený kábel má cca 10.5 v, zapojil som biely a ma cca 12.5. skúšal som to zo žiarovkou( na miesto skúšačky) a tá sa mi ledva rozsvietila. použil som žiarovku s malou watážou, pretože žiarovka na smerovku vôbec nereagovala. Skúšal som to zapájať cez čierny kábel čo je kostra a aj priamo som to ukostril na baterke a výsledok stále ten istý. žiarovka na skúšačke sa ledva rozsvietila obi dvoma s spôsobmi. Z toho vyplýva že v červenom a čiernom kábli je napätie a čierny čo je kostra je funkčný. Le prečo sa ledva ledva rozosvieti žiarovka s malou watážou a rezerva (oko) svieti iba keď spojím biely s kostrou? Už si neviem sám poradiť.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“