alarm od firmy MOLPIR

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
dana1

alarm od firmy MOLPIR

Příspěvek od dana1 »

ahojte. má niekto namontovaný alarm od firmy MOLPIR Bratislava?
potrebovala by som poradiť ako sa mažú naprogramované funkcie a aktivujú sa nove?
vdaka za každú radu
Reklama

Ardy

Příspěvek od Ardy »

Máš to podrobne v návode k tomu. Ak si to nedostala, ja to oskenujem v pondelok to tu máš. Inak spínaním klúčika a stláčaním ovládača. Postup je v návode.
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.

http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
peco
Kontaktovat uživatele:

Re: alarm od firmy MOLPIR

Příspěvek od peco »

dana1 píše:ahojte. má niekto namontovaný alarm od firmy MOLPIR Bratislava?
potrebovala by som poradiť ako sa mažú naprogramované funkcie a aktivujú sa nove?
vdaka za každú radu

co by si chcela aktivovat? a od molpiru je tych alarmov zrejme viac. sa mi zda ze aj mam taky. posli typ alarmu, alebo aspon foto dialkoveho ovladaca.

a btw. funkcie alarmu sa vo vseobecnosti aktivuju servisnym tlacitkom.
dana1

Příspěvek od dana1 »

je to alarm Light Security. kupila som ho spolu s centralnym uzamykanim. dialkove vyzera ako taka čierna slzička a je tam jeden maličky modry čudlik a jeden vačši. a mala led dioda.
nastavila som si tam automatické uzamykanie a chcem ho zrušit. ale žial neviem ako. chcela by som tam pasivne uzamykanie. uz som skušala všetko možne, ale žial asi som to tak rozladila, že to uz uplne zblblo.
a neviem ako ho dostat do nejakej počiatočnej pozicie

vdaka vopred
peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

dana1 píše:je to alarm Light Security. kupila som ho spolu s centralnym uzamykanim. dialkove vyzera ako taka čierna slzička a je tam jeden maličky modry čudlik a jeden vačši. a mala led dioda.
nastavila som si tam automatické uzamykanie a chcem ho zrušit. ale žial neviem ako. chcela by som tam pasivne uzamykanie. uz som skušala všetko možne, ale žial asi som to tak rozladila, že to uz uplne zblblo.

vdaka vopred

no, myslim ze mam ten isty.
http://www.abela.sk/montazradix.htm

kukni ci tak vyzera to dialkove.

a to co chces ty vypnut sa robi prave tym servisnym tlacitdlom. musis v navode(ak si si to montovala sama) alebo v servise ti povedia ako to spravit. ono to bolo nejak, otocit klucik 2x stlacit servisne, auto zapipa, a vypnut klucik. hotovo.

ale presne si to nepamatam. treba kuknut navod.potom je to robota na 10sekund ;)
Darrio

Příspěvek od Darrio »

dana1 píše:je to alarm Light Security. kupila som ho spolu s centralnym uzamykanim. dialkove vyzera ako taka čierna slzička a je tam jeden maličky modry čudlik a jeden vačši. a mala led dioda.

vdaka vopred
Ja mam tiez Molpir Light security, tiez cierny ovladac s malym a velkym tlacidlom a diodov.
Ako pises tak mas nastavene automaticke zamykanie dveri pri nastartovani vsak? Ja som mal takto nastavene uz z vyroby, ale podarilo sa mi to deaktivovat.

Takze
1. vypnut alarm a otvorit dvere
2. nechat otvorene dvere
3. klucom v zapalovani otocit 8x a pri poslednom otoceni nechat kluc v zapnutej polohe
4. svetla, alebo smerovky bliknu 2x na potvrdenie
5. zatlacit velke tlacidlo na dialkovom ovladaci
6. vypnut zapalovanie
7. zavriet dvere
8. vyskusat ci sa dvere nezamknu pri nastartovani
No a malo by to byt OK.

Inac pre tych co maju Molpir a neviem ci to viete, pretoze v navode sa to nepise....aspon nie v mojom.....tak ak chcete uzamknut auto bez pipnutia, pripadne otvorit bez dvojiteho pipnutia, tak staci najprv stlacit male tlacidlo a potom velke.:)
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex
dana1

Příspěvek od dana1 »

no, myslim ze mam ten isty.
http://www.abela.sk/montazradix.htm

kukni ci tak vyzera to dialkove.

a to co chces ty vypnut sa robi prave tym servisnym tlacitdlom. musis v navode(ak si si to montovala sama) alebo v servise ti povedia ako to spravit. ono to bolo nejak, otocit klucik 2x stlacit servisne, auto zapipa, a vypnut klucik. hotovo.

ale presne si to nepamatam. treba kuknut navod.potom je to robota na 10sekund ;)[/quote]

tak toto to nie je. moje vyzera trosku inak :roll:
dana1

Příspěvek od dana1 »

Ja mam tiez Molpir Light security, tiez cierny ovladac s malym a velkym tlacidlom a diodov.
Ako pises tak mas nastavene automaticke zamykanie dveri pri nastartovani vsak? Ja som mal takto nastavene uz z vyroby, ale podarilo sa mi to deaktivovat.

Takze
1. vypnut alarm a otvorit dvere
2. nechat otvorene dvere
3. klucom v zapalovani otocit 8x a pri poslednom otoceni nechat kluc v zapnutej polohe
4. svetla, alebo smerovky bliknu 2x na potvrdenie
5. zatlacit velke tlacidlo na dialkovom ovladaci
6. vypnut zapalovanie
7. zavriet dvere
8. vyskusat ci sa dvere nezamknu pri nastartovani
No a malo by to byt OK.

Inac pre tych co maju Molpir a neviem ci to viete, pretoze v navode sa to nepise....aspon nie v mojom.....tak ak chcete uzamknut auto bez pipnutia, pripadne otvorit bez dvojiteho pipnutia, tak staci najprv stlacit male tlacidlo a potom velke.:)[/quote]

prosim ta ako vyplnem alarm? tym vačšim modrym tlačidkom?
toto čo si mi popisal, som všetko robila. tie svetla mi nechcu bliknut, takze mi to nikdy nejde dokončit. a neviem prečo. vzdy mi to ostane v tom nastaveni ako bolo predtym. nič sa nezmeni
Ardy

Příspěvek od Ardy »

Tento alarm mám aj ja. Ak ti tento postup nepomôže, čo tu píšu., tak máš niečo zle zapojené. Asi snímač dverí alebo zapalovanie. Skús funkciu alarmu ak je zapnutý, či ti začne húkať ak otvoríš dvere. Ak sú dvere otvorené a zapneš alarm pískne ti asi tri krát.
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.

http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
dana1

Příspěvek od dana1 »

myslim, že zapojene je dobre aj spinanie, lebo teraz to funguje tak, že ked zapnem zapalovanie, dvere sa zamknu a ked vypnem zapalovanie, dvere sa odomknu. ak by to bolo zle zapojene, tak to takto nebude fungovat. a pri tom zapnutom alarme, ked otvorim dvere, tak to húka. tak ja uz neviem čo s tym.
Darrio

Příspěvek od Darrio »

dana1 píše:prosim ta ako vyplnem alarm? tym vačšim modrym tlačidkom?
toto čo si mi popisal, som všetko robila. tie svetla mi nechcu bliknut, takze mi to nikdy nejde dokončit. a neviem prečo. vzdy mi to ostane v tom nastaveni ako bolo predtym. nič sa nezmeni
Takze pod pojmom vypnut alarm mam na mysli ze prides k autu a velkym tlacidlom vypnes alarm a auto otvoris. No a mas zapojeny alarm na svetla alebo na smerovky.....ked otvaras auto co ti blikne? A ked sedis v aute a skusas ten postup co som ti napisal tak by ti mala bliknut aj dioda 2x, pretoze ked mas zapojene na svetla tak v aute neuvidis ze ti blikli, len ak mas na smerovky napojene.
Este som zabudol ze mne to pri deaktivacii aj zamykalo auto a odomykalo pri tom ukonceni deaktivacie.....vtedy ked som zatlacil velke tlacidlo tak mi auto zavrelo a hned aj otvorilo.
Ja ked som to deaktivoval tak mi to tiez najskor neslo ale potom som prisiel na to ze musis nakoniec zavriet dvere lebo inac sa to neulozi do pamate.
Ak ti to naozaj nejde tak potom musi byt naozaj nieco zle zapojene.
Skusaj, vela stastia.
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex
dana1

Příspěvek od dana1 »

dakujem chalani. uz sme to poriešili. uz to ide ako má. velmi sa tešim a dakujem vam za rady. pomohli ste mi.

prajem všetkým krasny den
peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

dana1 píše:dakujem chalani. uz sme to poriešili. uz to ide ako má. velmi sa tešim a dakujem vam za rady. pomohli ste mi.

prajem všetkým krasny den

aspon v skratke si mohla napisat riesenie. mozno sa to niekomu v buducnosti bude hodit.
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

ja sem mel problem pri zamykani auto se zamklo bliklo a hned odemklo, a porad do kolecka :lol: :lol: , spatne ukostreni :?
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
dana1

Příspěvek od dana1 »

no u mna bol problem taky, ze som mala nastavene automaticke zamykanie a zdalo sa mi to ako totalna hovadina. pretože to fungovalo tak, ze ked som sadla do auta a naštartovala auto sa zamklo a bolo zamknute počas celej jazdy. odomklo sa až ked som vypla motor. citila som sa ako v klietke. a nijako mi to nešlo preprogramovat.

aj som odpojila od baterky a neresetlo sa to. vzdy si to zapamatalo.
no a Ardy mi poradil, že to treba nechat odpojene viac ako 15 min. tak som to odpojila na 30 minut a potom som to klasickým postupom preprogramovala na pasivne zamykanie.
otvorit dvere, otočiť kluč 6 x a nechat v polohe zapnute. zatvorit dvere- tým sa to uloži a fungovalo to.
teraz som spokojna a to aj vdaka Vam.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“