Nie, nie, auto nestalo tri tyzdne. Bolo to myslene len ako teoreticky vypocet (55 Ah / 0.12 A /24 hod dava 19.097 dni). Auto je jazdene denne.
Ale problem uz je vyrieseny.

Riesenie sa vola sa Banner Uni Bull s obojstrannymi vyvodami, ma kapacitu 58 Ah + nieco navyse ako bonus, priamo na nej je napisane, ze ma kapacitu 60 ci 63 Ah (ach ta moja skleroza

). A bol to jediny typ s opacnymi (respektive obojstrannymi) kontaktami, ktory sa tak narychlo, bez objednavky dal zohnat.
Ta stara asi mala zosypany niektory clanok, naprazdno mala necelych 11 V. Neda sa to zistit bez totalnej destrukcie (bezudrzbova) a do toho sa mi nejako nechce. A uz je to jedno. Odnesiem ju niekde na pumpu, kde taketo veci zbieraju.
Original vydrzala 6 a pol roka v prevadzke a mozno nebyt nestatneho zabudnutia zavriet dvere, ked takto stalo auto skoro dva tyzdne (totalne vybita baterka), tak by mozno este chvilu pozila. Ale presne vedela, pokial ma vydrzat

. Nebolo jednoduche zohnat bateriu s obojstrannymi vyvodami. Obehal som dost velku cast BA. Nakoniec sa mi ju podarilo kupit (poslednu, co mali) v Hypernove. Ked som dosiel k autu, stara uz nebola schopna ani pretocit motor. Proste chcipla. Tak som rovno na parkovisku musel nahodit novu
Pre zaujimavost ceny: v Hypernove 2499, nasiel som ju este asi v troch servisoch, ale ceny boli od 2700 Sk vyssie. Preco si tie servisy musia prirazit tak velku marzu

. Pritom priamo u distributora Banner batteries maju odporucanu maloobchodnu cenu 2397 Sk, ale nechceli predat. Len ak by som mal ICO (co nemam

). Tak uvidime, aku bude mat zivotnost. Nalepka na nej hovori, ze bola vyrobena 11/2004.
Len jeden mensi problem: pretoze su kontakty zapustene do obrysu baterie, nie je mozne uplne nasadit plastove chranice kontaktov. Jedoducho sa tam nezmestia, nie je miesta medzi telesom baterie a kontaktnou svorkou.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black