Vyriesene. Akumulator mi dal vystrahu ?

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

vado
Kontaktovat uživatele:

Vyriesene. Akumulator mi dal vystrahu ?

Příspěvek od vado »

Vcera vecer som normalne dosiel domov. Dnes rano dojdem k autu, sadnem, otocim klucom a ... Startovanie vyzeralo ako ked uprostred 20 stupnovych mrazov startuje skoda 100 :shock: . Pretocilo to mozno raz - dvakrat za sekundu. Je zaujimave, ze to nemalo tendenciu spomalovat, stale tocilo rovnako. Vyzeralo to tak, ako ked je niekde v ceste odpor (napr. nedotiahnuta svorka na Aku ...).
Na prvych asi 5 pokusov to nemalo ani snahu naskocit (zeby nizke napatie a nestihali vstreky a zapalovanie ?), potom motor zabral a rozbehol sa. Pri jazde sa to spravalo normalne. Po vypnuti motora som skusil nastartovat a slo to uplne normalne. Magicke oko na Aku je zelene. Asi po hodine som skusil nastartovat zase a vsetko normalne. :?: Skusil som aj zapnut svetla a tak startovat - pohasli normalne, nie az do tmy :?:
.
Napadlo ma, ci nahodou nieco nezacalo vybijat Aku. Tak som zmeral odber z Aku pri "vsetko vypnute" a z Aku odchadza trvale 120 mA. To za noc nemoze baterku vybit. Meral niekto uz tuto hodnotu. Je to OK ?
Moze to byt "vystraha pred umretim" Aku ? Alebo len take male "zaskobrtnutie" ? Zatial co som pocul, tak Aku vaecsinou odisiel tak, ze vecer v pohode, rano ani tuk.

Ked uz sme pri tom, kde v BA sa da kupit za normalnu cenu 55Ah Aku, ktory vydrzi aspon 6 rokov ? :roll:
Dostal som tip na znacku Banner. Mate s tym niekto skusenosti ? Pripadne co by ste mi odporucili ?
Naposledy upravil(a) vado dne stř srp 02, 2006 13:24, celkem upraveno 1 x.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Reklama

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

:idea: Nemal si nahodou cez noc otvorene kufrove veko? Nebudes verit ja som dnes rano startoval podobne ale chytlo to na prvy pokus :roll: nechal som zase :x privrete kufrove veko cez noc. Snad sa dobila trocha po ceste.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Neviem, ale nemyslim. Vcera som do/z kufra nic nedaval/nevyberal. Prave kvoli tomu som dnes zmeral odber. Tych 120 mA (priblizne 1.5W) sa mi zda celkom OK (hodiny + pamat ECU + immobilizer + radio, i ked sa mi zda divne, ze ak odstavim auto na necele tri tyzdne, tak mi to uplne vytrieska baterku - presne za 19 dni. Preto sa pytam, ci uz niekto zistoval kludovy odber.) Ak by tam nieco svietilo, bralo by viac. Jedine, co by mohlo byt, ze neboli dobuchnute dvere vodica (nic ine som dnes neotvaral).
Pre istotu som este precistil kontaktove svorky na baterke. Uvidim, ako sa to bude tvarit poobede. V najhorsom ho necham na parkovisku v robote a zajtra budem musiet kupit novu baterku :evil:

Edited by blue: Netreba citovat predchadzajuci prispevok :idea:
V.

orgi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od orgi »

na magicke oko lanosovych baterii by som velmi neveril, mne ukazovalo zelene aj ked uz neslo ani cuknut ;)

bateriu podla mna akukolvek, tych 5-6 rokov pri normalnej prevadzke to vydrzi.. ja osobne mam 60ah, aspon to vydrzi kusok dlhsie :P
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Já kdysi řešil něco podobnýho, u mě to teda byl profláklej článek v baterce a na napětí něco přes 10 V se mu už moc startovat nechtělo. Měřil jsem tehdy odběr naprázdno a bylo to něco kolem 70mA - bude to pravděpodobně hlavně odběr imobilizeru. Mohl bys mít odběr větší pokud máš třeba rádio zapojený ještě před zapalováním. Samozřejmě nesmíš mít při měření otevřený dveře, žárovky v kabině si vezmou mnohem víc :D Jinak baterku jsem pořídil bezúdržbovou Bannerku s vývodama na obou stránách - to potřebuješ protože Lanos má opačně plus a minus. Přes zimu jsem ji vůbec nenabíjel, jezdím přitom hodně krátký trasy kdy se baterka moc dobít nemůže a už ji mám rok bez problému :idea:
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no tak aks inejazdil auto 19 dni tak sa necuduj, toto iste sa stalo aj mne ked som bol v nemocnici potom ked som bol na marodeke tioez som bna aute nikam nechodil a apotom som musel dobijat baterku!!
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Nie, nie, auto nestalo tri tyzdne. Bolo to myslene len ako teoreticky vypocet (55 Ah / 0.12 A /24 hod dava 19.097 dni). Auto je jazdene denne.

Ale problem uz je vyrieseny. :lol: Riesenie sa vola sa Banner Uni Bull s obojstrannymi vyvodami, ma kapacitu 58 Ah + nieco navyse ako bonus, priamo na nej je napisane, ze ma kapacitu 60 ci 63 Ah (ach ta moja skleroza :roll: ). A bol to jediny typ s opacnymi (respektive obojstrannymi) kontaktami, ktory sa tak narychlo, bez objednavky dal zohnat.
Ta stara asi mala zosypany niektory clanok, naprazdno mala necelych 11 V. Neda sa to zistit bez totalnej destrukcie (bezudrzbova) a do toho sa mi nejako nechce. A uz je to jedno. Odnesiem ju niekde na pumpu, kde taketo veci zbieraju.

Original vydrzala 6 a pol roka v prevadzke a mozno nebyt nestatneho zabudnutia zavriet dvere, ked takto stalo auto skoro dva tyzdne (totalne vybita baterka), tak by mozno este chvilu pozila. Ale presne vedela, pokial ma vydrzat 8) . Nebolo jednoduche zohnat bateriu s obojstrannymi vyvodami. Obehal som dost velku cast BA. Nakoniec sa mi ju podarilo kupit (poslednu, co mali) v Hypernove. Ked som dosiel k autu, stara uz nebola schopna ani pretocit motor. Proste chcipla. Tak som rovno na parkovisku musel nahodit novu :lol:

Pre zaujimavost ceny: v Hypernove 2499, nasiel som ju este asi v troch servisoch, ale ceny boli od 2700 Sk vyssie. Preco si tie servisy musia prirazit tak velku marzu :?: :shock: . Pritom priamo u distributora Banner batteries maju odporucanu maloobchodnu cenu 2397 Sk, ale nechceli predat. Len ak by som mal ICO (co nemam :? ). Tak uvidime, aku bude mat zivotnost. Nalepka na nej hovori, ze bola vyrobena 11/2004.

Len jeden mensi problem: pretoze su kontakty zapustene do obrysu baterie, nie je mozne uplne nasadit plastove chranice kontaktov. Jedoducho sa tam nezmestia, nie je miesta medzi telesom baterie a kontaktnou svorkou.
V.

Blue Lanos

aj petrovim tie plastove chanice tak plantaju :oops: tak nech sluzi. Ja sa bojim ci moja viac ako 8rocna prezije zimu :oops: :?:
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

Ja som dostal s autom viac menej novu bateriu(marec'06), nejaku delphi bezudrzbovu, podla manualu by mala davat nieco okolo 15V +-nieco uz si nepamatam, a uz dava len 12,3V takze by ju bolo treba asi dobit, ale zda sa mi to divne po 1/2 roku ... Mate doma nabijacky? oplati sa to kupit?
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Nie, nabijacku nemam. Za celu zivotnost baterie som ju potreboval iba raz, ked boli omylom nechane otvorene dvere a auto stalo dva tyzdne na parkovisku. Bateria mala potom dokopy 4V (t.j. totalne vybita, uz som si myslel, ze sa nespamata). Vtedy som si nabijacku pozical od kolegu, ktory ju pravidelne pouziva (ma skodovku :lol: )

Co sa tyka napatia: v pokojovom stave (vypnuty motor po dobu aspon 2 hodin) ma spravne nabita 12V bateria okolo 12.6V (pri olovenych bateriach sa pocita 2.1V na 1 plne nabity clanok). Ked motor bezi, vtedy moze napatie stupnut az niekde ku 14.6 V, aj viac. A ak ju mas na nabijacke, bateria je uz nabita, ale nabijacka do nej tlaci prud rovnajuci sa 0.1C (t.j. 0.1 kapacity baterie, napr. pre 55Ah je to prud 5.5A), tak vtedy moze byt napatie 15.3-16.2V. Je to priznak toho (u bezudrzbovych jediny zistitelny), ze bateria je nabita. Tak si myslim, ze Tvoja bateria je uplne v poriadku.

p.s: Ja len tak mudro vyzeram. Take presne hodnoty udajov o napatiach nenosim v hlave ale opisal som si ich z navodu ku prave kupenej novej baterii :roll:
V.

eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

este ze si nam povedal ze niesi az taky mudry ako vyzeras :lol:

ja som tiez az teraz po prvy krat pouzil nabijacku ako som dlhsie (skoro mesiac) nejazdil na aute. inak som moju baterku v aute nanabijal ani raz pretoze nebolo treba
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja na skodovke nabijacku nepouzivam (teda nepouzival som) vobec :). Asi dva roky leto zima bez problemov. Mozno je to tym ze je dobre nastavena a baterka je v nej exide armada 63Ah.
Na espere ma stve ze sa tam nevojde nic vacsie nez 55Ah+ 1cm. AJ keby som zbrusil hrany hrantika tak ma zastavi splynovac.

Co sa tyka kludovej spotreby na lanose netusim ale na espere by bolo 120mA privela. Povodne spotrebice ako RJ a hodiny beru zanedbatelny prud (na 150Sk meraciku nezmeratelne).
Mna baterka vsak po 3 tyzdnoch vypiekla pretoze som zle predpokladal ze autoradio nebude vypnute nic zrat (elta nezrala) (20mA) plus asi 20mA dialkove (vdaka blikajucej ledke). Teraz je radio pripajane az klucikom a pred ledku som dal odpor takze odber zliezol asi na 5mA a trojtyzdnova prestavka rokapolrocnej 55Ah (zatial nabijackou nenabijanej) nerobi problem.
Blue Lanos

Asi mi zomrela baterocka po 9rokoch :cry: Dnes som bol u kolegu robit PC v pohode som v praci nastartoval aj v predajni c PC a ked som isiel nastartovat o 19,00 tak auticko sa ani nepohlo. Len cval cvak cvak... :cry: :cry: Musel som startovat kablami a to sa ako tak podarilo. Zajtra ma caka nova bateria :roll: Ach jaj to zase bude stres nieco vhodne najst :oops:
Dufam, ze aspon rano nastartujem mam ju na nabijacke celu noc :idea:
Obrázek
Zdenči.x

Příspěvek od Zdenči.x »

ja som moju 8ročnú batetrku nabíjal len raz, ked mi dobre nezasunulo el. anténu a ta skratovala. výsledok bol návrat k obyčajnej anténe a batery sa zatial drží... :lol: :lol: :lol:
Serpico

baterie

Příspěvek od Serpico »

....to Blue lanos doporučujem BOSCH nebo VARTA a to " bezúdržbové "( dobrá cena je v makru 55A pod 2 tisíce ), přesto je na jaře a na podzim dám na dobíjení - nemají ale ztráty kapaliny - vody, je to vyřešeno odvětráním a následným zpětným vysrážením s vrchního deklu.

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „LANOS“