Takže manželka se synem ( to jsou naši domácí tuneři ) rozhodli, že to nebudou komplikovat a vystačí jim 185ky. No, jejich volba
Jinak děkuji Vám všem za odpovědi. Vím, že se dá použít vyhledávání ale nikde nebylo doslovně zmíněno, jestli se případné zaklepání lemů nedá řešit vhodnějším ET disku. Tak sorry za obtěžování.
O velikosti kol jsem se bavil ještě s kamarádem, který dělá u Mitasu. Je to sice odborník na síru ale předal mně kolegu který je "gumař". Svým způsobem se to dá orientačně spočítat ale tabulky výrobce jsou tabulky výrobce

. Tak jsem od něj dostal seznam rozměrů, které zachovávají originální průměr původního kola při změně velikosti disku.
Takže pro ostatní zoufalce jako jsme byli my :
175/70 R13 ( šířka ráfku 5,0-6,0, ideál 5,5 )
175/65 R14 ( šířka ráfku 5,0-6,0, ideál 5,5 )
185/60 R14 ( šířka ráfku 5,0-6,5, ideál 6,0 )
185/55 R15 ( šířka ráfku 5,0-6,5, ideál 6,0 )
195/50 R15 ( šířka ráfku 5,5-7,0, ideál 6,5 )
Tož sa zatím mějte, ogaři. Do dvou týdnů začne karosář opravovat drobnou korozi a následek mého přistání v příkopě předminulou zimu. S tím se sveze lakování prahů a křídla. Potahy a pedály jsou už v garáži, disky a pneu si objednala žena včera večer a ještě vyřešit spojler pod přední nárazník. No a v zimě se bude jezdit firemní Felicií. To bude zážitek

Bob, Rožnov p.R.