řemenice

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Sparrow
Kontaktovat uživatele:

řemenice

Příspěvek od Sparrow »

Ozývalo se mi podivné hvízdání v krajních polohách řízení - tedy když jsou největší tlaky v servu. Po fakt dlouhém špekulování chlapci v servisu zjistili, že mám urvanou řemenici :idea: . Pro vás, kdo nevíte jak to vypadá, tak to je to kolečko co pohání klínovej řemen. Skládá se ze dvou dílů - středové kolečko a na něm je ta obruč s drážkama. Jenomže to je spojené gumou. No a ta guma se mi urvala a ta obruč na tom při větším záběru klouzala, takže to kvičelo jak když vraždíš sele.
Objednání nové řemenice ovšem není taková legrace, dá se to sehnat jen v autorizovaném servise. U nás v Hradci řekli, že to není problém, že to teda do dvou týdnů bude. Chtěli vědět VIN, rok, atd... prostě všechno o tom autě... No tak jsem na to čekal tři týdny... Tak to chlapci hodili na hever, sundali tu starou řemenici, otevřeli magickou krabičku... a sice tam byla řemenice, ale úplně jiná... :shock:
Takže pro kutily: oprava řemenice spočívá v tom, že vezmeš kladivo a vyboucháš z té obruče vnitřní kolečko. Tu gumu očistíš a natřeš obě strany takovým černým silikonem, kterej má velkou pevnost. Nabušíš to tam zpátky a po dvou hodinách by to mělo držet.
Takže mi to tam namontovali zpět a jezdím s opravenou řemenicí a doufám, že se to zase neurve. A čekám než nám originální dodavatel dodá tu správnou řemenici...
Daewoo Nubira I Wagon 2.0 CDX automat, r.v. 1997
Škoda Octavia Super, r.v. 1961
Reklama

Jenda

Příspěvek od Jenda »

Podobnou zkušenost mám z Peugeotu 405, tam jsou poměrně časté závady řemenice, která udělaná naprosto stejně. Když jsem chtěl opravit podobně vypadlou řemenici stejným způsobem (silikonem), bylo mi to rozmluveno, prý s ohledem na vyvážení a trvanlivost této opravy. Na Peugeoty není problém sehnat jinou, starší za cca 500,-, ale nová stála mám dojem 4.500,-. Kolik stojí na Nubiru ?
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Sparrow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sparrow »

bylo mi řečeno že 1800,- (ale nevím jestli s dph nebo bez :-)

(mimochodem už se to urvalo, takže ta trvanlivost je vskutku malá... ale je to lepší než předtím, takže než chlapci seženou tu správnou, tak to asi vydržím) :roll:
Sparrow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sparrow »

no výborně... takže za těch 1800 byl ten špatnej typ. Ta správná je za 4200 :( :twisted:
taky je možnost to svařit, ale to už je asi hodně velká prasárna
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“