Měsíční náklady na PHM
Moderátor: Blue Lanos
Měsíční náklady na PHM
Když tak sleduju nárůst cen za benzín, mívám žaludeční potíže Mám pocit, že se brzy na těch očekávaných 30 za litr dostanem Pořád je to ale houby proti tomu kolik stojí beneli na Slovensku. Nävíc pokud vím, tak průměrnej plat tam je ještě nižší jak u nás. Zajímalo by mě, jaké náklady na PHM měsíčně máte a co vám to dělá s rozpočtem
Naposledy upravil(a) Mareman dne ned kvě 08, 2005 12:34, celkem upraveno 1 x.
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
- Reklama
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
ja najazdim mesacne asi 1000 - 1200 km a vyjde ,ma to asi na 3000 - 3200 Sk. spotrebu mam do 7 l v lete a do 8l v zime.
No a s mojim rozpoctom t robi fakt vela, je to asi stvrtina platu. ale nieco sa mi vrati ked chodime do roboty aspon dvaja traja, ale v poslednej dobe uz xodim sam. robievam dlhsie a tym padom aj ako sam z roboty
U nas su platy nizsie a ceny phm vyssie a to je dost blby pomer
No a s mojim rozpoctom t robi fakt vela, je to asi stvrtina platu. ale nieco sa mi vrati ked chodime do roboty aspon dvaja traja, ale v poslednej dobe uz xodim sam. robievam dlhsie a tym padom aj ako sam z roboty
U nas su platy nizsie a ceny phm vyssie a to je dost blby pomer
Říká se, že mít v dnešní době auto je luxus. Něco na tom bude, pokud by se člověk zařídil a všude se dopravil pomocí MHD, tak za roční permanentku dáme u nás asi 3500, což je asi 300 na měsíc. To je tak osmina z toho co utratím měsíčně za beneli. A to co si zařídím teď s autem, tak to jsem dřív zařídil i městskou Akorát teď si holt při těch přesunech vozím zadek
Ja uz jsem regignoval na dojizdeni autem do prace a jezdim "mastnou " tyci
Zaprve navic ve meste kde pracuju nezaparkuju a zadruhe to vyjde doost levneji. MHD 340kc/mesic, auto me vychazelo tak na 1000kc, ale to jsem si jeste zajel kam jsem potreboval, takze klidne i 2 litry a to uz je moc. MHD dojezdu vsude a autem jen na vylety, srazy, nakupy atd...
proste si ho setrim, meho milacka
Zaprve navic ve meste kde pracuju nezaparkuju a zadruhe to vyjde doost levneji. MHD 340kc/mesic, auto me vychazelo tak na 1000kc, ale to jsem si jeste zajel kam jsem potreboval, takze klidne i 2 litry a to uz je moc. MHD dojezdu vsude a autem jen na vylety, srazy, nakupy atd...
proste si ho setrim, meho milacka
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
ono to nieje az tak celkom pravda ale u nas s tou MHD.
napr mna by stala denne doprava do prace okolo 40 Sk (autom do 100 Sk)
- chodit asi 1km do prace zo stanice pesi ci je teplo ci prsi alebo snezi, (autom som hned na parkovisku pri firme)
- dalej musim cakat na vlak alebo autobus ktory ma zavezie domov (na auto necakam, nasadnem nastartujem a idem)
- autobus ide asi 25 min a vlak asi 15 min + cesta domo v do 5 min( autom mi to trva 15 min)
- pohodlie v autobuse prip vlaku sa neda porovnavat s autom
ked si to zratam a podskrtnem tak vlastne platim asi dvakrat tolko za to ze idem tam kam chcem kedy chcem
A povedzte mi ze to za to nestoji. Stoji len keby to stalo menej
napr mna by stala denne doprava do prace okolo 40 Sk (autom do 100 Sk)
- chodit asi 1km do prace zo stanice pesi ci je teplo ci prsi alebo snezi, (autom som hned na parkovisku pri firme)
- dalej musim cakat na vlak alebo autobus ktory ma zavezie domov (na auto necakam, nasadnem nastartujem a idem)
- autobus ide asi 25 min a vlak asi 15 min + cesta domo v do 5 min( autom mi to trva 15 min)
- pohodlie v autobuse prip vlaku sa neda porovnavat s autom
ked si to zratam a podskrtnem tak vlastne platim asi dvakrat tolko za to ze idem tam kam chcem kedy chcem
A povedzte mi ze to za to nestoji. Stoji len keby to stalo menej
No já to mám s dojížděním do práce dost blbý. Mám to tak 5 kiláků, což je na pěšky dost, navíc je to podél hlavních proudů silnic Autem je to taky blbý, protože 5 kiláků se studeným motorem, kterej jede v podstatě celou cestu na sytič je "moc ekonomický" a navíc se nestačí odpařit nakondenzovaná voda ve výfuku (abych mohl zase za chvilku měnit zadní tlumič ) No a poslední možnost je MHD. Ta sice přijde nejlevněji, jenže pak mám permanentku jenom na těch pár zastávek do práce, protože zbytek už řeším autem........tak a teď co mám dělat?
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam do prace a spat 20 km. Autobus stoji 44,- Sk obojsmerne. Liter benzinu cca 37,- Sk. Za liter benzinu sice asi nezajdem do prace a spat,ale vstanem kedy chcem,mam to pohodlnejsie ako cakat na meskajuci bus a navyse ked mam nejaku sluzobku bez dovozu tovaru do predajne v ktorej pracujem,idem Nexiou a cestu si vyuctujem - sef mi zaplati 5,- Sk na kilometer! Takze na autobus zabudnut!
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
No na tom Slovensku to spis soutezi, kam az to muze jit, ne?
Mne litr LPG stoji u nas 14.80kc a mam ted slevovou kartu na -1kč/l, takze jeste lepsi, oteplilo se a jezdim za 9litru couracky, takze pohoda, benzin jsem kupoval asi pred mesicem, to byl neco kolem 26kč, ale to mam ne cely letosni rok vybrany, bral jsem ho jen kvuli tomu, ze jsem vyjezdil ten stary z lonska, a to jen proto ,pac me mechanik vyprcal, ze to tak dlouho skladuju
Kdybych mel jezdit na benzin, tak si koupum kolo, pac jezdim asi stejnou vzdalenost jako Mareman, jen teda nevim, kdo by za me slapal do pedalu
Mne litr LPG stoji u nas 14.80kc a mam ted slevovou kartu na -1kč/l, takze jeste lepsi, oteplilo se a jezdim za 9litru couracky, takze pohoda, benzin jsem kupoval asi pred mesicem, to byl neco kolem 26kč, ale to mam ne cely letosni rok vybrany, bral jsem ho jen kvuli tomu, ze jsem vyjezdil ten stary z lonska, a to jen proto ,pac me mechanik vyprcal, ze to tak dlouho skladuju
Kdybych mel jezdit na benzin, tak si koupum kolo, pac jezdim asi stejnou vzdalenost jako Mareman, jen teda nevim, kdo by za me slapal do pedalu
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
Ty se nás jen snažíš nas...t 13.80 za litr, to tady radši ani neříkej U sedana je ta LPG bomba dobrá věc, jenže my s HB s těma našema pidi kuframa bysme to asi moc nevyhráli. Nejlíp to vyřešil kolaga z práce, ten aby ušetřil místo, tak si nechal dát bombu místo rezervy a rezervu teď vozí hozenou v kufru Ale je pravda, že až budu v budoucnu kupovat auto, tak o LPG budu vážně uvažovat. Pokud teda po zákazu vjezdu do tunelů a podzemních parkovišť nezakážou autům s LPG i jezdit po silnici U Lanose HB ale LPG asi nemá smyslAkri píše:No na tom Slovensku to spis soutezi, kam az to muze jit, ne?
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
No prave to je velkej omyl, ten kufr je desne malej a je nizkej, narves do nej velky kulovy, jedina vyhoda je ze jdou jeste sklopit zadni sedadla, tak se tam i neco strcit da, ale ta vyska je tragicka:-( Rezervu jsem si koupil z golfa tu mensi tzv.dojezdofku, taky mi tam lezi v kurfu, ale kdyz potrebuju, postavim ji za predni sedadlo.., no zan LPG i v HB, je to o tom, co potrebujes vozit, jezdis li sam, tak je ti to fukMareman píše:Ty se nás jen snažíš nas...t 13.80 za litr, to tady radši ani neříkej U sedana je ta LPG bomba dobrá věc, jenže my s HB s těma našema pidi kuframa bysme to asi moc nevyhráli. Nejlíp to vyřešil kolaga z práce, ten aby ušetřil místo, tak si nechal dát bombu místo rezervy a rezervu teď vozí hozenou v kufru Ale je pravda, že až budu v budoucnu kupovat auto, tak o LPG budu vážně uvažovat. Pokud teda po zákazu vjezdu do tunelů a podzemních parkovišť nezakážou autům s LPG i jezdit po silnici U Lanose HB ale LPG asi nemá smyslAkri píše:No na tom Slovensku to spis soutezi, kam az to muze jit, ne?
AKRI - (byl) Muž z Ria !
>> Akri >> No kufr u sedanu má asi o 120 litrů víc jak HB. Jeho nevýhodu bych viděl v tom, že je do něj malej vstupní otvor.....a i výška nebude úplně super. Ale hlubokej bude zase dost.....a v podstatě zbytečně, protože málo lidí má 150 nákupních tašek, tak bych toho využil tím, že bych tam nacpal LPG. Ještě horší varintu má Blue, kterýmu ťamamani nedali ani sklopitelný sedadla u sedanu
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo a navic ten plyn v rezerve je jeste o neco vejs nez normalni dno, ne o moc, ale i ten kousek pri tom, kdyz do toho neco cpec je znat Nahore uz jsou zase repraky, nejednou jsem to tam rval , nez jsem si vsiml, ze drhnu o vrsek zase, ten kufr je takovej nepraktickejMareman píše:>> Akri >> No kufr u sedanu má asi o 120 litrů víc jak HB. Jeho nevýhodu bych viděl v tom, že je do něj malej vstupní otvor.....a i výška nebude úplně super. Ale hlubokej bude zase dost.....a v podstatě zbytečně, protože málo lidí má 150 nákupních tašek, tak bych toho využil tím, že bych tam nacpal LPG. Ještě horší varintu má Blue, kterýmu ťamamani nedali ani sklopitelný sedadla u sedanu
AKRI - (byl) Muž z Ria !
- Blue Lanos
Veru taak Ale od 99rocniku to davali aj na sproste S vybavi a mne to nedali ani do SE kurv* v tomto ma nasrali najviacMareman píše:Ještě horší varintu má Blue, kterýmu ťamamani nedali ani sklopitelný sedadla u sedanu
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
ale uznej, ze u sedanu je ten kufr fakt na pytel, sice je vetsi, ale nedostanes do nej nic praktickyhoBlue Lanos píše:Veru taak Ale od 99rocniku to davali aj na sproste S vybavi a mne to nedali ani do SE kurv* v tomto ma nasrali najviacMareman píše:Ještě horší varintu má Blue, kterýmu ťamamani nedali ani sklopitelný sedadla u sedanu
AKRI - (byl) Muž z Ria !