Takže otázka do davu, čo s tym môže byť odchádza olejove čerpadlo? je vadny len snimač ? hrozí momentálne nejaké poškodenie ked kontrolka nesvieti ?
Ďakujem za rady

Moderátor: Blue Lanos
Richarde já mám 237780 a stále leju 5W30 origo GM a naprosto v pohodě. Vzhledem k tomu,že je to olej předepsaný výrobcem tak bych tam 10W40 nelil.Richard píše:no já jen že při nájezdu těch 180000 už může být motor volnější, tedy je možné přejít na hustší olej, jestli jsi doteď používal 5W40 klidně můžeš dát 10W40 nebo i 10W50 pokud ti to poblikává při zahřátém motoru, jestli používáš origo GM 5W30 tak ten je po zahřátí dost řídkej a může u volnějšího motoru způsobovat nižší tlak oleje.....
Já mám v Nubi stejnej motor mám najeto cca 170000 a ještě používám 5W40 a olej mi to nežere, od výměny do výměny (15000 km) doleju tak 3-4 deci......
Já tam liji 5W40, protože tam byl, když jsem auto koupil a který podle všech mně dostupných informací je pro provoz v našich zeměpisných šířkách vhodnější než 5W30. Dávám tam pokaždé SHELL HELIX ULTRA 5W-40, který SHELL pro Leganzu přímo doporučuje jako nejvhodnější olej.Petr S. píše:Richarde já mám 237780 a stále leju 5W30 origo GM a naprosto v pohodě. Vzhledem k tomu,že je to olej předepsaný výrobcem tak bych tam 10W40 nelil.Richard píše:Já mám v Nubi stejnej motor mám najeto cca 170000 a ještě používám 5W40 a olej mi to nežere, od výměny do výměny (15000 km) doleju tak 3-4 deci......
Slame to je dobrá blbos. Takže když se ti ohřeje motor na 90 stupnu,tak už ti nepomůže ani vazelína.Slam píše:Já tam liji 5W40, protože tam byl, když jsem auto koupil a který podle všech mně dostupných informací je pro provoz v našich zeměpisných šířkách vhodnější než 5W30. Dávám tam pokaždé SHELL HELIX ULTRA 5W-40, který SHELL pro Leganzu přímo doporučuje jako nejvhodnější olej.Petr S. píše:Richarde já mám 237780 a stále leju 5W30 origo GM a naprosto v pohodě. Vzhledem k tomu,že je to olej předepsaný výrobcem tak bych tam 10W40 nelil.Richard píše:Já mám v Nubi stejnej motor mám najeto cca 170000 a ještě používám 5W40 a olej mi to nežere, od výměny do výměny (15000 km) doleju tak 3-4 deci......
Jinak, kdo neví, tak první číslo je zimní číslo, druhé je letní. Na grafu na 2. stránce (http://www.cinol.cz/userfiles/file/Info ... fikace.pdf) je dobře vidět, že 5W30 při venkovní teplotě nad 31°C (což v létě nejsou žádný problém i vyšší teploty!) už nemaže.Zatímco 5W40 "končí" až o 10°C výš.
Prostě se "čtyřicítkou" je větší rezerva bezpečného mazání i při vysokých venkovních teplotách.
Slame to je dobrá blbos. Takže když se ti ohřeje motor na 90 stupnu,tak už ti nepomůže ani vazelína.Slam píše:Já tam liji 5W40, protože tam byl, když jsem auto koupil a který podle všech mně dostupných informací je pro provoz v našich zeměpisných šířkách vhodnější než 5W30. Dávám tam pokaždé SHELL HELIX ULTRA 5W-40, který SHELL pro Leganzu přímo doporučuje jako nejvhodnější olej.Petr S. píše:Richarde já mám 237780 a stále leju 5W30 origo GM a naprosto v pohodě. Vzhledem k tomu,že je to olej předepsaný výrobcem tak bych tam 10W40 nelil.Richard píše:Já mám v Nubi stejnej motor mám najeto cca 170000 a ještě používám 5W40 a olej mi to nežere, od výměny do výměny (15000 km) doleju tak 3-4 deci......
Jinak, kdo neví, tak první číslo je zimní číslo, druhé je letní. Na grafu na 2. stránce (http://www.cinol.cz/userfiles/file/Info ... fikace.pdf) je dobře vidět, že 5W30 při venkovní teplotě nad 31°C (což v létě nejsou žádný problém i vyšší teploty!) už nemaže.Zatímco 5W40 "končí" až o 10°C výš.
Prostě se "čtyřicítkou" je větší rezerva bezpečného mazání i při vysokých venkovních teplotách.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |