Cawte,
MATIZ 1999: Nabudúce si ťa asi zavolám pri kúpe auta. Samozrejme, že som sa do viečka pozrel a videl som nános, ale presvedčil ma chod a výkon motora, preto sme auto vzali.
smire666: Krúžky som menil na tom druhom Matizovi, tam bol olej menený pravidelne a nie sú na ňom žiadne nánosy ani po 200 tisíc km ani nikdy neboli.
__________________________________________________________________________________________
Zabralo mi to síce celý víkend, ale tak som to aj plánoval.

Nánosy z hlavy som odstránil najprv mechanicky a potom opakovane benzínom. Na veko som použil motopur. Nešlo to síce úplne odmastiť, ale podstatnú časť som odstránil. Kľukové ani ojničné ložiská nie sú poškodené, ale zdalo sa mi, že vačka má na jednom mieste trošku škrabance, ešte to pozriem, keď budem nastavovať ventily. A taktiež som urobil toto

:
→ vyčistenie vnútra sacieho potrubia
→ vyčistenie škrtiacej klapky (TPS aj IACV = senzor a regulátor voľnobehu)
→ prebrúsenie olejového veka a krytu zberného výfukového potrubia
→ výmena tesnenia pod vekom
→ odmastnenie a prebrúsenie olejovej vane a nástrek
→ prebrúsenie a nástrek spodného krytu prevodovky
→ vyčistenie sacieho olejového sitka
→ vyčistenie a odmastnenie bloku zo spodu a rozobratie - kontrola ložísk
→ odmastnenie prevodovky
→ nový olej a nový olejový filter
→ napnutie rozvodového remeňa
→ nový držiak batérie (ten mi vyrobil tatko)
→ výmena poškodených hadičiek a zaizolovanie obnažených káblov
Taktiež som vyčistil aj všetky možné drobnosti a podľa pripraveného grafického návrhu (toto znelo veľmi profesionálne

) som nastriekal čo som chcel a natrel písmená na veku. Možno budete namiestať, že to dlho pekné nevydrží, ale čo na tom, veď nič nie je večné. Dúfam, že sa to aspoň niekomu bude páčiť, lebo doma som z toho nadšený iba ja