Lambda
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Lambda
Ahojte. Prosim poradte kto viete.
Mam momentalne problem so spotrebou. Zerie ako Hammer (12-14l) . Ked som meral lambdu tak som zistil zaujimavu skutocnost. Pri nastartovani som nameral 0,34 V a postupne ako sa motor zohrieval napetie klesalo az po 0,01. Bolo mi to divne nakolko v "Jak na to" bolo ze ma davat od 0,1 (chudobna zmes) do 0,9 (bohata zmes). Tak som lambdu odpojil ze zmeram napetie na tom drotiku a prekvapilo ma ze mal iba 0,43V. Dalsia zaujimavost je ze po odpojeni lambdy sa vobec nic neudialo. RJ to vobec nezaznamenala. Ziadna zmena v chode motora a ani nezacala svietit kontrolka na palubovke (asi by mala ze?). Tak ma napadlo ze motor asi ide v startovacom rezime, cize zle cidlo teploty motora (RJ si mysli ze je studeny motor). Vymenil som ho, preistotu zmeral a nic. Stale nereaguje ani na odpojenie lambdy, lambda dava rovnake hodnoty a spotreba je vysoka. Neviem si rady. Co by to mohlo byt? Moze byt chybna RJ? Lambdu som daval novu pred 1,5 rokom.
Dik za vase nazory.
Mam momentalne problem so spotrebou. Zerie ako Hammer (12-14l) . Ked som meral lambdu tak som zistil zaujimavu skutocnost. Pri nastartovani som nameral 0,34 V a postupne ako sa motor zohrieval napetie klesalo az po 0,01. Bolo mi to divne nakolko v "Jak na to" bolo ze ma davat od 0,1 (chudobna zmes) do 0,9 (bohata zmes). Tak som lambdu odpojil ze zmeram napetie na tom drotiku a prekvapilo ma ze mal iba 0,43V. Dalsia zaujimavost je ze po odpojeni lambdy sa vobec nic neudialo. RJ to vobec nezaznamenala. Ziadna zmena v chode motora a ani nezacala svietit kontrolka na palubovke (asi by mala ze?). Tak ma napadlo ze motor asi ide v startovacom rezime, cize zle cidlo teploty motora (RJ si mysli ze je studeny motor). Vymenil som ho, preistotu zmeral a nic. Stale nereaguje ani na odpojenie lambdy, lambda dava rovnake hodnoty a spotreba je vysoka. Neviem si rady. Co by to mohlo byt? Moze byt chybna RJ? Lambdu som daval novu pred 1,5 rokom.
Dik za vase nazory.
Nexia 1,5l DOHC, LPG, zelená metalíza
- Reklama
Re: Lambda
Pocuvaj Lambda sonda sa nemeria obycajnym digitalnym multimetrom, pretoze to ukazuje somariny.Este z obycajnym rucickovym multimetrom ju ako tak zmeras.Ale presne sa meria s nejakym pristrojom, zabudol som ako sa vola,skoc do servisu a mas pokoj..
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
No zajtra idem na kontrolu s LPG. Tak mu poviem nech mi zmeria lambdu. Len mi je cudne ze RJ nijak nereaguje na to ked odpojim lambdu. Je to podla vas normalne? Mam aj podozrenie na LPG jednotku. Pretoze lambda ide najprv do nej a potom az ide druhy kablik do RJ.
normalne na lambdu nereaguje.jen pokud ma nejake nesmysly a to ne vzdycky.pokud je uz lambda spatna tak ma stejne zadanou neutralni hodnotu a uz ji neresi.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Dakujem za objasnenie. Pali nahodou nejaka lambda ti tam este nezostala?
jen na 2,2 leganzu.tu tvou uz nemam.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
Ked mas lpg jednotku tak mas trosku vyhodu, mozes pozriet na ledky na RJ lpg a uvidis ci preblikavaju, alebo sa furt drzi v zelenom. Zelena znamena bud chudobna zmes alebo lambda po smrti a teda 0V. Aj ked mne pri zvysenych otackach na lpg osciluje hodnota lambdy tak rychlo, ze mi svieti takmer furt oranz, teda akoze idealna zmes. Akurat pri zmene plynoveho pedalu stav kusok rozhasim a ledky prebliknu.rehotman píše:No zajtra idem na kontrolu s LPG. Tak mu poviem nech mi zmeria lambdu. Len mi je cudne ze RJ nijak nereaguje na to ked odpojim lambdu. Je to podla vas normalne? Mam aj podozrenie na LPG jednotku. Pretoze lambda ide najprv do nej a potom az ide druhy kablik do RJ.
Ked lambdu odpojis tak benzinova RJ ide podla map a mat (ak to ma nexia tak ako espero) a nemusi sa to nijako prejavit, dokonca ani na spotrebe. Je to nromalne chovanie, vyrobca to tak naprogramoval, rpetoze nase lambdy nie su vyhrievane a to ze lamdba nebude davat v poriadku signal je predpokaldane, len som zo servisneho manualu z polstiny nepochopil pri akom rezime prace motora sa to bezen stava. Akurat lpg jednotke to asi bude trosku vadit, ale lpg nie je nijako extra haklive, RJ lpg nastavi pri zapnuti prednastavenu neutralnu polohu atuatorceku (skrtaku na hadici s plynnym lpg) a ides ako na neriadenom podtlaku, teda ako na skodovecke s karburatorom.
Horsie je ked sa lambda chova divne, vtedy obe RJ dokazu zblbnut. Mne napriklad lambda normalne merala kym isiel motor na volnobeh. Pri zvyseni otacok zacala postupne stale castejsie davat na vystupe 0V a to RJ pochopili ako chudbna zmes. Takze to uchlastali na benzin aj lpg a motor skapal . Takze asi to bude aj tvoj pripad a lambdu treba vymenit. V SR kupis novu uz okolo tisicky znacky magneti mareli alebo z krce ngk kusok cez liter (teda pardon 33eciek).
Inac ak chces ja mam este staru lambdu z espera 1.5l 16V 66kW, ktoru som preventivne vymenil, mala by byt este v poriadku, ved mala len nieo vyse 50tkm, dokonca je to original , mozno ma este aj konektor. Nahradila smejd z dielne HQ, ktory nahradil povodnu lambdu po buracke a teda asi prasknutu, ten koniec co z neho trcal drot sa kyval a nebol to len kryt ako na novej. Menil som ju pretoze mi auto na lpg blblo a ani na benzin nemalo rozumne emisie, nakoniec som zistil ze som mal roztrhnute sanie, ktore rozhodilo sandal smejd mixeru. jediny problem je v tom, ze neviem ktora je ta povodna a ktora je ta "nova", nejako sa mi pomiesali v kufri. Akurat tu HQ viem odlisit vdaka kyvajucej sa casti.
Dnes som bol som na LPG a bola zla. Zaujimave je ze mu to na tej masinke davalo tie iste hodnoty ako mne na tom digitalnom meraku. PPP dik ale bol som ju hned uz aj objednat (cez znameho za VO 26,-€ ). Tato mi asi dala zbohom lebo som mal zle cidlo teploty motora a davalo to stale sytu zmes. Pridali sa k tomu aj problemy s rozdelovacom (a dlhe startovanie).
Dik vsetkym za rady
Dik vsetkym za rady
to Palikx alebo Jrda : Idem menit Lambdu Sondu a mam na vyber medzi dvoma..
Prva je znacky DELPHI:
Obrazok nemam, ale je normalne s konektorom na nase Nexie..
Druha je znacky BOSCH:
Ktoru by ste mi odporucili?? Ide mi o to aby vydrzala co najdlhsie, zatial s Lambda Sondami nemam skusenost.. Menim prvy krat, obidva stoja po 50 Eur.......
Popripade palikx, nemas nejaku Lambdu sondu na predaj aj ty??
Prva je znacky DELPHI:
Obrazok nemam, ale je normalne s konektorom na nase Nexie..
Druha je znacky BOSCH:
Ktoru by ste mi odporucili?? Ide mi o to aby vydrzala co najdlhsie, zatial s Lambda Sondami nemam skusenost.. Menim prvy krat, obidva stoja po 50 Eur.......
Popripade palikx, nemas nejaku Lambdu sondu na predaj aj ty??
Z tych dvoch tu ktora ma konektor aby si sa s nim nemusel babrat, alebo radsej z auto-elektronika.sk za polovicku magneti mareli. Ja mam magneti mareli trochu drahsie este z vyfuky online tusim mala tusim tiez konektor a funguje zatial cca 40tkm.
Ako som pisal uz v mojom hornom prispevku, Lambda Sonda znacky DELPHI ma original konektor na Nexiu a Lambda sonda BOSCH ma tiez original konektor na Nexiu. To vidis rovno podla obrazka co som pridal a aj na stranke to pisu..... Dalej z AUTOELEKTRONIKA je tam sice LAMBDA SONDA na Nexiu, ale nepisu akej znacky a pisu ze univerzal, takze je bez konektora a foto je len ilustracne...Ja si tam zajdem osobne a overim si znacku a aj dostupnost tej Lambdy, Poprad mam 50km odo mna.. Asi tolko, moc si mi nepomohol... A ta Lambda co mas ma vydrzat okolo 50 000 km .. Chcel som NGK ale nemozem ju najst, ta je original na nase auta.... Ak ju nenajdem kupim tu znacky BOSCH a necham to tak......Mozno palikx bude mat nieco v zasobe
Kup si v Krči lambdu od NGK ty jsou nejlepší. stojí tam 800,- má i orig konektor. měsíc co jsem jí tam kupoval.
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
- Laclosak
Mám takový hloupý dotaz.....zdá se mi že auto nejede tak jak by mělo....dejme tomu že to těch 120 ještě jde jakš takš ,ale pak už se mu skoro nechce....na 3rychl.st. jde do otáček ještě pěkně,ale na 4 už je to slabé a o 5 ani nemluvím....napadl mě KAT...to jsem řešil v jiném vláknu....teď mám podezření na lambdu ,že nereguluje tak jak má jenže jsem byl na STK a u měření emisí mi řekli že je vše OK ba dokonce jsem na tom ještě hodně dobře....CO je na volnoběh 0.22... předepsané 0.3
při zvýšených 0.14 předepsané 0.3....to si myslím že je v pořádku.Lambda předepsaná 0.97 - 1.03 ...naměřená 1.01
Zase ok jen lehce bohatší směs.....
Mě napadla ta možnost že je motor v nějakém náhradním režimu.....ale to by asi nebyly naměřeny tyto hodnoty ne
Tak jsem pro zkoušku zkusil lambdu odpojit jestli se nějak změní chod ,ale žádná změna tak jsem jí zapojil z5 a o5 žádná změna....takže by mě zajímalo jestli je možnost že je to v náhradním režimu nebo je potřeba delší testování ....na odpojenou lambdu jsem ujel cca 3km a odpojil jsem jí ještě před startem.....ale zapojil jsem jí při běžícímm motoru....
při zvýšených 0.14 předepsané 0.3....to si myslím že je v pořádku.Lambda předepsaná 0.97 - 1.03 ...naměřená 1.01
Zase ok jen lehce bohatší směs.....
Mě napadla ta možnost že je motor v nějakém náhradním režimu.....ale to by asi nebyly naměřeny tyto hodnoty ne
Tak jsem pro zkoušku zkusil lambdu odpojit jestli se nějak změní chod ,ale žádná změna tak jsem jí zapojil z5 a o5 žádná změna....takže by mě zajímalo jestli je možnost že je to v náhradním režimu nebo je potřeba delší testování ....na odpojenou lambdu jsem ujel cca 3km a odpojil jsem jí ještě před startem.....ale zapojil jsem jí při běžícímm motoru....
Daewoo Nexia 1.5 8v....55kw...r.v 95....5dv....Hatchback
Je to mazel
Červené podsvícení,RECARO sedačky,Sportovní filtr,Bíločerný lak
Je to mazel
Červené podsvícení,RECARO sedačky,Sportovní filtr,Bíločerný lak
Ja ked odpojim Lambdu Sondu, tak motor zmeni chod, sa zatrasie a ide horsie...To aj pocut pekne...
Ale aj tak menim Lambdu Sondu pretoze asi uz reaguje dost neskoro..Mam aj dost bohatu zmes a ine ako vymenit Lambdu sondu ma nic nenapada.....
Ale aj tak menim Lambdu Sondu pretoze asi uz reaguje dost neskoro..Mam aj dost bohatu zmes a ine ako vymenit Lambdu sondu ma nic nenapada.....