rehotman píše:No zajtra idem na kontrolu s LPG. Tak mu poviem nech mi zmeria lambdu. Len mi je cudne ze RJ nijak nereaguje na to ked odpojim lambdu. Je to podla vas normalne? Mam aj podozrenie na LPG jednotku. Pretoze lambda ide najprv do nej a potom az ide druhy kablik do RJ.
Ked mas lpg jednotku tak mas trosku vyhodu, mozes pozriet na ledky na RJ lpg a uvidis ci preblikavaju, alebo sa furt drzi v zelenom. Zelena znamena bud chudobna zmes alebo lambda po smrti a teda 0V. Aj ked mne pri zvysenych otackach na lpg osciluje hodnota lambdy tak rychlo, ze mi svieti takmer furt oranz, teda akoze idealna zmes. Akurat pri zmene plynoveho pedalu stav kusok rozhasim a ledky prebliknu.
Ked lambdu odpojis tak benzinova RJ ide podla map a mat (ak to ma nexia tak ako espero) a nemusi sa to nijako prejavit, dokonca ani na spotrebe. Je to nromalne chovanie, vyrobca to tak naprogramoval, rpetoze nase lambdy nie su vyhrievane a to ze lamdba nebude davat v poriadku signal je predpokaldane, len som zo servisneho manualu z polstiny nepochopil pri akom rezime prace motora sa to bezen stava. Akurat lpg jednotke to asi bude trosku vadit, ale lpg nie je nijako extra haklive, RJ lpg nastavi pri zapnuti prednastavenu neutralnu polohu atuatorceku (skrtaku na hadici s plynnym lpg) a ides ako na neriadenom podtlaku, teda ako na skodovecke s karburatorom.
Horsie je ked sa lambda chova divne, vtedy obe RJ dokazu zblbnut. Mne napriklad lambda normalne merala kym isiel motor na volnobeh. Pri zvyseni otacok zacala postupne stale castejsie davat na vystupe 0V a to RJ pochopili ako chudbna zmes. Takze to uchlastali na benzin aj lpg a motor skapal

. Takze asi to bude aj tvoj pripad a lambdu treba vymenit. V SR kupis novu uz okolo tisicky znacky magneti mareli alebo z krce ngk kusok cez liter (teda pardon 33eciek).
Inac ak chces ja mam este staru lambdu z espera 1.5l 16V 66kW, ktoru som preventivne vymenil, mala by byt este v poriadku, ved mala len nieo vyse 50tkm, dokonca je to original

, mozno ma este aj konektor. Nahradila smejd z dielne HQ, ktory nahradil povodnu lambdu po buracke a teda asi prasknutu, ten koniec co z neho trcal drot sa kyval a nebol to len kryt ako na novej. Menil som ju pretoze mi auto na lpg blblo a ani na benzin nemalo rozumne emisie, nakoniec som zistil ze som mal roztrhnute sanie, ktore rozhodilo sandal smejd mixeru. jediny problem je v tom, ze neviem ktora je ta povodna a ktora je ta "nova", nejako sa mi pomiesali v kufri. Akurat tu HQ viem odlisit vdaka kyvajucej sa casti.