problém s autorádiom
Moderátor: Blue Lanos
problém s autorádiom
Zdravím vás chlapi, potreboval by som pomôcť a zároveň poradiť, mám problém s autorádiom (audio systémom). Stala sa mi taká vec ráno som prišiel k autu ako každý deň a zistil som že neštartuje, okamžite mi bolo jasné, že je vybitá baterka, všimol som si že nefunguje ani rádio, mal som zato, že je to tou baterkou a tak som naštartoval cez štartovacie káble auto naskočilo, ale rádio je až do teraz úplne hluché. Viem že rádio je kódované a v príručke som sa dočítal, že po otočení kľúča do polohy jedna (I) by sa malo ozvať pípnutie a následne treba pomocou tlačidla programovania na voliť štvormiestny kód. Pípnutie sa síce ozvalo, ale displej je úplne bez života, takže zvuk je ale kód tam dať nemôžem. Jediné čo ma potešilo je, že svieti aspoň tá červená kontrolka na rádiu. Prosím poradte či je to rádio už úplne na vyhodenie, alebo sa s tým ešte dá niečo urobiť. Podotýkam že poistku som skontroloval a prepálená nie je. Ďakujem za vašu ochotu.
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s autorádiom
to maš ešte asi origo daewoo radio že no daj v obchode tých 3tis a budeš mat určite lepši a so zarukou. ja nby som to rišil takto.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
Bohužiaľ momentálne 3tis. nemám, množstvo iných výdavkov.
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
Odpoj na chvílu baterku a potom zadaj kód.Skús to tu niekde pohladať už sa to tu preberalo lebo sú 3 alebo 4 kódy. Ak nenaskočí znova odpoj baterku a skúšaj ďalej.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kódy sú toťkaj tieto
1435 , 4316 , 4356 , 6234
1435 , 4316 , 4356 , 6234
Já už ten TANK taky nemám , ale nejsem si jistý jestli při zadávání kódu displej svíti, možná se zprovozní spolu s rádiem po zadání správného kódu.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Jasné vďaka, baterku som odpojil a skúšal som to aj vyberaním poistky, ale nič. Kód poznám presne, ale ako ho tam mám na voliť, keď nesvieti displej, mám ho len napísať cez čísla Nefunguje ani anténa. Rádio síce pípa aj dióda svieti ale displej nič je úplne bez zvuku. Ak to nepomôže mohol by som ho skúsiť vytiahnu celé von a odskúšať ho na samostatnom 12 voltovom zdroji, ale neviem či to pomôže a neviem ako je to s vyberaním rádia, ešte som to nerobil.
No já si myslím, že pokud se ti vybila do rána baterie,tak s největší pravděpodobností bude v háji "filtrační "kondenzátor, který je zapojen tak, že je pod napětím i při vypnutém radiu.
Protože se jedná o součást obvodu zdroje napětí pro rádio, nesvítí ani displey a radio nepracuje.Vyjmout a prověřit.
Protože se jedná o součást obvodu zdroje napětí pro rádio, nesvítí ani displey a radio nepracuje.Vyjmout a prověřit.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Ok, ďakujem, len som ešte chcel ten kondezátor sa nachádza v rádiu priamo, alebo niekde inde v obvode. Takže jednoznačne treba asi vybrať rádio Ten kondenzátor by vysvetľoval aj vyššie napätie, ktoré som nameral po vybratí poistky bolo tuším okolo 19 V a mne to nešlo do hlavy, že kde sa tam také napätie berie.
no
radio nesviti dokud nezadas kod.
co zadavas za kod nevidis tak je to spravne.
pokud rikas ze pipa mas nadeji
po odpojeni a pripojeni baterky by melo pipat.proste jen namackej cisla jak napsal peha
zmackni cislo 1 pak cislo 4 pak cislo 3 a pak cislo 5.melo by myslim 2 krat pipnout rychle a rozsviti se displej a vyjede antena.
doufam ze to chapes.
jo a samozrejme pri odpojene baterii zmer odber proudu z baterky v klidovem stavu auta aby jsi zjistil proc se baterka vybila
ok?
radio nesviti dokud nezadas kod.
co zadavas za kod nevidis tak je to spravne.
pokud rikas ze pipa mas nadeji
po odpojeni a pripojeni baterky by melo pipat.proste jen namackej cisla jak napsal peha
zmackni cislo 1 pak cislo 4 pak cislo 3 a pak cislo 5.melo by myslim 2 krat pipnout rychle a rozsviti se displej a vyjede antena.
doufam ze to chapes.
jo a samozrejme pri odpojene baterii zmer odber proudu z baterky v klidovem stavu auta aby jsi zjistil proc se baterka vybila
ok?
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Vďaka urobil som to presne tak a rádio nabehlo, som rád lebo bez rádia je v tom aute strašné ticho a to neznášam. Nechápal som najskôr prečo nesvieti displej, lebo kamarát má renault a hovoril, že jemu nabehnú po vybití štyri nuly a až potom zadá kód. Čo sa týka baterky tej som zmeral napätie, je normálne niečo nad dvanásť volt. Ešte otázočku aké by mali byť hodnoty prúdu.
odber proudu se meri.nic jineho nema smysl.
to znamena ze odpojis 1 pol baterie a na oko kabelu prichytis 1 konektor meraku a na pol baterie pripojis 2 konektor meraku.nastavis na Ampery nejlepe 10A a vice(podle meraku)
pokud je auto zavrene a zamcene mel bys namerit 0,05 A nejvice!!!!!
tedy 50mA je maximalni pripustny odber v klidu.
to znamena ze odpojis 1 pol baterie a na oko kabelu prichytis 1 konektor meraku a na pol baterie pripojis 2 konektor meraku.nastavis na Ampery nejlepe 10A a vice(podle meraku)
pokud je auto zavrene a zamcene mel bys namerit 0,05 A nejvice!!!!!
tedy 50mA je maximalni pripustny odber v klidu.
Simson s 51
Simson s 51
Odpojil som tú baterku a nameral som 0,03 A, tak to by mohlo byť v pohode. Ešte ma zarazilo dosť veľké iskrenie po priložení kontaktu meráku na - pól. Je to normálne, že to zaiskrí? Ináč vďaka za všetky rady, do autoelektriny sa moc nevyznám.
jasne zajiskri vzdy je tam nabeh radia a jednotek.
Simson s 51
Simson s 51
no a prosim vas mam tiez problemy s radiom, skusal som aj odpajat bateriu a len blika cervene svetielko ale nepipa vobec