to SkylineGTR: asi ta sklamem, zdielam aj IVOSOV nazor. No viac menej mi to celorocne svietenie vadi, lebo za jasneho slnecneho dna v lete, je zbytocne aby auto svietilo, aj tak tie svetla vidno len minimalne a moj nazor, nechcem vnucovat nikomu... je pravda, ze ked vsetky auta svietia, podla mna to ubera pozornost vodicovi a nekontroluje tak svoju pravu stranu krajnice najma pri prebiehani lebo sa spoliehas, ze ten oproti teba svieti. A podla mna ked ma auto za slnecneho dna zapalene svetla, nedokazem tak odhadnut jeho vzdialenost ako so zhasnutymi...... v podstate sa stotoznujem s Rakusanmi... ale to je len moj
osobny nazor... v zime je to podla mna ok...
to Vado... nechcem do tejto citlivej temy rypat pretoze viem, aky maju "Blavaci nazor na tuto temu"...prosim neber to osobne. Pracujem ako dispecer=referent=disponent v oblasti medzinarodnej kamionovej dopravy... Len pre tvoju informáciu, v piatok sa domov vracia najviac kamiónov to mas pravdu, cesty su plne, t.z. ze aj
najviac tovaru v piatok pride domov... A ak to zakazu v piatok, situacia sa bude opakovat v sobotu a pondelok doobeda, alebo sa ta doprava zhusti este viac pocas tyzdna lebo nikto nebude stihat prist domov, vylozit tovar a nasledne nalozit + spravit povinne prestavky vyplyvajuce z nariadenia 561/2006. Dalsia vec- predstav si, ze si v kozi vodica a 2-3 tyzdne si nebol doma...a teraz cakaj do polnoci , aby si sa mohol konecne dostat domov a ludom, ktorym vozis jedlo, nabytok, benzin, ti zakazu jazdit... Vyriesi to ten problem??? Ohladom tych rychlosti co pises... Suhlasim, ale pre tvoju informaciu usek BA-TT, NR poznam aj ja... sedel som v tychto usekoch aj v kamione aj ja. A tento problem, o ktorom pises vyriesi to, ze bude na dialnici min. rychlost 80 km/h a tym z dialnice vypadnu stare tatrovky a avie. Standardny kamion v normalnom tech. stave ide bez problemov 90 km/h, takze tvoj lavy aj pravy pruh je stale plynuly... Mozno by policia mala merat aj bezdovodne pomalu jazdu a nielen prekrocenie rychlsosti
Osobna skusenost: isli sme v kamione do BA na terminovanu vykladku a v useku TT-BA zákaz predbiehania pre kamióny, tak sme sa krásne vliekli za AVIOU a chlap v avii stihol na tom 50 km useku vyfajcit 2 skatulky cigariet...

A potom nepredbiehaj...aj tak sme ho predbehli aj napriek zakazu ci sa niekto hneva lebo nie

... A stale je to o
tolerancii, ked ten vodic kamionu bude predbiehat ak vidi, ze spoza neho ide auto velkou rychlostou v lavom pruhu...
P.S: Vacsina ludi vymysla zakazy, ale nehlada sposob ako problem vyriesit, podme zakazat vsetko...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo