Novelizacia zákona o cestnej premávke
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Novelizacia zákona o cestnej premávke
Hladal som,či o tom niekde nie je už založená tema,ale nič som nenašiel.
Takže priatelia,je to u nás (aspoň na slovensku) ako v kocurkove.
Tolko avizovaná novelizacia zákona o cest. premávke nakoniec neprešla...
Takže svietiť nemusíme ,60km/hod. v obci funguje ďalej , môžeme mať dokonca letné pneu aj v zime,rýchlejšie(160 km/hod) však nebudeme môcť ísť...
tak tomu hovorím Foae...(alebo fopa???? )
To sme teda dopadli. My - poctiví asi z toho radosť velkú nemáme...-teda ja minimalne z tých zimných pneumatík. Veď ide naozaj o hazard so životom za volantom ...
Takže priatelia,je to u nás (aspoň na slovensku) ako v kocurkove.
Tolko avizovaná novelizacia zákona o cest. premávke nakoniec neprešla...
Takže svietiť nemusíme ,60km/hod. v obci funguje ďalej , môžeme mať dokonca letné pneu aj v zime,rýchlejšie(160 km/hod) však nebudeme môcť ísť...
tak tomu hovorím Foae...(alebo fopa???? )
To sme teda dopadli. My - poctiví asi z toho radosť velkú nemáme...-teda ja minimalne z tých zimných pneumatík. Veď ide naozaj o hazard so životom za volantom ...
Naposledy upravil(a) Muco dne stř zář 10, 2008 19:31, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
re.
Zimné pneumatiky to je v poriadku,ale ostatné hlúposti ako 50km/h v obci,celoročné svietenie,a 160 km/h na vybraných úsekoch dialnic to by tam nemuselo byť.Len tak v Rakúsku majú celoročné svietenie a po rokoch tam v parlamente debatujú o jeho zrušení.
No mne sa tiez ten novy zakon nepaci...
50-tka v obci je blud, to ani 4 ani 3 mat zaradenu...
160 na dialnici netreba, ved kto chodi z normalnych ludi tak rychlo, mne sa pri tej rychlosti robi lievik v nadrzi?
povinne celorocne svietenie sa mi tiez nepaci, no v zime, hmle, dazdi a pod je to ok.
Jediny dobry navrh je mat zimne gumy.
Minimalnu rychlost na dialnici mali uz davno zvysit zo 60 na minimalne 80 km/h.
A tiez sa to dotyka aj cyklistov... kua sa mam v lete v 35 stuonovej horucave trepat v umelej veste?! A prilbu na bike mi kto kupi?? Na to zakon nemyslel...
A preco chcu dat kamionom zakaz predbiehania a zakaz jazd v piatok poobede???
Celkom sa mi paci este možnosť vydania duplikátu osvedčenia o evidencii v evidencii vozidiel z dôvodu straty, poškodenia alebo krádeže
A zvysene pokuty si odskaceme zas aj tak my-obycajny vodici, lebo ti co nato maju si stale jazdia ako chcu...
50-tka v obci je blud, to ani 4 ani 3 mat zaradenu...
160 na dialnici netreba, ved kto chodi z normalnych ludi tak rychlo, mne sa pri tej rychlosti robi lievik v nadrzi?
povinne celorocne svietenie sa mi tiez nepaci, no v zime, hmle, dazdi a pod je to ok.
Jediny dobry navrh je mat zimne gumy.
Minimalnu rychlost na dialnici mali uz davno zvysit zo 60 na minimalne 80 km/h.
A tiez sa to dotyka aj cyklistov... kua sa mam v lete v 35 stuonovej horucave trepat v umelej veste?! A prilbu na bike mi kto kupi?? Na to zakon nemyslel...
A preco chcu dat kamionom zakaz predbiehania a zakaz jazd v piatok poobede???
Celkom sa mi paci este možnosť vydania duplikátu osvedčenia o evidencii v evidencii vozidiel z dôvodu straty, poškodenia alebo krádeže
A zvysene pokuty si odskaceme zas aj tak my-obycajny vodici, lebo ti co nato maju si stale jazdia ako chcu...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Plne súhlasím s Kasmom
NEXIA 16V, sedan, audio KENWOOD, fólie,červené podsvietenie palubovky,elektróny,-PREDANÁ
teraz Hyundai MATRIX 1,6 16V, 2009...
Keď môžem pomôžem, a keď nie, tak aspoň popletiem.
http://sharpei-fany.7x.cz/
teraz Hyundai MATRIX 1,6 16V, 2009...
Keď môžem pomôžem, a keď nie, tak aspoň popletiem.
http://sharpei-fany.7x.cz/
Keby radšej vyriešili -ako tu píšete-tech.preukaz... Existuje len jeden,ktorý ti pri napr. menšom dezene pneu zoberú a si v p...
Musíš ísť na STK a potom ti vydajú techničák,,Lenže...-STK ti neurobia bez techn.preukazu a techn.preukaz ti zasa policajti nevydajú.lebo nemáš po STK..a čo môžeme my? -Spievať si akurát-"Chodí pešek okolo..."
Veď toto určite poznáte
Musíš ísť na STK a potom ti vydajú techničák,,Lenže...-STK ti neurobia bez techn.preukazu a techn.preukaz ti zasa policajti nevydajú.lebo nemáš po STK..a čo môžeme my? -Spievať si akurát-"Chodí pešek okolo..."
Veď toto určite poznáte
- Hanzy
Same spravne veci denni sviceni jsem pro 50km/h v obci rovnez 160km/h na dalnici taky pro nebot dnesni auta jsou na to delane a prilba na kole rovnez vec bezpecnosti takze rovnez souhlas ale tod vse plati a funguje ve vyspelych rozumne smyslejicich zemich a lidech...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
to Kasma: To jsi nemyslel vážně, že Ti vadí svícení ve dne,že ne?
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si na denní svícení už zvyknul, i když ve většině letních dnů opravdu nevidím důvod ke svícení a spíše mě to oslňuje, jelikož spousta pitomců (bohužel čím dál víc) nemají správně nastavené světlomety. 50 km/h na místech, kde nic nehrozí nedodržuju. Většinou jezdím tak 70, naopak na místech, kde to situace vyžaduje jezdím i 20 nebo 30. Ale to bych se opakoval. Několikrát jsem říkal, že nejezdím striktně podle předpisů, ale podle provozu. Každopádně zimní pneu bych uzákonil i u nás. V době, kdy sada zimních pneu vyjde na 4 000 Kč je to směšná záležitost.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ja suhlasim so svietenim, zimnymi gumami, 160 na dialnici. 50 v obci je blbost. Ak by sa dalo prejst z jedneho konca republiky na druhy tak, ze nemusim cez dediny, tak OK.
To Kasma: ja by som kamiony v piatok z dialnic vylucil, aspon v useku BA-TT-PN/NR. Chodievam casto - velmi casto - po dialniciach v okoli BA, TT, PN aj v case odpoludnajsej spicky, aj v piatok. Pokial sa nenachadza v dohlade kamion, premavka je plynula, v lavom pruhu sa ide 130/140, v pravom 80-100. Akonahle sa vyskytne kamion, pripadne stado kamionov, premavka sa spomali, neraz aj zastavi. Ti v pravom pruhu sa chcu dostat tiez pred kamiony a tlacia sa do laveho pruhu. Lavopruhovi musia zabrzdit. Ak prvy v kolone trochu pribrzdi, 20-ty v poradi uz musi zabrzdit prudko a 30-ty zastavit. A to sa opakuje pri kazdom vyskyte kamiona.
To Kasma: ja by som kamiony v piatok z dialnic vylucil, aspon v useku BA-TT-PN/NR. Chodievam casto - velmi casto - po dialniciach v okoli BA, TT, PN aj v case odpoludnajsej spicky, aj v piatok. Pokial sa nenachadza v dohlade kamion, premavka je plynula, v lavom pruhu sa ide 130/140, v pravom 80-100. Akonahle sa vyskytne kamion, pripadne stado kamionov, premavka sa spomali, neraz aj zastavi. Ti v pravom pruhu sa chcu dostat tiez pred kamiony a tlacia sa do laveho pruhu. Lavopruhovi musia zabrzdit. Ak prvy v kolone trochu pribrzdi, 20-ty v poradi uz musi zabrzdit prudko a 30-ty zastavit. A to sa opakuje pri kazdom vyskyte kamiona.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
So všetkým v tom zakone suhlasím -čo som napísal-(i keď ta 50-tka...no...prižmúrim všetky oči a nech je to tak ak sa tým predíde zbytočným nehodám).Skôr sa divím tomu,že raz dajú 50,o nejaký rok 60 a o ďalšie roky zasa 50... O čo ide...
??? Čo je ta 60-tka -dnes iná -rýchlejšia-ako pred 10 rokmi ??:lol:
No o iných neviem-ako píšeš -Peháčik- to ešte čo do toho chcú narvať (ak nerátam tie pokuty)???
??? Čo je ta 60-tka -dnes iná -rýchlejšia-ako pred 10 rokmi ??:lol:
No o iných neviem-ako píšeš -Peháčik- to ešte čo do toho chcú narvať (ak nerátam tie pokuty)???
to SkylineGTR: asi ta sklamem, zdielam aj IVOSOV nazor. No viac menej mi to celorocne svietenie vadi, lebo za jasneho slnecneho dna v lete, je zbytocne aby auto svietilo, aj tak tie svetla vidno len minimalne a moj nazor, nechcem vnucovat nikomu... je pravda, ze ked vsetky auta svietia, podla mna to ubera pozornost vodicovi a nekontroluje tak svoju pravu stranu krajnice najma pri prebiehani lebo sa spoliehas, ze ten oproti teba svieti. A podla mna ked ma auto za slnecneho dna zapalene svetla, nedokazem tak odhadnut jeho vzdialenost ako so zhasnutymi...... v podstate sa stotoznujem s Rakusanmi... ale to je len moj osobny nazor... v zime je to podla mna ok...
to Vado... nechcem do tejto citlivej temy rypat pretoze viem, aky maju "Blavaci nazor na tuto temu"...prosim neber to osobne. Pracujem ako dispecer=referent=disponent v oblasti medzinarodnej kamionovej dopravy... Len pre tvoju informáciu, v piatok sa domov vracia najviac kamiónov to mas pravdu, cesty su plne, t.z. ze aj najviac tovaru v piatok pride domov... A ak to zakazu v piatok, situacia sa bude opakovat v sobotu a pondelok doobeda, alebo sa ta doprava zhusti este viac pocas tyzdna lebo nikto nebude stihat prist domov, vylozit tovar a nasledne nalozit + spravit povinne prestavky vyplyvajuce z nariadenia 561/2006. Dalsia vec- predstav si, ze si v kozi vodica a 2-3 tyzdne si nebol doma...a teraz cakaj do polnoci , aby si sa mohol konecne dostat domov a ludom, ktorym vozis jedlo, nabytok, benzin, ti zakazu jazdit... Vyriesi to ten problem??? Ohladom tych rychlosti co pises... Suhlasim, ale pre tvoju informaciu usek BA-TT, NR poznam aj ja... sedel som v tychto usekoch aj v kamione aj ja. A tento problem, o ktorom pises vyriesi to, ze bude na dialnici min. rychlost 80 km/h a tym z dialnice vypadnu stare tatrovky a avie. Standardny kamion v normalnom tech. stave ide bez problemov 90 km/h, takze tvoj lavy aj pravy pruh je stale plynuly... Mozno by policia mala merat aj bezdovodne pomalu jazdu a nielen prekrocenie rychlsosti
Osobna skusenost: isli sme v kamione do BA na terminovanu vykladku a v useku TT-BA zákaz predbiehania pre kamióny, tak sme sa krásne vliekli za AVIOU a chlap v avii stihol na tom 50 km useku vyfajcit 2 skatulky cigariet... A potom nepredbiehaj...aj tak sme ho predbehli aj napriek zakazu ci sa niekto hneva lebo nie ... A stale je to o tolerancii, ked ten vodic kamionu bude predbiehat ak vidi, ze spoza neho ide auto velkou rychlostou v lavom pruhu...
P.S: Vacsina ludi vymysla zakazy, ale nehlada sposob ako problem vyriesit, podme zakazat vsetko...
to Vado... nechcem do tejto citlivej temy rypat pretoze viem, aky maju "Blavaci nazor na tuto temu"...prosim neber to osobne. Pracujem ako dispecer=referent=disponent v oblasti medzinarodnej kamionovej dopravy... Len pre tvoju informáciu, v piatok sa domov vracia najviac kamiónov to mas pravdu, cesty su plne, t.z. ze aj najviac tovaru v piatok pride domov... A ak to zakazu v piatok, situacia sa bude opakovat v sobotu a pondelok doobeda, alebo sa ta doprava zhusti este viac pocas tyzdna lebo nikto nebude stihat prist domov, vylozit tovar a nasledne nalozit + spravit povinne prestavky vyplyvajuce z nariadenia 561/2006. Dalsia vec- predstav si, ze si v kozi vodica a 2-3 tyzdne si nebol doma...a teraz cakaj do polnoci , aby si sa mohol konecne dostat domov a ludom, ktorym vozis jedlo, nabytok, benzin, ti zakazu jazdit... Vyriesi to ten problem??? Ohladom tych rychlosti co pises... Suhlasim, ale pre tvoju informaciu usek BA-TT, NR poznam aj ja... sedel som v tychto usekoch aj v kamione aj ja. A tento problem, o ktorom pises vyriesi to, ze bude na dialnici min. rychlost 80 km/h a tym z dialnice vypadnu stare tatrovky a avie. Standardny kamion v normalnom tech. stave ide bez problemov 90 km/h, takze tvoj lavy aj pravy pruh je stale plynuly... Mozno by policia mala merat aj bezdovodne pomalu jazdu a nielen prekrocenie rychlsosti
Osobna skusenost: isli sme v kamione do BA na terminovanu vykladku a v useku TT-BA zákaz predbiehania pre kamióny, tak sme sa krásne vliekli za AVIOU a chlap v avii stihol na tom 50 km useku vyfajcit 2 skatulky cigariet... A potom nepredbiehaj...aj tak sme ho predbehli aj napriek zakazu ci sa niekto hneva lebo nie ... A stale je to o tolerancii, ked ten vodic kamionu bude predbiehat ak vidi, ze spoza neho ide auto velkou rychlostou v lavom pruhu...
P.S: Vacsina ludi vymysla zakazy, ale nehlada sposob ako problem vyriesit, podme zakazat vsetko...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo