Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Dík za rady... ložiska se povedly vyměnit v pohoděRichard píše:Nemusí se to takhle projevit, možná bude stačit jen výměna ložisek, tedy pokud nejdou seřídit. Jestli máš vzadu bubny, tak sundat buben, mám vzadu kotouče tak nevím, jestli je buben i s nábojem nebo zvlášť. Ložiska se seřizují asi takhle a do brzd vůbec nemusíš :
-sejmout víčko
-Vyndat závlačku
-dotáhnout matku za současného otáčení kolem (bubnem), až se kolo začne otáčet těžce, povolit matku o 1/4 - 1/2 otáčky a zkontrolovat zda nemá kolo vůli
-dát novou závlačku a zajistit matku
-doplnit vazelínu do víčka a naklepnout ho zpět
Když vyměňuješ ložiska musíš vylisovat nebo vyrazit vnější kroužky z náboje a nalisovat naklepnout nové zpět vnitřní kroužky by měly z těhlice jít sundat lehce Zlom vaz
Dyť jsem Vám to s těma brzdama říkalTomas píše:Dík za rady... ložiska se povedly vyměnit v pohoděRichard píše:Nemusí se to takhle projevit, možná bude stačit jen výměna ložisek, tedy pokud nejdou seřídit. Jestli máš vzadu bubny, tak sundat buben, mám vzadu kotouče tak nevím, jestli je buben i s nábojem nebo zvlášť. Ložiska se seřizují asi takhle a do brzd vůbec nemusíš :
-sejmout víčko
-Vyndat závlačku
-dotáhnout matku za současného otáčení kolem (bubnem), až se kolo začne otáčet těžce, povolit matku o 1/4 - 1/2 otáčky a zkontrolovat zda nemá kolo vůli
-dát novou závlačku a zajistit matku
-doplnit vazelínu do víčka a naklepnout ho zpět
Když vyměňuješ ložiska musíš vylisovat nebo vyrazit vnější kroužky z náboje a nalisovat naklepnout nové zpět vnitřní kroužky by měly z těhlice jít sundat lehce Zlom vaz, jen jsem zjistil, že budu muset co nejdříve udělat generálku zadních brzd..
Boucháním se nejspíš projevuje tyčka (kost) stabilizátoru, "rachtáním" zas brzdové destičky, při lehkém, skoro neznatelném brzdění rachtání zmizí = destičky. Ložiska můžou být také slyšet, lae to bys tam musel mít vůli jak "kráva"Vladek72 píše:Může být špatné ložisko, když mně při přejíždění nerovností bouchá pravá zadní strana? Když se opřu o zadní kolo a zacloumám s ním, tak se ozývá klepání a je znát mírná vůle. Kolo jsem sundal, znovu nasadil, pořádně dotáhnul a nic se nazměnilo. V sobotu jedu na dovolenou, tak to jistí služební Fabia, zítra na ní nacvakám 222 222 km, krásné číslo. Nechala mě za šest let jenom jednou ve štychu a to jsem ji vysvětlilJistota je jistota
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |