Výměna žárovek
Moderátor: Blue Lanos
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna žárovek
Zdravím všechny na foru podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách zdraví " Vazoun "
-------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
-------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
- Reklama
Přístup na výměnu žárovek je špatný.Já jsem to vyřešil tak,že jsem navařil k trubkovému klíči velikosti 10 kulatinku do T a vždy povolím uchycovací šrouby světlometu.
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
nuž denné svietenie prináša aj také stratsti,že častejšia výmena žiaroviek v reflektoroch,predtým vydržali 4 roky ,teraz polovicu,dnes sa mi pošťastila zas taká radosť meniť H4 v ľavom prednom reflektore
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Minule mi to mechanik v servise vravel,že tot platí pre jednotkový MAtiz,pri dvojkovom je samotná demontáž reflektora oveľa komplikovanejšiaV.Brousek píše:Vazoune pohodlnější je vyndat světlo, ale musíš to mít natrénované. Na silnici se to fakt dělá blbě. A nakonec jen technická připomínka, veškeré pojmy nalevo, napravo se berou podle směru jízdy
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Nevím jak kdo, ale já s výměnou H4 nemám problém. Sice tam moc místa není, ale pro mě je to práce max. na 5 minut
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
---------------------------Vojta píše:Nevím jak kdo, ale já s výměnou H4 nemám problém. Sice tam moc místa není, ale pro mě je to práce max. na 5 minut
Zdravím všechny na foru a sděluji, že už jsem si to také natrénoval a dělám to za 8 minut čau " Vazoun "
Matizek a ziarovky je tazka pohoda. Napr. na Megane II sa na to ide cez dvierka v plaste podbehu, takze nadvihnut, zhodit koleso, otvorit dvierka, a v zasade naslepo nahmatat - minimum miesta, akurat tak na 1 ruku. Druha sanca je len demontaz celeho svetlometu, ale to zase musi ist predny naraznik dole, odpojit hmlovky Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
---------------------------Rado77 píše:Matizek a ziarovky je tazka pohoda. Napr. na Megane II sa na to ide cez dvierka v plaste podbehu, takze nadvihnut, zhodit koleso, otvorit dvierka, a v zasade naslepo nahmatat - minimum miesta, akurat tak na 1 ruku. Druha sanca je len demontaz celeho svetlometu, ale to zase musi ist predny naraznik dole, odpojit hmlovky Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
Zdravim Rado77 však už si také nestěžujem i když ta první výměna to byl horor a ještě k tomu v lese za tmy dneska už vše v poho ahoj " Vazoun "
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
ja som si poškriabal ruku pri tej prvej,ale už tiež vcelku v pohode,ale zlatý wartburgalebo zo súčasných GETZ ktorý má presne rovnaký systém,ako MATIZek,iba oveľa via miesta pre ruky
No jo, cim novsie auta, tym je to horsie. Ako keby umelo nutili zakaznika aby navstevoval servis aj na vymeny ziaroviek. Za chvilu uz ani nemusia davat prirucky k autam (ved nadobku ostrekovaca najde aj zenska podla obrazku na viecku ).
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny na foru a přeji hezký den abych trochu šetřil žárovky v hlavních světlometech uvažuji o dodatečnou instalaci ledkových lišt pro denní svícení s homologací . Jelikož můj Matiz má origoš mlhovky,nevím kam by se ty ledkové lišty měly upevnit ? Snad by mohlo být vhodné místo na přední mřížce, a aby nevyčnívaly tak mezi ty šprucle, nebo jak se to nazývá ? Poradíte někdo dědkovi " Vazounovi " / našel jsem to správné místo Matízkáři ?? /
------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny na foru a přeji hezký den tak jsem si udělal radost a to ledkové denní svícení jsem si pořídil. Měl jsem obavy, co na to silniční kontroly ... ale již jich bylo několik a nikdo nepřeměřoval ... tak že v pohodě. Vždytˇuž jsem je měl na hlavním srazu v Olšovci 2010 a bez problémů . Příští týden mne čeká STK + Emise ... doufám , že projdu také bez problému jako v roce 2008 ... připravuji se na tu akci čau " Vazoun "
..............................
Abych nezapoměl ... na můj dotaz , kde se skrývá ten 3 upevnovací šroub předních světlometů / který není vidět / mi také nikdo neodpovědě a v žádné brořurce či návodu jsem to nenašel dík za odpověd'
..............................
Abych nezapoměl ... na můj dotaz , kde se skrývá ten 3 upevnovací šroub předních světlometů / který není vidět / mi také nikdo neodpovědě a v žádné brořurce či návodu jsem to nenašel dík za odpověd'