Výměna žárovek

Moderátor: Blue Lanos

Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna žárovek

Příspěvek od Vazoun »

Zdravím všechny na foru :o) podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách :lol: zdraví " Vazoun " :lol:
-------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20 :P
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010 :o)
Reklama

Stanley

Příspěvek od Stanley »

:) Přístup na výměnu žárovek je špatný.Já jsem to vyřešil tak,že jsem navařil k trubkovému klíči velikosti 10 kulatinku do T a vždy povolím uchycovací šrouby světlometu.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

nuž denné svietenie prináša aj také stratsti,že častejšia výmena žiaroviek v reflektoroch,predtým vydržali 4 roky ,teraz polovicu,dnes sa mi pošťastila zas taká radosť meniť H4 v ľavom prednom reflektore :shock: :shock: :shock:
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
alvin
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od alvin »

V.Brousek píše:Vazoune pohodlnější je vyndat světlo, ale musíš to mít natrénované. Na silnici se to fakt dělá blbě. A nakonec jen technická připomínka, veškeré pojmy nalevo, napravo se berou podle směru jízdy
Minule mi to mechanik v servise vravel,že tot platí pre jednotkový MAtiz,pri dvojkovom je samotná demontáž reflektora oveľa komplikovanejšia :shock: :shock:
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Nevím jak kdo, ale já s výměnou H4 nemám problém. Sice tam moc místa není, ale pro mě je to práce max. na 5 minut :lol:
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Vojta píše:Nevím jak kdo, ale já s výměnou H4 nemám problém. Sice tam moc místa není, ale pro mě je to práce max. na 5 minut :lol:
---------------------------
Zdravím všechny na foru :o) a sděluji, že už jsem si to také natrénoval :lol: :lol: a dělám to za 8 minut :lol: čau " Vazoun "
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Matizek a ziarovky je tazka pohoda. Napr. na Megane II sa na to ide cez dvierka v plaste podbehu, takze nadvihnut, zhodit koleso, otvorit dvierka, a v zasade naslepo nahmatat - minimum miesta, akurat tak na 1 ruku. Druha sanca je len demontaz celeho svetlometu, ale to zase musi ist predny naraznik dole, odpojit hmlovky ;) Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Rado77 píše:Matizek a ziarovky je tazka pohoda. Napr. na Megane II sa na to ide cez dvierka v plaste podbehu, takze nadvihnut, zhodit koleso, otvorit dvierka, a v zasade naslepo nahmatat - minimum miesta, akurat tak na 1 ruku. Druha sanca je len demontaz celeho svetlometu, ale to zase musi ist predny naraznik dole, odpojit hmlovky ;) Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
---------------------------
Zdravim :o) Rado77 :o) však už si také nestěžujem i když ta první výměna :o) to byl horor a ještě k tomu v lese za tmy :lol: dneska už vše v poho :lol: ahoj " Vazoun " :lol:
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

ja som si poškriabal ruku pri tej prvej,ale už tiež vcelku v pohode,ale zlatý wartburgalebo zo súčasných GETZ ktorý má presne rovnaký systém,ako MATIZek,iba oveľa via miesta pre ruky
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

No jo, cim novsie auta, tym je to horsie. Ako keby umelo nutili zakaznika aby navstevoval servis aj na vymeny ziaroviek. Za chvilu uz ani nemusia davat prirucky k autam (ved nadobku ostrekovaca najde aj zenska podla obrazku na viecku :D ).
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Zdravím všechny na foru a přeji hezký den :o) abych trochu šetřil žárovky v hlavních světlometech :o) uvažuji o dodatečnou instalaci ledkových lišt pro denní svícení s homologací . Jelikož můj Matiz má origoš mlhovky,nevím kam by se ty ledkové lišty měly upevnit ? Snad by mohlo být vhodné místo na přední mřížce, a aby nevyčnívaly tak mezi ty šprucle, nebo jak se to nazývá ? Poradíte někdo dědkovi " Vazounovi " :?: / našel jsem to správné místo Matízkáři ?? /
------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20 :P
Smajl.GIF
Smajl.GIF (8.84 KiB) Zobrazeno 2766 x
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Zdravím všechny na foru a přeji hezký den :o) tak jsem si udělal radost a to ledkové denní svícení jsem si pořídil. Měl jsem obavy, co na to silniční kontroly ... ale již jich bylo několik a nikdo nepřeměřoval ... tak že v pohodě. Vždytˇuž jsem je měl na hlavním srazu v Olšovci 2010 a bez problémů :o) . Příští týden mne čeká STK + Emise ... doufám , že projdu také bez problému jako v roce 2008 ... připravuji se na tu akci :lol: čau " Vazoun " :lol:
..............................
Abych nezapoměl ... na můj dotaz , kde se skrývá ten :o) 3 upevnovací šroub předních světlometů / který není vidět / mi také nikdo neodpovědě a v žádné brořurce či návodu jsem to nenašel -P dík za odpověd' :lol:
015.gif
015.gif (11.59 KiB) Zobrazeno 2715 x
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“