Tak dnes som to mal možnosť vyskúšať si v praxi výmenu žiarovky v reflektore na vodičovej strane,môžem dať svoj postup pre MATIZ II,bez demontáže čohokoľvek.
Ak konekto nejde vytiahnuť holou rukou,zhora naň nasunieme opatrne vidlicový kľuč,neviem teraz,či to bola 17,alebo 19 a o opatrne s citom zapáčime (vidlicový kľúč preto,aby nedošlo k ťahu či tlaku do jednej strany,a aby bol ťah rovnomerný, stačí talto len uvoľniť ten "prilepený" konektor potom už ide ľahko vytiahnuť rukou potom stiahneme gumovú manžetu,uvoľnime žiarovku s pružín,vytiahneme a vymeníme,mne osobne sa tam lepšie vkladala žiarovka ľavou rukou,hoci som 100% pravák a pravou som zaistil pružinovú poistku,Manžetu som pred spätnou montážou postriekal z vnútornej strany slikonovym olejom v spraji a samotný konektor sprayom WD-40,tak sú zároveň ošetrené aj kontakty,ale hlavne ďalšia demontáž by mala byť ľahšia,ako aj samotná montáž manžety a konektora.
Podotýkam,že nie som nejako nadpriemerne manuálne zručný,normál,šedý priemer

.Akurát,že som to robil za denného svetla,mať ta, dobré svetlo ja hlavná podmienka.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L