Je to výhodná kúpa?

Moderátor: Blue Lanos

pebach

Příspěvek od pebach »

takze po vsetkych tych prispevkoch som dospel k zaveru, ze by som si ho mohol kupit! Takze kupit ano??? som dost nerozhodny? V porovnani napr. s Fabiou? Co by bolo vyhodnejsie? (samozrejme treba pripocita min. 100 tis. Sk), ale z hladiska kvality auta a motorickych vlastnosti.
Reklama

zabijec

Příspěvek od zabijec »

Tak jo, dojel jsem s ním do Tater a zpátky a celkem v pohodě, po dálnici se nechá na úkor hluku mazat kolem 140km/h, ale ve stoupáních rychlost klesá tak na 110 km/h. Kdysi tu někdo psal že k nim do servisu jezdí Matiz kterej má přes 300 000km, tak asi něco vydrží. Spotřeba se pohybuje od 4,5 do 7 L/100km podle stylu jízdy. Ještě něco? Vlastní spokojenost: kdybych si chtěl znovu koupit auto této velikosti, klidně bych Matize zas koupil :-)
Už bez Matesa
Docent

Příspěvek od Docent »

Co zkusit takhle Google a najít si na to třeba nějaké testy, třeba?
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Matíz a delší trasy? Ondráš by Ti mohl povídat. Byl s ním až v Litvě (nebo Lotyšsku?), naposled v Itálii. A dokonce v něm spali dva. Co proti tomu je Blava - Praha nebo Blava-Košice?
Teď jsme byli na srazu v Polsku, tam jich jezdí kvanta a většina vyrobená kolem r. 1998-9. Jako nové. Já mám Matýska teprve dva roky (přesně na den) a nedám na něj dopustit.
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Správná volba

Příspěvek od Vazoun »

Ano vážený kolego Matízkáři ze Slovenska - Docent ,Tě určitě správně
navedl na test, který Ti o uvažované koupi Matízka hodně napoví. Já osobně
mám Matize - začátkem Července 4 roky každým rokem jezdím nad Poprad
za sestrou a nikdy jsem neměl problém.Klidně si ho kup.U nás v bazarech
jsou k mání při najetých 50000km do 110000.-Kč
Neváhej, je to spolehlivé autíčko - " Vazoun " se severu Čech/Šluknovsko :lol:
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Já byl loni o prázdninách nejdál dokonce v Estonsku v Talinu. Váhal tehdy jestli si nezaplout do Helsinek, ale těch jsem si pak behem posledního 3/4 roku užil dost a dost - naposled minulý týden, bylo tam krásně. To už ovšem bylo letadlem.

Na druhé straně Evropy to byla třeba Bosna. Matiz nemá s polykáním kilometrů problémy. Jde tady spíše o to, zdali to zvládneš ty.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Osobně jsem byl s Matízkem nejdále na Slovensku ( jedna cesta zhruba 500km ) a vše proběhlo naprosto bez problémů a na dálnici konstantně 130km/h :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Já 2x Chorvatsko , 1x Rakousko ( v zimě s lyžema) , 1x letní okruh Itálie Francie, Švícarsko, Rakousko. Největší vzdálenost byl ten letní puťák , 4500KM za týden. Nevím jak komu to sedne , ale mě se v Matizu cestuje pohodlně ( třeba v Unu mě bolely záda ), ale při takové dlouhé cestě časem začnete cítit nedostatek výkonu , obzvlášť na chorvatské dálnici jsou stoupání , kde jsem měl dokonce trojku ! ( byl jsem ale fest naloženej , s boxem )
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
mino

Příspěvek od mino »

Ja som bol a Matizom tiež max. spokojný. V r.1998 som si kupil I a v 2002 Matiz II. Obidva boli bez závady len na tom prvom mi museli menit uzáver na chladiacu zmes-taký kus plastu a stálo to asi okolo 100 Sk. Pri tom druhom som menil zadné tlmiče asi pri 60 000 km ale ani sa nečudujem vzhľadom na naše cesty. Ináč max spokojnosť. Teraz jazdím Kalos a keby sme vpratali kočík do kufra tak ho ešte určite máme aj teraz. Ten 2-hý je u svokrovcov a behá Ok.Take dlhšie cesty jeden krát ročne 900 km v kuse.
Škoda Roomster TSI
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jojo, matiz x fabia, take jsem vahal, ale nakonec zvítězil matízek. Ma mnohem lepsi rizeni, tedy alespon pro me. Jezdim tak 2x mesicne Praha - Brno a zpet a nemam nejmensi problem. :D :D
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Matiz vs. Fabia ==========>>>>>>>>MATIZ!!!!

Tomáš: Matiz s boxem???? To bych se asi umlátil smíchy, kdybych tě viděl. Matízek takovej roztomilej a ještě k němu rakev:-)))))ALe je vidět, že šikovnej :lol:
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Docent

Příspěvek od Docent »

djpsx píše:Matízek takovej roztomilej a ještě k němu rakev:-)))))
A jak jinak bys chtěl vozit tchini na dovolenou :roll: :lol: :?:
Habron

Příspěvek od Habron »

Docent píše:A jak jinak bys chtěl vozit tchini na dovolenou :roll: :lol: :?:
No přece v postraním vozíku :lol:
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Jednoduše, tchyni na dovolenou nebrat :lol: :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
djpsx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpsx »

Docent píše:
djpsx píše:Matízek takovej roztomilej a ještě k němu rakev:-)))))
A jak jinak bys chtěl vozit tchini na dovolenou :roll: :lol: :?:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Daewoo Nubira Kombi 1.6SX,r.v. 99 střední výbava, stříbrná, tuning výfuk, 205/50 R16 al. kola Zender, RMG Sony
Daewoo Nubira Sedan 2.0, r.v.98 (do provozu 2001), plná výbava, tmavě modrá metalíza, MP3 CD rádio.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“