Obracena baterie Lanos

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

karBoss

Obracena baterie Lanos

Příspěvek od karBoss »

Dobry den, muzete mi prosim logicky vysvetlit proc ma autobaterie u meho Lanosu (99) obracene kontakty +/-? Ja to nemuzu pochopit. Kde jste ji sehnali a za kolik? diky
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

tak to som si nevsimol, ja som kupil normalnu VARTU
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Baterie se delaj urcite tzv. universalni, aby pasovali do co nejvice aut. Nekdo potrebuje pravou , nekdo levou a jsou i oboustrany.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

přesně tak baterie se prodávají podle toho na které straně je plus pól levý a pravý a třeba Banner dělá s oběma takovou mám já ta jde dát kamkoliv kam se rozměrem vejde jen je o trochu dražší ;)
karBoss

Příspěvek od karBoss »

Nechtelo se mi shanet atypickou baterku, radeji sem prodlouzil kable a dal tam klasickou. Myslim ze to bude lepsi i pro budouci majitele :). Ale stejne nechapu proc to tak delaji...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

to není žádný atyp stojí stejně a je naprosto normálně v prodeji vždycky když mám takový auto v dílně tak si říkám to byl ale koumák co tohle dokázal jenom než sehnal takový silný kabely a ještě to připojení aby bylo spolehlivý místo aby koupil jen tu správnou baterku a bylo to bez problémů ;)
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Prodluzovat privodni kabely k aku je blbost, to je radsi vymen za nejaky delsi. Pri startovani prez ne jde docela dost proudu a jakakoli spojka casem snizi prutok proudu a mohlo by ti i neci chytnout. Je to casovana bomba :!: Jednou jsem vydel horet kabel + od aku prumer asi 8 mm a byl to teda fofr. Je smutny mechat schoret auto pro takovou blbost :cry:
karBoss

Příspěvek od karBoss »

Prodlouzil sem jenom 1, zadnym domacim lankem ale original kabelem k aku, KVALITNE spajel a zaizoloval. Nevidim v tom problem. Chodil sem po nekolika kramech a leva baterka se zas tak uplne bezne neprodava.
peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

karBoss píše:Prodlouzil sem jenom 1, zadnym domacim lankem ale original kabelem k aku, KVALITNE spajel a zaizoloval. Nevidim v tom problem. Chodil sem po nekolika kramech a leva baterka se zas tak uplne bezne neprodava.
predava sa v kazdom normalnom obchode. a spravny predavac sa ta rovno spyta ci potrebujes lavu alebo pravu. samozrejme toto neplati pre hypermarkety a podobne predajne 8)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

jasne, je vsude, je to naprosto normal, ja kdyz jsem si sel kupovat novou, tak jsem na to zapomnel a kdyz jsem ji chtel nahodit, musel jsem ji zajet vymenit :lol: dali mi jinou a rikali mi, ze jsem ten den druhy co to spatne koupil 8) :lol: to byl asi Blue :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
karBoss

Příspěvek od karBoss »

Jeste bych mel asi napsat ze je prodlouzenej ten drat co vede do elektriky, ne primo startovaci kabel. To se snad muze.
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

karBoss píše:Jeste bych mel asi napsat ze je prodlouzenej ten drat co vede do elektriky, ne primo startovaci kabel. To se snad muze.
Ovšem pokus to nespojíš sletováním a jen nějakou čokoládou tak ti to časem začne oxidovat a vznikne větší přechodový odpor který může být příčinou problému který budeš blbě hledat... ;)
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Cross

Příspěvek od Cross »

karBoss píše:Nechtelo se mi shanet atypickou baterku, radeji sem prodlouzil kable a dal tam klasickou. Myslim ze to bude lepsi i pro budouci majitele :). Ale stejne nechapu proc to tak delaji...
Kdyby to bylo nedostatkovy zbozi, tak to pochopim tuhle upravu, ale fakt to maji v kazdym poradnym ksefte a cenovej rozdil oproti klasicke baterce s plusem vpravo je minimalni.
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Akri píše:jasne, je vsude, je to naprosto normal, ja kdyz jsem si sel kupovat novou, tak jsem na to zapomnel a kdyz jsem ji chtel nahodit, musel jsem ji zajet vymenit :lol: dali mi jinou a rikali mi, ze jsem ten den druhy co to spatne koupil 8) :lol: to byl asi Blue :lol:
To isteeee ja mam povodnuuuu este :!: :!: :D
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Tak pokud jsi spajel ten napajeci a ne startovaci, tak to snad pujde. :D
Odpovědět

Zpět na „LANOS“