Tesnosť predných pneumatík na Espere

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
pkarlubik

Tesnosť predných pneumatík na Espere

Příspěvek od pkarlubik »

Chcem sa s vami poradiť ohľadom tesnosti predných diskov v zimných podmienkach. Počul som, že na prednej náprave disky nedržia tlak 2,2 atm a preto treba dať do plášťov dušu. Mal s tým niekto nejakú skúsenosť? Ďakujem za radu!
Reklama

Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

ne pokud nemas orezle disky tak to na tesnost urcite vliv nema, a duse je zbytecne tam davat.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no ak ti pomoze skusenost z Nexie..

..tak moze sa stat ze Pneu po cca 8r. uz nemaju taku tesnost..
..na "plechacoch"..

..ja som plechace nechal opieskovat, nanovo nastriekal...
..obul zimaky..
..a NO PROBLEM..
Peter KE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter KE »

tie gumy ked sa daju na disk sa nan prilepia?
Daewoo RACER 1.5GSi rv. 1993
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no neda se rict ze prilepi ale jejich tvar a je takovy ze se pri nafouknuti usadi do disku velmi presne a tesni .pri jake koli nerovnosti na disku se muze stat ze tvrda patka gumy nedolehne do prohlubni v orezlem disku .nejsem teda gumar ale par gum uz jsem obul a tak tohle jsem proste zjistil.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja uz mam duse na lavej strane vpredu aj vzadu, proste tie disky boli dost hrdzave a ked to skusali lepit nejakym sajrajtom nikam to neviedlo, ale po tyzdni mi zacala unikat aj PP pneu, takze som isiel do ineho servisu (kedze som bol v inom meste) a tam mechanik nieco hovoril a medziinym aj to, ze niektore servisy pouzivaju mydlovu vodu co sposobuje len zhorsenie problemu, ze na navlecenie pneu a utesnenie su specialne prostriedky, ktore su ale drahe a preto ich v servisoch nepouzivaju. Potom do litrovky (ako od oleja) namocil stetec (teda ziadne vedro s mydlovou vodou), potrel okraj disku a pneu co predtym vypustil, nafukol a odvtedy uz mesiac nepustila ani kusok. Takze bacha aj na servisy. Netvrdim, ze specialne vodicky spravia zazrak, ale kym ten disk nie je velmi hrdzavy tak mozu pomoct.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo a jeste jedna vec.kdyz zjistim ze je orezly disk vezmu dratenej kartac na vrtacku obrousim komplet hrany disku a striknu cernou zakladovkou a namontuji gumu.pak to drzi minimalne do prehozeni na letni/zimni
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
peter NR

Příspěvek od peter NR »

tak tak ,moj dvorny pneumechanik ma pri vyvazovacke vzdy polozenu brusku s dratenym kotucom a ked je hrdzavy disk tak to rovno obrusi a natre... ako samozrejmost... ;)
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
Peter KE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter KE »

tak mne ked menili minuly rok zim. na letne prezul mi to tak perfektne, ze som urobil 0,5Km a bola jedna guma sfucana o com som nevedel. A ked som chcel zaparkovat v meste tak mi skrizovalo zadnu gumu a bolo po nej. Hajzel jeden :evil:
od vtedy mi fucali obidva zadne kolesa. musel som kupit do nich duse a problem bol vyrieseny.
Daewoo RACER 1.5GSi rv. 1993
Rasťo

Re: Tesnosť predných pneumatík na Espere

Příspěvek od Rasťo »

pkarlubik píše:Chcem sa s vami poradiť ohľadom tesnosti predných diskov v zimných podmienkach. Počul som, že na prednej náprave disky nedržia tlak 2,2 atm a preto treba dať do plášťov dušu. Mal s tým niekto nejakú skúsenosť? Ďakujem za radu!
Tesnost prednych diskov? Nemyslim si ze by vpredu boli ine disky ako vzadu. Myslim ze idealne riesenie pre hrdzave ocelove disky je opieskovanie a komaxit. Ale ak by som nemal k dispozicii druhu sadu diskov a nechcel by som nechat auto na spalikoch niekolko dni, supol by som tam duse. Nic zle na tom nevidim. Je to rychle a ucinne riesenie. A aj lacnejsie, ako pieskovanie a striekanie.
Espero 1,5; LPG; r.v.:1996
MilanK
Kontaktovat uživatele:

Disky

Příspěvek od MilanK »

Mne na espere akosi zahadne v zime zacala maknut predna lava pneumatika. V lete v pohode. Asi tam hodim dusu
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
peter NR

Re: Disky

Příspěvek od peter NR »

MilanK píše:Mne na espere akosi zahadne v zime zacala maknut predna lava pneumatika. V lete v pohode. Asi tam hodim dusu
a to jazdis na tych istych - v lete na zimnych alebo v zime na letnych?? pri starych gumach to vraj mozu sposobovat aj mikrotrhliny ktore vznikaju vekom pneumatiky...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
MilanK
Kontaktovat uživatele:

Gumy

Příspěvek od MilanK »

Guma mi makne odkedy som prezul letne na zimne ? ASi tam niekde bude probem
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No tak asi bude problém v té pneumatice bud to je v ní nějaká malinká díra a nebo ti to utíká kolem ráfku bude tam rez nebo poškozená patka pneumatiky stává se že tkhle penu utíká jen někdy třeba 14 dní je to OK a pak najednou přez noc je kolo prázdný a po nafouknutí je to zase dobrý a ještě by to mohl dělat samozřejmě ventilek . V dnešní době je duše podle mě nevhodná ;)
j.verny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j.verny »

Taky mi utíkal vzduch. Stačilo šmirglem očistit disk a bylo to. Dělal jsem to na plecháčích na zimu a kdysi i na elektronech na jiném autě. Usazuje se tam bordel, atd. Guma pak netěsní. Po obroušení nebyl žádný problém. Myslím, že dávat tam duše je zbytečný.
Espero 1.8 CD, černá metal., Korea, plná výbava... Jsem happy :o)
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“