Tesnosť predných pneumatík na Espere
Moderátor: Blue Lanos
Tesnosť predných pneumatík na Espere
Chcem sa s vami poradiť ohľadom tesnosti predných diskov v zimných podmienkach. Počul som, že na prednej náprave disky nedržia tlak 2,2 atm a preto treba dať do plášťov dušu. Mal s tým niekto nejakú skúsenosť? Ďakujem za radu!
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no neda se rict ze prilepi ale jejich tvar a je takovy ze se pri nafouknuti usadi do disku velmi presne a tesni .pri jake koli nerovnosti na disku se muze stat ze tvrda patka gumy nedolehne do prohlubni v orezlem disku .nejsem teda gumar ale par gum uz jsem obul a tak tohle jsem proste zjistil.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Ja uz mam duse na lavej strane vpredu aj vzadu, proste tie disky boli dost hrdzave a ked to skusali lepit nejakym sajrajtom nikam to neviedlo, ale po tyzdni mi zacala unikat aj PP pneu, takze som isiel do ineho servisu (kedze som bol v inom meste) a tam mechanik nieco hovoril a medziinym aj to, ze niektore servisy pouzivaju mydlovu vodu co sposobuje len zhorsenie problemu, ze na navlecenie pneu a utesnenie su specialne prostriedky, ktore su ale drahe a preto ich v servisoch nepouzivaju. Potom do litrovky (ako od oleja) namocil stetec (teda ziadne vedro s mydlovou vodou), potrel okraj disku a pneu co predtym vypustil, nafukol a odvtedy uz mesiac nepustila ani kusok. Takze bacha aj na servisy. Netvrdim, ze specialne vodicky spravia zazrak, ale kym ten disk nie je velmi hrdzavy tak mozu pomoct.
jo a jeste jedna vec.kdyz zjistim ze je orezly disk vezmu dratenej kartac na vrtacku obrousim komplet hrany disku a striknu cernou zakladovkou a namontuji gumu.pak to drzi minimalne do prehozeni na letni/zimni
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
tak mne ked menili minuly rok zim. na letne prezul mi to tak perfektne, ze som urobil 0,5Km a bola jedna guma sfucana o com som nevedel. A ked som chcel zaparkovat v meste tak mi skrizovalo zadnu gumu a bolo po nej. Hajzel jeden
od vtedy mi fucali obidva zadne kolesa. musel som kupit do nich duse a problem bol vyrieseny.
od vtedy mi fucali obidva zadne kolesa. musel som kupit do nich duse a problem bol vyrieseny.
Daewoo RACER 1.5GSi rv. 1993
Re: Tesnosť predných pneumatík na Espere
Tesnost prednych diskov? Nemyslim si ze by vpredu boli ine disky ako vzadu. Myslim ze idealne riesenie pre hrdzave ocelove disky je opieskovanie a komaxit. Ale ak by som nemal k dispozicii druhu sadu diskov a nechcel by som nechat auto na spalikoch niekolko dni, supol by som tam duse. Nic zle na tom nevidim. Je to rychle a ucinne riesenie. A aj lacnejsie, ako pieskovanie a striekanie.pkarlubik píše:Chcem sa s vami poradiť ohľadom tesnosti predných diskov v zimných podmienkach. Počul som, že na prednej náprave disky nedržia tlak 2,2 atm a preto treba dať do plášťov dušu. Mal s tým niekto nejakú skúsenosť? Ďakujem za radu!
Espero 1,5; LPG; r.v.:1996
Disky
Mne na espere akosi zahadne v zime zacala maknut predna lava pneumatika. V lete v pohode. Asi tam hodim dusu
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
Re: Disky
a to jazdis na tych istych - v lete na zimnych alebo v zime na letnych?? pri starych gumach to vraj mozu sposobovat aj mikrotrhliny ktore vznikaju vekom pneumatiky...MilanK píše:Mne na espere akosi zahadne v zime zacala maknut predna lava pneumatika. V lete v pohode. Asi tam hodim dusu
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
Gumy
Guma mi makne odkedy som prezul letne na zimne ? ASi tam niekde bude probem
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
No tak asi bude problém v té pneumatice bud to je v ní nějaká malinká díra a nebo ti to utíká kolem ráfku bude tam rez nebo poškozená patka pneumatiky stává se že tkhle penu utíká jen někdy třeba 14 dní je to OK a pak najednou přez noc je kolo prázdný a po nafouknutí je to zase dobrý a ještě by to mohl dělat samozřejmě ventilek . V dnešní době je duše podle mě nevhodná
- j.verny
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi utíkal vzduch. Stačilo šmirglem očistit disk a bylo to. Dělal jsem to na plecháčích na zimu a kdysi i na elektronech na jiném autě. Usazuje se tam bordel, atd. Guma pak netěsní. Po obroušení nebyl žádný problém. Myslím, že dávat tam duše je zbytečný.
Espero 1.8 CD, černá metal., Korea, plná výbava... Jsem happy