brzdy

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

Jestli se nepletu tak to v tý Krči maj pod č. 03487152 a to když jsem je kupoval tak se semnou hádaj že tam patří ty srač.. co mi prodali. Tak se tam jdu zejtra mrknout, ale podle fotky co tam mají by to mohlo bejt ono. (jak sem vyhodil 340kč z okna :( )
Kolopo
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No a když se podíváš na tu fotku tak ten oranžovo hnědej kroužek je kovovej a nasadit to na třmen je někdy porod i když to umíme a taky nám to padá někdy dokonce musíme novou gumičku vyhodit a zkusit jinou ;)
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

petrm píše:No a když se podíváš na tu fotku tak ten oranžovo hnědej kroužek je kovovej a nasadit to na třmen je někdy porod i když to umíme a taky nám to padá někdy dokonce musíme novou gumičku vyhodit a zkusit jinou ;)
Už sem je koupil a nasazovat je budu až o vikendu, ale neděs mě, že mi budou padat :shock: i když né že by mě to překvapilo :) uvidim. Jinak díky McLarenovi za fotku, podle původních sem to koupit nemoh protože z nich krom toho plech. kroužku nic nezbylo a prodavačky v Krči jsou dutý jak bambus a já na ně musim jak na potvoru vždycky narazit :lol:
Kolopo
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..no nemash zac.. (za fotku)

ja som to kupil v Piestanoch, onoho casu..
maam este aj servisnu sadu, teda tie "pomocne"valecky, z prachovkami,

no je pravda, ze niektore prachovky "z prstencom" nechcu drzat,
ale ja som to na jednom strmeni vyriesil tak, ze som ju prilepil..
Loctate 310 ..ci jak sa to volaa..

..na nasadzovanie mam spravenu taku trubku..
..a vo zveraku to nou natlacam..
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

Ty prachovky na pomocnejch válečkách mám už vyměněný a držej i bez "lepidla" (zatim ;) )
Kolopo
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Mělo by se to nalepit.
Dede

Příspěvek od Dede »

Uz mam konecne nahodene GSI brzdy, a Je to neporovnatelny rozdiel oproti seriovým brzdám (ADAC),po prvom stlaceni pedala som si skoro papulu rozbil.
DOPORUCUJEM tuto vymenu KAZDEMU, auto musi BRZDIT normalne a tato investicia sa oplati, ved ide o zivot.

Brzdy som kupil cez inzerat na gsi.cz za 3000,- SK /kotuce a trmene/
Brzdove dosticky nejaky holandsky vyrobca 900,-SK
Plus robota v servise za vymenu strmenov cca 1000,-SK menil som aj tlmice a pruziny kde bolo potrebne rozobrat celu napravu takze mna to stalo viac.
Zadne oblozenie bolo OK takze som ho nemenil ale komplet stoji cca 990,-
Brzdova kvapalina 90Sk

Mna to stalo cca 6000,- Sk
Vela??
Urcite nie, auto mi konecne normalne brzdi!!!!!
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Dede, my to s Pecou říkáme už 2 roky, ale ostatní si myslí, že jsme jenom potrhlí tuneři, kteří souží po upraveném autě... jsem rád, že vy, kteří jste si GSi brzdy už pořídili, potvrzujete naše stanovisko.

P.S. Mimochodem včera jen Nexií můj otec a při prvním brždění na křižovatce přibrzdil, jak je zvykklý, a málem jsme navštívili přední okno :-) Mám brzdy ATE Power Disc drážkované+ATE destičky na 2,0litr+zadní kotoučovou nápravu z Astry GSi.

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

milosh

Příspěvek od milosh »

Ivane, ale to nebude jen brzdama 8)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

milosh píše:Ivane, ale to nebude jen brzdama 8)
Ale bude,protože jednou jsem kdysi dávno sednul do bráchova Fiata(Poláka) a bráška také málem prolítnul předním oknem.Tak jedovaté brzdy jsem to dé doby nazažil.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Dede

Příspěvek od Dede »

Ivan, mimochodom.. 1,5 tku motor si predal co mas teraz pod kapotou ?
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Dede píše:Ivan, mimochodom.. 1,5 tku motor si predal co mas teraz pod kapotou ?
Dede, na srazu uvidíte, zatím no comment. ;-)

A propo - tohle je téma o brzdách :-)

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Dede

Příspěvek od Dede »

oki ... na sraz nepojdem nakolko pracujem ale snad sa dozvieme :)

apropoo k tym brzdam: mam sice GLX ale bez ABS, sa mi zda ze mola mi idu dost rychlo do smyku, si na tom ako?
Habron

Příspěvek od Habron »

Asi takhle, brzdy jsou každého věc, stejně jako technický stav jeho auta. Po mnoha a mnoha zvažováních jsem nakonec se rozhodl, že brzdy GSi na nexii dávat nebudu, protože:
a) prodejní cena auta je cca 40 000,- Kč
b) nutnost nákupu zimních pneu 14" + rezervy (cca 6000,-)
c) investice do GSi brzd = třemeny cca 2000,- kotouče cca 2000,- desky cca 1000,-
b) nejedná se o rodinné auto, se kterým bychom jezdili na výlety, ani s tím nikdo nejezdí nijak rychle. Auto nemá problém za normálních okolností zastavit a to ani za mezních situacích, kdy se ženská kochá okolím a najednou si všimne, že je dva metry za autem v koloně, takže finanční náročnost by značně převýšila efekt.

Je to moje rozhodnutí a vím, že se mnoha z vás líbit nebude, ale pokud chcete, tak poukažte na cokoliv z toho, co jsem napsal.
A navíc .... znám spoustu aut, co brzdí mnohem hůř a lidé s tím normálně jezdí.
Kolopo

Příspěvek od Kolopo »

Habron píše:Asi takhle, brzdy jsou každého věc, stejně jako technický stav jeho auta. Po mnoha a mnoha zvažováních jsem nakonec se rozhodl, že brzdy GSi na nexii dávat nebudu, protože:
a) prodejní cena auta je cca 40 000,- Kč
b) nutnost nákupu zimních pneu 14" + rezervy (cca 6000,-)
c) investice do GSi brzd = třemeny cca 2000,- kotouče cca 2000,- desky cca 1000,-
b) nejedná se o rodinné auto, se kterým bychom jezdili na výlety, ani s tím nikdo nejezdí nijak rychle. Auto nemá problém za normálních okolností zastavit a to ani za mezních situacích, kdy se ženská kochá okolím a najednou si všimne, že je dva metry za autem v koloně, takže finanční náročnost by značně převýšila efekt.

Je to moje rozhodnutí a vím, že se mnoha z vás líbit nebude, ale pokud chcete, tak poukažte na cokoliv z toho, co jsem napsal.
A navíc .... znám spoustu aut, co brzdí mnohem hůř a lidé s tím normálně jezdí.
Já sem si je rozmyslel taky jen kvůli nutnosti 14palc. kol, a řikat že s těma brzdama někoho ohrožuju je blbost! když to zašlápnu (i plně naložený auto s vozejkem :D ) tak přední flokujou, akorát se víc nadřu, ale zase si zacvičim ;) . Nic méně ty brzdy jsou konstrukčně špatný a když se neudržujou tak zlobí víc než kterýkoli jiný. A když mi auto nebrzdí tak neohrožuju jen sebe, ale i vše co je přede mnou!!!! Takže nesouhlasim, že je každýho věc v jakym technickym stavu má svý auto, když ohrožuje lidi okolo!
Kolopo
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“