Výfuk + katalyzátor - všetko kaput

Moderátor: Blue Lanos

Damek

Výfuk + katalyzátor - všetko kaput

Příspěvek od Damek »

Ak to tu už náhodou bolo preberané, tak sa ospravedlńujem, ale hľadanie bolo viac menej neúspešné

Práve som sa vŕatil zo servisu so zistením, že mám na matizkovi v paži celý výfuk vrátane katalyzátora. Oprava cez 20000 korún. čakal som poškodený nejaký zvod a pomerne finančne nenáročnú opravu, tak sa mi trochu zle spravilo.
A tak sa mi naskytá otázka, či tú sumu do toho prásknuť, alebo zháňať nejakú neoriginálnu výrobu a ak hej, tak od koho by ste mi odporučili? :?: :?: :?:
:cry: :cry:
Reklama

mirec

Re: Výfuk + katalyzátor - všetko kaput

Příspěvek od mirec »

Ciernygepard píše:Ak to tu už náhodou bolo preberané, tak sa ospravedlńujem, ale hľadanie bolo viac menej neúspešné

Práve som sa vŕatil zo servisu so zistením, že mám na matizkovi v paži celý výfuk vrátane katalyzátora. Oprava cez 20000 korún. čakal som poškodený nejaký zvod a pomerne finančne nenáročnú opravu, tak sa mi trochu zle spravilo.
A tak sa mi naskytá otázka, či tú sumu do toho prásknuť, alebo zháňať nejakú neoriginálnu výrobu a ak hej, tak od koho by ste mi odporučili? :?: :?: :?:
:cry: :cry:

..ďalšie foto tu.. Rozpredám Daewoo MATIZ Žilinský kraj @AA-AUTODIELY 0905 866 444

na tomto cisle jeden rozpredava Matiza na suciastky.skus mozno sa dohodnete
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

pripadne mail: milos1507@centrum.sk
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Rado

Příspěvek od Rado »

nerozumiem ze jak je v pazi cely vyfuk....je cely deravy hrdzavy, alebo iba kat je v pazi?....20 000 by som typoval na vymenu komplet vyfuku od zvodov az po koncovy tlmic...tomu moc neverim ze to vsetko je v prdeli
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Vykašli se na katalyzátor. Dej tam za cca 1500,- rezonátor a dozadu až k poslednímu dílu jen trubku...vyjde to tak do 5000,- maximálně !! ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no cena je asi plus minus spravna.je to celej vyfuk kat je na prvnim dilu i s vlnovcem a jestli je spatnej zadni dil chce to i stredni.ale kat se da koupit neorigo za 2000 vlnovec kolem 800 (tady na netu ho nekdo nabizi za 400 novej)a ten stredni a zadni to nevim jak je to s neorigo.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Damek

Příspěvek od Damek »

Mne sa začal rozpadať predný a nedá sa to rozobrať, lebo je to celé zhrdzavené, takže sa to s najvačšou pravdepodobnosťou rozpadne komplet, preto sa musí spraviť celý. Ako možno sa nejaká časť podarí zachrániť, ale to sa zistí, až keď sa to rozloží a to som zatiaĺ neskúšal, lebo matiz musí zostať v prevádzke :(
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

palikx píše:no cena je asi plus minus spravna.je to celej vyfuk kat je na prvnim dilu i s vlnovcem a jestli je spatnej zadni dil chce to i stredni.ale kat se da koupit neorigo za 2000 vlnovec kolem 800 (tady na netu ho nekdo nabizi za 400 novej)a ten stredni a zadni to nevim jak je to s neorigo.
Podle Autodily Krc, 2. dil asi 800, 3. dil asi 1050 vcetne dane.
Habron

Příspěvek od Habron »

To jsou polské díly, a o těch všichni říkají, že jsou dobré tak leda na to, když se chceš auta zbavit ... i když Akri tam snad má taky poláky (ale nevím to jistě, něco tady psal).
Díval jsem se a v Kelly mají Bosal, 2. a 3. díl každý asi za 1500,- . Nevím, co je to za kvalitu, ale spousta lidí říkala, že Bosal je OK, vlastní zkušenost nemám.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Bosal jsem měl na Fiatu Uno , 5 let , bez údržby a byl OK , ale prodal jsem to známýmu a tomu se vysypal za rok , takže na 6 let je v klidu , to je tak průměr.
Na Nubiru jsem teď nedávno kupoval v Krči , není to Polsko , ale Ital od Auto Kelly ( byla tam i nálepka) , na to jsem teda zvědavej , ale zatím po cca 2 měsících v soli nejeví známky rezi . Zadek je Polskej , taky zatím OK. Na Matizu mám po 6 letech furt origo. Akorát mi rachtá střední díl , byl jsem s tím i u kluků v servisu a PetrM říkal , že to dělá často , utržená přepážka ( nebo urezlá ) . Z venku je zrzavej jen lehce.

Asi bych ten polskej v klidu koupil , za ty ceny ho můžeš dát za 4 roky znovu , míň snad vydržet nemůže.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Damek

Příspěvek od Damek »

No veď ja som tam mal tiež originál a 8 rokov som bol spokojný...Do teraz.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

ja mam pouze zkusenost Kamose, to nejlevnejsi na R19 - po třech letech dirka
Už bez Matesa
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Habron píše:To jsou polské díly, a o těch všichni říkají, že jsou dobré tak leda na to, když se chceš auta zbavit ... i když Akri tam snad má taky poláky (ale nevím to jistě, něco tady psal).
Díval jsem se a v Kelly mají Bosal, 2. a 3. díl každý asi za 1500,- . Nevím, co je to za kvalitu, ale spousta lidí říkala, že Bosal je OK, vlastní zkušenost nemám.
Jasne, nemaji takovou zivotnost, ale jsou zase nekolikrat levnejsi, clovek si to musi zkusit. Nekomu se to vyplati, nekomu ne.
Habron

Příspěvek od Habron »

Já vím, pokud polák vydrží 4 roky a bosal 6, tak jasně vítězí polák ;)

Ale jak jsem psal, nemám dostatečný zkušenosti se životností výfuků různých výrobců.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak u Matize je problém v tom spoji za katíkem a bohužel často uplně shnije a nedá se to nijak sešroubovat jedině svařit natvrdo a když se to vezme s těma cenama za ty polský je to "pár korun " a asi 4 roky nevydrží ale přeci jen i kdyby člověk měnil výfuk třikrát tak je na tom furt lépe ;) mi zatím moc výfuků neměnily (na matizech ) takže většinou dáváme originál a jednou sme řešily právě ten shnilej střední spoj a vyřešily sme to tím že sme tam měli jeden starej na kterým se vysypal katík a z toho sme převařili přírubu jinak by to bylo taky na celej novej :cry:
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“