teplo v auticku:-)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

Nevadí, už som tam nalial "niečo" v takej modrej vysokej fľaške, tak uvidím, zatiaľ žiadna sláva. Po cca 100 km...
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no uvidis hlavne jestli to byl cistic chaldiciho systemu.ne utesnovac to je presnej opak.ale nemusi to pomoct nam to pomaha nekdy .
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

No, tak po úvodnom sklamaní musím povedať, že sa mi zlepšila tepelná pohoda v kabíne a nie je to len oteplením, už to bolo cítiť aj pri mrazoch. Takže konečne mám v aute aké také teplo a bolo to lacnejšie, ako výmena kúrenia! Asi 150,- Sk

ODPORÚČAM!!!

A ĎAKUJEM ZA RADY
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
ppp

Příspěvek od ppp »

Nebudem zakladat nove vlakno ale chcem sa podelit o radost z toho ze uz zase kurim :).
Nedavno sa zozimilo a tak ked som isiel domov, pri ziline, kde je o par stupnov chladnejsie nez v BA, to akosi prestaalo kurit a za strbou som uz v aute mrzol.
Takze som vyuzil kontakty v RV (peha vie ake ;) ) a preplachol radiator. Proste odhadicovat, vypustit nemrzku a vodovo napojit na vystup radiatoru a zo vstupu chytat do vedra. Sice tlak vody nebol bohvieaky ale pri prvom vedre vyslo z radiatoru nieco podobne obsahu zumpy. Hnede a huste. Dalsie 3 vedra uz boli cire akurat s trochou hrdzaveho piesku a par hrdzavych suplat.
Na ceste do BA som si potom uzival kurenie uz v bielom pasme celou cestou, takze som dorazil pekne pripeceny :).

Ked tak nad tym rozmyslam, tak som si to sposobil asi sam. Ked som espero kupil tak v nadrzke bola cira kvapalina, ktora vsak nezamrzla, takze tam bol asi stary fridex stabil alebo take nieco co jednak nei je vhodne do motorov s hlinikovou hlavou a navyse nechrani pred hrdzou tak dobre ako modernejsie nemrzky (ak vobec nejako chrani). Tu so vymenil za G12 (cervena) a ta pravdepdobne rozpustila hrdzu ktora potom upchala kurenie.

Takze aj s prechodom na novu, lepsiu nemrzku je to rovnako nebezpecne ako s olejmi. Prechodom na novy lepsi mozete nieco upchat a znefunkcnit.

Som este zvedavy dokedy to radiator vydrzi. Jednak kvoli tej hrdzi neviem co hrdzavelo a kolko sa jej este uvolni a takisot som nepreplachoval chladic, ale ten ma snad vacsie rurky a v nom sa nic neusadzalo. Inak sa to z neho moze dostat do radiatora znovu.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Tak to mam radost ze vam to pomaha ale s tim proplachem nejezdit dlouho.musi se to pak vypustit a proplachnout cistou vodou.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ppp

Příspěvek od ppp »

Nie, nie. Ja som len v dielni preplachol vodou z vodovodu radiator opacnym smerom nez cezen prudi chladiaca zmes. Ziadne sajrajtiky :) som nepouzil. Mozno, keby som pouzil nemusel by som preplachovat, ale jazdit s tym svinstvom rozpustanym na sracku by som radsej nechcel. Ktovie ci to bola len hrdza alebo predosly majitel skusal na pretesnenie kavu alebo nieco podobne.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“