Nubira

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Cukero

Nubira

Příspěvek od Cukero »

Ahoj potřebuju prosím poradit. Mam Nubiru rv.2000 16/16 a sem tam mi při větší rychlosti cca 100 na chvíli svití oranžová CHECK..vlastně při zpomalování..poradí mi někdo zda je to závažné?? díky..
Reklama

misaaa

Příspěvek od misaaa »

To samé dělá i mě, jedu rychlejc, rozsvítí se mi service a klesne když spadne rychlost,nebo zařadim..Jeden chlápek na vrakovišti mi vysvětloval, že je opotřebované ňáké to táhlo plynu, a že v určitých otáčkách je už opotřebované nebo tak, ale moc sem ho nepochopil, tak taky nevim...Zkus vyčistit škrtící klapku a krokovej motorek to někdy taky pomůže..
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

to auto musí na diagnostiku můj názor je špatná Lambda sonda opotřebovaný lanko plynu je totální hovadina tím se nechci dotknout pisatele ale toho odborníka co mu to poradil ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

No jedine co mi napada ze mohl myslet odbornik tak potenciometr skrt.klapky.ale takhle se projevuje lambda takze asi diagnostika a pak vymena.dnes jiz vime ze se nemusi kupovat original ale je vic vyrobcu .
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Mě to taky čas od času zasvítí. Zezačátku jsem vždycky vyhodil na neutrál a po chvililince to zhaslo( cca 5-10 sec). Vysledoval jsem , že to dělá když jedu delší dobu ustálenou rychlostí na stejně sešlápnutý plyn . Je jedno jestli jedu 100 nebo 140...... Takže jsem zjistil , že když na dálnici často předjíždím a zase spomaluji , tak to neblikne ani jednou , když jedu šetřivou , okolo 120, tak se někdy rozsvítí. Takže moje nová metoda je , když se ve 120 rozsvítí , přidám a zhasne hned. Asi se změní poměr plynů ve výfuku a lambda začne reagovat , takže je to asi tou lambdou ......... Kluci jestli se vám na sraz povede vzít diagnostiku , bylo by super.
Jinak mi to nějak extra nevadí , dělá to fakt málokdy , v normálním provozu nikdy , jen někdy na dálnici. Může to uplně přestat jet ? Chci v létě do Chorvatska a labdu měnit nehodlám ............
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Souhlasim s Tomášem, přesně stejný je to u mě a taky to tak dělam.. :lol: A jestli to neni nebezpečný tak mi toky ňák nevadí..nová lamba vyjde tak 1600 myslim.
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Mám pocit ,že to dělají všechny , stejně jako vržou přední silentbloky, hold dětský nemoci......... :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak všechny to rozhodně nedělají . Je to závada která by se měla odstranit . Auto asi jen tak jet nepřestane ale může se poškodit katalizátor a ten může nakonec ucpat výfuk natolik ža motor zdechne a nepůjde natočit :cry: . Jde o to , že lambda sice ukazuje a chybu rozsvítí až když se delší dobu nemění signál což je chyba jelikož má mít sínusový signál a jde o to když se "zasekává " tak jestli i hodnoty co ukazuje když měří jsou správné a né nějak posunuté proti tomu co je skutečnost
DREAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DREAM »

me kdyby svitilo check tak dostanu panickej zachvat ... vsechny to opravdu nedelaji...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak :(
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
Richard

Příspěvek od Richard »

Dream má pravdu, dnes jsem jel ustálenou rychlostí cca 140 asi 100 km na tempomat a nic neblikalo, asi bych taky chytil psotník, kdyby mi začal blikat CHECK :lol: :lol: ještě teď bouchám do dřeva :lol: :lol: že nic :lol: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Opravdu musim potvrdit ze ani me nic nepoblikava :D
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Hold máte dobrý LAMBDY ;)

...Ale nechápu , proč by se měl ucpat výfuk , snad katalizáror? Mimochodem , jak se projevuje , že se ucpává, doufám , že ne najednou , ale dá o sobě vědět postupně. Jak jsem teď měnil výfuk, koukal jsem do katu a pohledově ta včelí plástev vypadá OK , určitě průchozí , svítil jsem tam baterkou.....
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Tomáš píše:Hold máte dobrý LAMBDY ;)

...Ale nechápu , proč by se měl ucpat výfuk , snad katalizáror? Mimochodem , jak se projevuje , že se ucpává, doufám , že ne najednou , ale dá o sobě vědět postupně. Jak jsem teď měnil výfuk, koukal jsem do katu a pohledově ta včelí plástev vypadá OK , určitě průchozí , svítil jsem tam baterkou.....
Ale to nestaci , musis si vlezt dovnitr a podivat se do okraju :lol: :lol:
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Petrm mel asi na mysli situaci kdy vyhori katalyzator, rozsype se a vylita do stredniho dilu kterej ucpe
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

ty .ole :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“