Motorový olej pro Nexii.
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Motorový olej pro Nexii.
Zdravím všechny přítomné i nepřítomné. Poradí mi někdo, jaký olej doporučuje výrobce? Mám jen originál manuál na Racka a tam doporučují 10W-40. Je možné použít 5W-40? A ještě jeden dotaz mám. Byl už někdo z vás na svolávačce ohledně spon bezpečnostních pasů? Mám Nexii sedan r.v. 97.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motorový olej pro Nexii.
Když si přečteš starší příspěvky, tak to tu určitě najdeš, jinak výrobce opravdu doporučuje 10w-40, pokud by si chtěl do nexie nalejt 5w40 a máš najeto pod 60 000km, můžeš klidně, pokud ne, někteří Ti určitě doporučí nejdříve provést výplach motoru !!! Jinak přeji hodně spokojenosti a najetých km !!!Jiřík píše:Zdravím všechny přítomné i nepřítomné. Poradí mi někdo, jaký olej doporučuje výrobce? Mám jen originál manuál na Racka a tam doporučují 10W-40. Je možné použít 5W-40? A ještě jeden dotaz mám. Byl už někdo z vás na svolávačce ohledně spon bezpečnostních pasů? Mám Nexii sedan r.v. 97.
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Od roku 1996 používám 10W-40 a olej měním každých 8.000-10.000 km.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
-
- Kontaktovat uživatele:
len tolko ze 5W/40 je synteticky olej a je ovela agresivnejsi voci usadeninam v motore (karbonom) ktore rozpusta, potom sa moze stat jedna vec a to ze sa uvolni vacsi kus karbonu, ktory opcha bud olejove cerpadlo alebo nejaky mazaci kanalik a to ma za nasledok zadretie motora.........preto sa neodporuca prechazat z mineralu na syntetiku alebo polosyntetiku a z polosyntetiky na syntetiku.......z vysej kategorie na nizsiu prechod je mozny....
Ja pouzivam motorovy olej PETRO CANADA Duron XL 10W/40 (polosyntetika) a som maximalne spokojny, podla technickych specifikacii daleko presahuje synteticke oleje standardnej kvality........bod tuhnutia ma -45°C c (bezna synt je okolo -43°C) velmi dobre vlastnosti co sa tyka trhania olejoveho filmu, nizka odparovatelnost atd....
Ja pouzivam motorovy olej PETRO CANADA Duron XL 10W/40 (polosyntetika) a som maximalne spokojny, podla technickych specifikacii daleko presahuje synteticke oleje standardnej kvality........bod tuhnutia ma -45°C c (bezna synt je okolo -43°C) velmi dobre vlastnosti co sa tyka trhania olejoveho filmu, nizka odparovatelnost atd....
-
- Kontaktovat uživatele:
A myslíš si, že ty dva stupně je až tak VELIKÝ rozdíl ??? A též, -40 je trvale na antarktidě. U nás byl rekord tuším -32,5 a to v polovině minulého století.PeterMI_SK píše:len tolko ze 5W/40 je synteticky olej a je ovela agresivnejsi voci usadeninam v motore (karbonom) ktore rozpusta, potom sa moze stat jedna vec a to ze sa uvolni vacsi kus karbonu, ktory opcha bud olejove cerpadlo alebo nejaky mazaci kanalik a to ma za nasledok zadretie motora.........preto sa neodporuca prechazat z mineralu na syntetiku alebo polosyntetiku a z polosyntetiky na syntetiku.......z vysej kategorie na nizsiu prechod je mozny....
A další bonus (nexie toho oleje též moc nepapá - znám daleko větší olejo mlsaly (trabant, wartburg )
nemyslim ze tie dva stupne je vela ale motor to hlavne rano po mrazivej noci pociti a riadne a aj ti podakuje......v podstate to znaci aj o kvalite vyroby......ze tato firma dokaze vyrobit polosynteticky olej s vlastnostami lepsimi ako ini vyrobcovia syntetickych olejov....
skuste si mrknut na www.bgcare.cz je tam nieco o tom napisane....
skuste si mrknut na www.bgcare.cz je tam nieco o tom napisane....
hm,s tymi olejmi je to ako s babami-kazdy bude chvalit svoju,ale pritom pokukuje po druhej!!!nie som velky znalec olejov,ale myslim,ze dnes su uz tie oleje tak kvalitne,ze je to skoro jedno aky.ja davam shell 10-40,tak ako predpisuje daewoo,akurat pre moju nessi robim to,ze ho menim cca po 8-9 000 km.olej je v podstate vec,ktora motor ovplyvnuje najviac...studene starty,chladenie,mazanie...takze olej a vzduchac menim pravidelne!!!motor je vlastne srdce celeho auta,tak preco mu nedopriat???!!!
no ja ho nechvalim koli tomu ze by som ho predaval.....ale proste som sa knemu dostal iba nahodou nikdy som o nom nepocul, proste som to skusil len podla toho co som o nom cital a som 100%-ne spokojny, a tiez si myslim ze novu kvalitativnu normu ktorou sa urcuje kvalita presadila prave firma PETROCANADA norma je CL4 tak hovori o tom ze je daleko viac ako ostatne mot. oleje.
Pred tyzdnom som menil olej, ked sa dobre pamatam, malo tam ist 3,8 litra, tolko som aj nalial, skontroloval som to, a mal som olej presne v polovici medzi max a min hranicou, tak som myslel, ze je vsetko ok. No ostatne merania uz mi ukazovali, ze mam oleja asi 1 cm nad max hranicou. Jak sa to mohlo stat? Kolko Vam tam vojde oleja? Najazdil som takto asi 300 km, moze sa s tym nieco stat?[/b]
-
- Kontaktovat uživatele:
To je jednoduché, nikdy nevyleješ celý obsah oleje, pokud motor celý nerozebereš !!!Bady píše:Pred tyzdnom som menil olej, ked sa dobre pamatam, malo tam ist 3,8 litra, tolko som aj nalial, skontroloval som to, a mal som olej presne v polovici medzi max a min hranicou, tak som myslel, ze je vsetko ok. No ostatne merania uz mi ukazovali, ze mam oleja asi 1 cm nad max hranicou. Jak sa to mohlo stat? Kolko Vam tam vojde oleja? Najazdil som takto asi 300 km, moze sa s tym nieco stat?[/b]