OTÁČKOMĚR DO MATIZE 2002

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
MEKE

OTÁČKOMĚR DO MATIZE 2002

Příspěvek od MEKE »

Zdavim,
chtel bych se zeptat jestli mi nekdo neporadi kde by se dal sehnat otackomer na Matize 0.8 a jak je to s montazi. :roll:
Koukal jsem po ruznejch odkazech a nejrealneji se mi jevi umisteni misto vzduchoveho vývodu na stredovem panelu.
Nekde jsem, kdysi zahledl i navod jak na to ale uz jsem to pozdeji nenasel. Rovnez jsem hledal zda ho nekdo neprodava. Nasel jsem ho pouze v Krakowe cca 1500kc primo na Matizka (3 valcoveho)
cena supr, ale do Krakowa se mi nechce.Neporadi mi nekdo
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Jedině ONDRAS. Ten ho snad i místo toho výdechu má........
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: OTÁČKOMĚR DO MATIZE 2002

Příspěvek od Ondras »

MEKE píše:Nasel jsem ho pouze v Krakowe cca 1500kc primo na Matizka (3 valcoveho)
cena supr, ale do Krakowa se mi nechce.Neporadi mi nekdo
JJ, já ho mám právě z Krakowa a vyšel mě na cca 1000 před 2 lety. Zapojení je trivální +/-12V (já beru od rádia) a signálový drátek se omotá okolo kabelu mezi cívkou a rozdělovačem nebo okolo všech tří kabelů mezi cívkami a svíčkami u novějšího provedení motoru.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
MEKE

Příspěvek od MEKE »

At o ses pro nej do Krakowa otocil nebo to jde nak zaslat postou.
Nemas jeste odkaz na stranky v tom Krakowe. :roll:
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

MEKE píše:At o ses pro nej do Krakowa otocil nebo to jde nak zaslat postou.
Nemas jeste odkaz na stranky v tom Krakowe. :roll:
Spojil jsem to s výletem. Mám to asi 180 km jedním směrem.

http://www.cyfronika.com.pl/
http://www.cyfronika.com.pl/obrotomierz2.htm
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Rado

Příspěvek od Rado »

Ondrasi a v tom Krakowe si si zohnal aj tie cire blinkre? Bo tu nikde ich nedostat. :(
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Rado píše:Ondrasi a v tom Krakowe si si zohnal aj tie cire blinkre? Bo tu nikde ich nedostat. :(
Nee, ty jsem si nechal koupit polským kolegou a převzal jsem si je na sraze Matizů v Katowicích. Nevím ale, kde je kupoval
|\/| /\ '|' | '/.

Vojta

Příspěvek od Vojta »

Poslal jsem dotaz na ACH ohledně montáže otáčkoměru. Dostal jsem odpověď, že v záruce NELZE, protože není přizpůsoben. Takže musím ještě dva roky počkat. :( :( -P
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Cemu neni prizpusoben? Primo v ACH ho nenamontuji???
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Oslovil jsem už šest značkových servisů ohledně montáže otáčkoměru. Pokud se týká staršího provedení Matízů, není otáčkoměr problém. Pokud ale je to Matíz se vstřikováním a řídící jednotkou, nelze bez zásahu do elektriky otáčkoměr zapojit. Tím pádem by byla porušena záruka. Tak mi to bylo vysvětleno. Tak raději počkám. Ještě se chci podívat na Sparka - ten motor by měl být shodný s Matízem II včetně zapojení elektriky. A ve Sparku otáčkoměr je. Tak to nějak zapojit musí jít. Třeba otáčkoměr ze Sparka.
PG
Kontaktovat uživatele:

A co někam jinam?

Příspěvek od PG »

Jsou ještě nějaké jiné možnosti zapojení otáčkoměru (kromě otvoru větrání)?
Mám SE, ročník 99.
Daewoo Matiz SE 1999
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jestli ti nebude vadit, že se otočíš tak si ho dej na zadní plato tam je místa dost :D :D
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Vojta píše:Oslovil jsem už šest značkových servisů ohledně montáže otáčkoměru. Pokud se týká staršího provedení Matízů, není otáčkoměr problém. Pokud ale je to Matíz se vstřikováním a řídící jednotkou, nelze bez zásahu do elektriky otáčkoměr zapojit...
To mi chcete rict, ze kdyz mam prvni model Matiza, tak nemam vstrikovani a RJ??? Kriste pane, kdo Vam navykladal takovy blbosti??? Pokud vim, tak Matiz v zivote nemel karbec :lol:
Docent

Příspěvek od Docent »

Vojta píše:Pokud se týká staršího provedení Matízů, není otáčkoměr problém. Pokud ale je to Matíz se vstřikováním a řídící jednotkou, nelze bez zásahu do elektriky otáčkoměr zapojit.
Aha, a to jako u těch starších Matizů se otáčkoměr nemusí zapojovat do elektriky :shock: ? Tam se dává na hadičku od ostřikovače :lol: ? Před takovým servisem bych asi vzal nohy na ramena...
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Jestli mu rekli, ze u starsich Matizu, co nemaji vstriky a RJ to jde bez problemu, tak stoprocentne rychle valit pryc, jinak by treba vymene kola rekli, ze u novejsiho modelu je to o moc slozitejsi a u starsiho no problem... :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Robert dne úte črc 12, 2005 21:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“