Zdravím, asi před týdnem mi začal Spark vydávat "klepavý" zvuk s přední nápravy. Děje se tak při prudším brždění, ozve se klepnutí, nebo občas při rozjezdu a při přejezdu nerovnosti na silnici, např. retardér. Může tam být nějaká vůle, nebo vadné tlumiče? Problematice aut nerozumím, takže se obracím sem, než s tím pojedu do servisu, kde mi to rádi opraví za přemrštěnou cenu.
ročník 2007
najeto 78tis. km
motorizace 0.8 38kw
Děkuji za pomoc
Klepání na přední náprvě SPARK 0.8 2007
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Klepání na přední náprvě SPARK 0.8 2007
Měl jsem stejný problém. S největší pravděpodobností to bude hlavní čep na nápravě. Ten se u Sparka mění i s ramenem, je to zalysované v jednom kuse. Mám nalítáno 100.000 a už mám vyměněné obě ramena. Za výměnu levého i s prací jsem dal před 2 měsíci 1.700 Kč.
Jinak příznaky jsem měl stejné, při prudkém dobrždění nebo rozjezdu v tom luplo, na nerovnostech v tom klepalo a když jsem vzal svižněji zatáčku měly gumy tendeci pískat. Po výměně O.K.
Jinak příznaky jsem měl stejné, při prudkém dobrždění nebo rozjezdu v tom luplo, na nerovnostech v tom klepalo a když jsem vzal svižněji zatáčku měly gumy tendeci pískat. Po výměně O.K.
Re: Klepání na přední náprvě SPARK 0.8 2007
Mi se stalo něco jiného..
Ozývá se mi lupání při jakékoli díře, změnou rychlosti a tak. Při plynulé jízdě to nedělá.
Zjistil jsem, že mi nedosedá horní uložení tlumiče. Vidno v motoru pod nádrží chlad.kapaliny a za baterií. Matice s uložením bývá až 1cm nad rámem.
Měl jsem rozebranou pravou stranu, ale na zjevnou závadu jsem nepřišel.
Myslím si, že je to unavenou pružinou.
Pokud se povede, tak o víkendu vyměním pružiny i tlumiče a dám vědět, jak to dopadlo.
Najeto cca 95tisíc
Ozývá se mi lupání při jakékoli díře, změnou rychlosti a tak. Při plynulé jízdě to nedělá.
Zjistil jsem, že mi nedosedá horní uložení tlumiče. Vidno v motoru pod nádrží chlad.kapaliny a za baterií. Matice s uložením bývá až 1cm nad rámem.
Měl jsem rozebranou pravou stranu, ale na zjevnou závadu jsem nepřišel.
Myslím si, že je to unavenou pružinou.
Pokud se povede, tak o víkendu vyměním pružiny i tlumiče a dám vědět, jak to dopadlo.
Najeto cca 95tisíc