Motor šklbne pri pustení plynu 1.8 16V
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Motor šklbne pri pustení plynu 1.8 16V
Ahojte
vždy keď pustím plyn počas jazdy motor nepríjemne šklbne. Aj keď sa snažím akokoľvek jemne pustiť, je to rovnaké.
Najhoršie je to keď udržiavam rýchlosť 50 v meste.
Keď nastavím tempomat, nepociťujem také šklbanie motora.
Zrýchľovanie, stlačenie plynového pedála je plynulé bez šklbnutia motora.
Som nový majiteľ Orlanda, ale mal som predtým Opel Zafiru A 1.8 16V, tam som to šklbanie nezažil....
vždy keď pustím plyn počas jazdy motor nepríjemne šklbne. Aj keď sa snažím akokoľvek jemne pustiť, je to rovnaké.
Najhoršie je to keď udržiavam rýchlosť 50 v meste.
Keď nastavím tempomat, nepociťujem také šklbanie motora.
Zrýchľovanie, stlačenie plynového pedála je plynulé bez šklbnutia motora.
Som nový majiteľ Orlanda, ale mal som predtým Opel Zafiru A 1.8 16V, tam som to šklbanie nezažil....
- Reklama
Re: Motor šklbne pri pustení plynu 1.8 16V
Nic takového mi Orlando nedělá a nikdy nedělalo...
Orlando 1.8 Benzin
Silenty motora to nemôžu robiť?
Ako si to svojpomocne overím?
Vďaka
Ako si to svojpomocne overím?
Vďaka
- JardaB
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký problém na spojce nebo dvouhmotě (pokud ji má i ten tvůj benzín). Nějaká vůle mezi motorem a koly. Spojka má taky nějaké pružiny k změkčení záběru. I ten silentblock by to mohl být.
Nejstrašnější je (tragedie), když se neznalec ptá na fóru jak diagnostikovat závadu ... nebude to spravovat, ale diagnostiku chce udělat na dálku od toho jsou servisy.
Nejstrašnější je (tragedie), když se neznalec ptá na fóru jak diagnostikovat závadu ... nebude to spravovat, ale diagnostiku chce udělat na dálku od toho jsou servisy.
JardaB
-----------------
Trabant, Dacia, Felicia, Fabia, Focus, ...
-----------------------------------
Orlando LT+ VCDi 2.0 160 Silver ICE
-----------------
Tak kamarát mi poradil zastať autom na rovine, zaradiť jednotku a skúšať s autom hýbať dopredu a dozadu.
Sledovať motor. Použil som na to mobilný telefón a dal nahrávať video....
Motor sa kýval dopredu dozadu 3-5cm.
Sledovať motor. Použil som na to mobilný telefón a dal nahrávať video....
Motor sa kýval dopredu dozadu 3-5cm.
- JardaB
- Kontaktovat uživatele:
A to je hodně nebo málo ? Stejně to dáš do servisu ?
JardaB
-----------------
-----------------
Výmena silentblokov vôbec nepomohla. Aj keď boli popraskané a miestami natrhnuté.
Me to delala lambdasonda, ta na vyfuku za katikem. Hodnoty dobry ale obcas zacala ukazovat nesmysly a auto se hodilo do uzavrene smycky, takze spalovani nebylo rizene sondami ale ulozenou mapou… dal jsem Delphi a pohoda
ORLIK11 - aj svietila kontrolka emisií?
Mne už 2x lambda za katom odišla behom 2 rokov, Delphi. Vždy mi to hlásilo chybu, po výmene OK. Ale vplyv na šklbanie som nezistil.
Okrem toho šklbania po pustení plynu mi často motor nenaskočí na 1.krát. je to 50:50 prípadov. Je jedno či je zahriaty, alebo vlažný, alebo úplne studený. Ale na druhý krát už nabehne vždy.
Problém so Chevroletmi na Slovensku - nikto ich nevie poriadne opravovať. Skúšal som viaceré Opel servisy.
Mne už 2x lambda za katom odišla behom 2 rokov, Delphi. Vždy mi to hlásilo chybu, po výmene OK. Ale vplyv na šklbanie som nezistil.
Okrem toho šklbania po pustení plynu mi často motor nenaskočí na 1.krát. je to 50:50 prípadov. Je jedno či je zahriaty, alebo vlažný, alebo úplne studený. Ale na druhý krát už nabehne vždy.
Problém so Chevroletmi na Slovensku - nikto ich nevie poriadne opravovať. Skúšal som viaceré Opel servisy.