Dobrý den všem, potřebuji poradit s mým jinak super Kaloskem 1.4 16V. Vozidlo má najeto 239 850 km

. Trápí mě jedna věc, kterou jsem se rozhodl pořešit a tím je cukání motoru při ustálené jízdě. Při akceleraci, nebo plném tahu šlape jako hodinky. Když však jedu na jakýkoliv r.s. ustálenou rychlostí, např 60km/h na čtyřku, motor nepříjemně pocukává. Zdá se mi, že toto cukání se zhorší např.při jízdě na větším kruhovém objezdu (dlouho v náklonu). Někdy vozidlo cuká více, někdy méně. Zhruba před měsícem se mi k této závadě přidaly ještě vibrace, které se opět projevují na jakýkoliv r.s. vždy přesně při 3000 ot/min. Mimo tyto otáčky OK. Vibrace jsou jemné, postřehnutelné ve volantu a pedálech, spolujezdec si zřejmě tohoto jevu ani nevšimne. Dlouhodobá jízda v těchto otáčkách (cca 115km/h), je však nepříjemná. Pokud se opravdu zaposlouchám jsou tyto vibrace i "slyšet"... Svíčky jsou měněny, zapalovací kabely, rozvody , komplet filtry, spojka také. Kontrolka nesvítí žádná, diagnostika čistá. Vím, že je problém radit na dálku, ale nesetkal se někdo prosím s tímto jevem? Napadá mě třeba palivové čerpadlo? Děkuji Vám moc, víc hlav víc ví...