Kalos demontáž brzdového bubna
Moderátor: Blue Lanos
-
Kalos demontáž brzdového bubna
Zdravím,
po asi 8 rokoch jazdenia na automobile Daewoo Kalos 1.4 Sedan potrebujem vymeniť zadné brzdové čeluste. Čeluste nieje problém vymeniť, len neviem ako demontovať brzdový bubon. Nejaké nápady? Za odpovede vopred dakujem a prajem pekný deň.
EDIT:nikto nevie?
po asi 8 rokoch jazdenia na automobile Daewoo Kalos 1.4 Sedan potrebujem vymeniť zadné brzdové čeluste. Čeluste nieje problém vymeniť, len neviem ako demontovať brzdový bubon. Nejaké nápady? Za odpovede vopred dakujem a prajem pekný deň.
EDIT:nikto nevie?
- Reklama
Re: Kalos demontáž brzdového bubna
ja idem zajtra meniť predné kotúče (80000km)s platničkami prvý krát v živote, takže poradiť budem môcť len s tým.
povolíš koleso . Dáš auto na zdvihák , dáš dole koleso. potom povolíš s velkým krížovím šrobovákom poistnú skrutku. Potom pomalím ťukaním na bubon stiahneš dole ručne.
A na sonic vymeníš obloženie.
Dnes som to robil na 1 fiatke a na renaulte.
Ale aj aveo a aj kalos to má rovnako.
A na sonic vymeníš obloženie.
Dnes som to robil na 1 fiatke a na renaulte.
Ale aj aveo a aj kalos to má rovnako.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Mám 1,2 bez ABS a tam je buben vcelku, takže musíš narovnat lem matice (pod víčkem), matici vyšroubovat a sundat to celý.Musíš mít zaklínované auto a povolenou ruční brzdu.
2x kalos. Na novým kalouskovi mám ABS a je tam taky buben vcelku s nábojem.
Já už dával bubny z Avea. Na vrakáči jsem koupil celé náboje, ale komlet (štít,komplet vnitřek,náboj, buben) za 1000Kč, drží to na 4 šroubech na nápravnici . Bylo to z bouraného Avea co mělo 30 tisíc, tak to mám jak nové. Nový buben u CZ Drafel na Kalose i s ložiskem stojí nějakých 2600Kč a jsou potřeba dva + střeva
Prave ,že TAKTO sa to nemá robiť !!! Je nezmysel meniť CELE ULOŽENIE naboja kolesa aj s ložiskami, len kvoli brzdám
Treba len demontovať bubon, a vymeniť brzd.čeĺuste spolu s ich mechanizmom .
Brzd.čeĺuste na ich miestach držia malé čapíky o priemere asi 3 mm vyzeraju ako dlhé nity, na nich je pružinka a drži ich podložka zaistená o 90°
Ak je do bubna od čeĺustí vyhlbená drážka, normalne sa to rozobrať nedá, len strhnuť NASILU
pričom ako píšem hore , staré čeĺuste aj so všetkým mechanizmom aj tými čapíkmi sa vyhodia a namontujú sa nové čeĺuste a nový bubon, naboj ložiska s brzdami nemá nič spoločné...
Treba len demontovať bubon, a vymeniť brzd.čeĺuste spolu s ich mechanizmom .
Brzd.čeĺuste na ich miestach držia malé čapíky o priemere asi 3 mm vyzeraju ako dlhé nity, na nich je pružinka a drži ich podložka zaistená o 90°
Ak je do bubna od čeĺustí vyhlbená drážka, normalne sa to rozobrať nedá, len strhnuť NASILU
pričom ako píšem hore , staré čeĺuste aj so všetkým mechanizmom aj tými čapíkmi sa vyhodia a namontujú sa nové čeĺuste a nový bubon, naboj ložiska s brzdami nemá nič spoločné...
treba odmontovať brzdový strmeň, držia ho skrutky s OK21, teda otvor kĺuča 21joga00 píše:ja idem zajtra meniť predné kotúče (80000km)s platničkami prvý krát v živote, takže poradiť budem môcť len s tým.
kotúče sa menia len vtedy ak nemaju stanovenú hrúbku
Laco71 i ty jeden ty nás jen zkoušíš kdo se tu bude přít co a jak. Na to ti neskočím, v práci mám takových lidí dost
Nikoho nechcem skušať ,
len ešte raz podotýkam, že su brzd.bubny,ktoré su uložené na naboji kolesa tzv.letmo
a potom su brzd.bubny,ktoré su dotiahnuté centrálnou skrutkou poistenou zavlačkou
a to akým sposobom držia brzd.čeĺuste, ako su tam poistené, rozperky medzi nimi, ovladanie ručnej brzdy, to je tiež celkom samostatná kapitola, takže treba tieto jednotlivé témy rozlišovať
len ešte raz podotýkam, že su brzd.bubny,ktoré su uložené na naboji kolesa tzv.letmo
a potom su brzd.bubny,ktoré su dotiahnuté centrálnou skrutkou poistenou zavlačkou
a to akým sposobom držia brzd.čeĺuste, ako su tam poistené, rozperky medzi nimi, ovladanie ručnej brzdy, to je tiež celkom samostatná kapitola, takže treba tieto jednotlivé témy rozlišovať