Kalos demontáž brzdového bubna

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
majko11293

Kalos demontáž brzdového bubna

Příspěvek od majko11293 »

Zdravím,

po asi 8 rokoch jazdenia na automobile Daewoo Kalos 1.4 Sedan potrebujem vymeniť zadné brzdové čeluste. Čeluste nieje problém vymeniť, len neviem ako demontovať brzdový bubon. Nejaké nápady? Za odpovede vopred dakujem a prajem pekný deň.

EDIT:nikto nevie? :roll:
Reklama

joga00

Re: Kalos demontáž brzdového bubna

Příspěvek od joga00 »

ja idem zajtra meniť predné kotúče (80000km)s platničkami prvý krát v živote, takže poradiť budem môcť len s tým.
lomngi

Příspěvek od lomngi »

povolíš koleso . Dáš auto na zdvihák , dáš dole koleso. potom povolíš s velkým krížovím šrobovákom poistnú skrutku. Potom pomalím ťukaním na bubon stiahneš dole ručne.
A na sonic vymeníš obloženie.
Dnes som to robil na 1 fiatke a na renaulte.
Ale aj aveo a aj kalos to má rovnako.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený

Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

Kód: Vybrat vše

http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Hobol

Příspěvek od Hobol »

Mám 1,2 bez ABS a tam je buben vcelku, takže musíš narovnat lem matice (pod víčkem), matici vyšroubovat a sundat to celý.Musíš mít zaklínované auto a povolenou ruční brzdu.
Hobol

Příspěvek od Hobol »

2x kalos. Na novým kalouskovi mám ABS a je tam taky buben vcelku s nábojem.
Zbyněk

Příspěvek od Zbyněk »

Já už dával bubny z Avea. Na vrakáči jsem koupil celé náboje, ale komlet (štít,komplet vnitřek,náboj, buben) za 1000Kč, drží to na 4 šroubech :P na nápravnici . Bylo to z bouraného Avea co mělo 30 tisíc, tak to mám jak nové. Nový buben u CZ Drafel na Kalose i s ložiskem stojí nějakých 2600Kč a jsou potřeba dva + střeva :((
Laco71

Příspěvek od Laco71 »

Prave ,že TAKTO sa to nemá robiť !!! Je nezmysel meniť CELE ULOŽENIE naboja kolesa aj s ložiskami, len kvoli brzdám :x

Treba len demontovať bubon, a vymeniť brzd.čeĺuste spolu s ich mechanizmom .

Brzd.čeĺuste na ich miestach držia malé čapíky o priemere asi 3 mm vyzeraju ako dlhé nity, na nich je pružinka a drži ich podložka zaistená o 90°

Ak je do bubna od čeĺustí vyhlbená drážka, normalne sa to rozobrať nedá, len strhnuť NASILU
pričom ako píšem hore , staré čeĺuste aj so všetkým mechanizmom aj tými čapíkmi sa vyhodia a namontujú sa nové čeĺuste a nový bubon, naboj ložiska s brzdami nemá nič spoločné...
Laco71

Příspěvek od Laco71 »

joga00 píše:ja idem zajtra meniť predné kotúče (80000km)s platničkami prvý krát v živote, takže poradiť budem môcť len s tým.
treba odmontovať brzdový strmeň, držia ho skrutky s OK21, teda otvor kĺuča 21
kotúče sa menia len vtedy ak nemaju stanovenú hrúbku
Zbyněk

Příspěvek od Zbyněk »

Laco71 :D i ty jeden :o) ty nás jen zkoušíš kdo se tu bude přít co a jak. Na to ti neskočím, v práci mám takových lidí dost ;)
Laco71

Příspěvek od Laco71 »

Nikoho nechcem skušať ,

len ešte raz podotýkam, že su brzd.bubny,ktoré su uložené na naboji kolesa tzv.letmo

a potom su brzd.bubny,ktoré su dotiahnuté centrálnou skrutkou poistenou zavlačkou

a to akým sposobom držia brzd.čeĺuste, ako su tam poistené, rozperky medzi nimi, ovladanie ručnej brzdy, to je tiež celkom samostatná kapitola, takže treba tieto jednotlivé témy rozlišovať
Odpovědět

Zpět na „KALOS“

TOPlist