kopou brzdy
Moderátor: Blue Lanos
kopou brzdy
Dobrý den. Mám takový problém s brzdami. Při brzdění mi to kope do pedálu, asi bude křivý přední brzdový kotouč, i když pokud to zvednu a zkouším ručně nic nejde poznat. Jenže navíc mi to v pravé zatáčce tak nějak dře i když nebrzdím, nemůže to být nakonec něco jiného? Nerad bych zbytečně kupoval kotouč.
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Re: kopou brzdy
Kopání dělá taky ABSko. Mně to prvně tak vyděsilo že jsem zastavil a lez tehdá pod auto hledat co mi kde mohlo upadnout.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
jak píše Krtek křivý kotouče by ti spíš při brzdění rozklepaly volant, ale až při vyšší rychlosti (nad 100) , zadní bubny jsou v brzdách cítit spíš jako vibrace.... ale kopání do pedálu při dobržďování doplněné o takové "chrastění" bývá prasklý kroužek ABS... takhle to vypadá: http://autodily.mjauto.cz/daewoo/matiz- ... 54204.html a je tam na každém kole jeden, ale jestli vzadu je stejný jako vpředu to fakt nevím
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
To jste mě překvapili, že by Matiz měl ABS ?? To jsem vůbec netušil. Kde ten kroužek je? Jde ho skontrolovat bez složitého rozebíraní?
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Mně nejvíc kope ABSko při vyrezlym kroužku při pomalym pojíždění a dobržďování na parkovišti. Zkus ject krokem a zabrzdit. Jestli to kopne, je to ABSko.
A nebo máš fakt zkroucený kotouče
A nebo máš fakt zkroucený kotouče
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Obvykle bývá ten kroužek nalisovaný na homokinetickém kloubu u kola zhruba v místě kde končí ta širší část gumové manžety , tam bys měl kroužek vidět a ABS je již docela dlouhou dobu povinnou výbavou aut.......
Diagnostika ti řekne kde je problém , ale prasklej kroužek lehce rozpoznáš
Diagnostika ti řekne kde je problém , ale prasklej kroužek lehce rozpoznáš
-
My máme Chevrolet Matíze z 11/2004 (4.válec 1l 47kW) a ABS nemá. Příští týden se budou měnit kotouče, destičky a přední ložiska, neboť při "lehčím" brzdění vybruje trochu volant a kope to do brzdového pedálu.
Mi to právě tak nějak dře to kolo, a když brzdím tak se mi pravidelně zvedá ten pedál, čím jedu rychleji tak to rychleji vibruje, volant je přitom stabilní. A navíc mi to kolo dře i v zatáčce když nebrzdím.
No já když prodával Chevrolety tak už bylo ABS povinné a Spark ho samo měl. S tou povinnžm ABS je to takhle: V roce 2004 se výrobci ve sdružení ACEA dobrovolně dohodli, že ABS musí mít v Evropě každé nově homologované osobní auto (nákladní a autobusy povinně už v 90. letech). Ale až od 1. 7. 2006 se to týká všech prodávaných aut, tedy i dříve homologovaných. Ale ještě se nějakou dobu auta bez ABS doprodávala....
Já ho v Nubi mám a to je letos plnoletá říkal jsem si že Matis, který se prodával ještě později ho měl povinně..... ale zas tak to neutíká
Já ho v Nubi mám a to je letos plnoletá říkal jsem si že Matis, který se prodával ještě později ho měl povinně..... ale zas tak to neutíká
-
Tak jsem včera s kolegou auto mechanikem vyměňoval brzdové kotouče, destičky a zároveň ložiska v nábojích předních kol. Vůbec jsem netušil, že se kvůli této výměně rozebere málem půlka předku Matíze .
Mají to Korejci tedy opravdu zbytečně komplikovaný, když se to musí takto pracně rozebírat.
Ale brzdění je nyní o něčem jiném, žádné kopání do volantu, plynulé.
Na jedinou věc jsme ale nepřišli. Na poloose pravého kola je ten ozubený kroužek ABS a nějaký snímač, ale u ostatních kol nic. Ve velké techničáku mám psáno, že Matíz je bez ABS. Jelikož u třech kol nic není, tak nechápeme, k čemu slouží jmenované komponenty u pravého předního kola.
Má někdo nějaké vysvětlení???
Mají to Korejci tedy opravdu zbytečně komplikovaný, když se to musí takto pracně rozebírat.
Ale brzdění je nyní o něčem jiném, žádné kopání do volantu, plynulé.
Na jedinou věc jsme ale nepřišli. Na poloose pravého kola je ten ozubený kroužek ABS a nějaký snímač, ale u ostatních kol nic. Ve velké techničáku mám psáno, že Matíz je bez ABS. Jelikož u třech kol nic není, tak nechápeme, k čemu slouží jmenované komponenty u pravého předního kola.
Má někdo nějaké vysvětlení???
vysvětlení nemám, tedy aspoň ne normální pokud máš Matýzka od nova, tak se toto mohlo odehrát už ve fabrice, prostě momentálně byly k dispozici jen pravé poloosy a těhlice s ABS , tak je tam šoupli nic to nemění, nic to nedělá....
A pokud ne, je možný že někdo před tebou měnil kloub a dal tam ten s ABS kroužkem, což ale zas nevysvětluje tu těhlici s čidlem ABS ....
Spíš bych to viděl na tu první možnost
A pokud ne, je možný že někdo před tebou měnil kloub a dal tam ten s ABS kroužkem, což ale zas nevysvětluje tu těhlici s čidlem ABS ....
Spíš bych to viděl na tu první možnost
Mal som na Matizku tiež na pravej strane krúžok ako na ABS a bol tam aj snímač. Ale na čo slúžil, netuším.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
kopani a drhnuti bude orezly kotouc nebo spis oba.
podle stavu bud obrousit nebo spis vymenit
matiz abs ma ale jen podle vybavy,
krouzek na poloose je u matize 2 a snima rychlost auta a je jen na prave poloose pokud neni v aute abs.
podle stavu bud obrousit nebo spis vymenit
matiz abs ma ale jen podle vybavy,
krouzek na poloose je u matize 2 a snima rychlost auta a je jen na prave poloose pokud neni v aute abs.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil