Jak snížit spotřebu Nubiry

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

glady

Jak snížit spotřebu Nubiry

Příspěvek od glady »

Nemáte někdo prosím zkušenosti se snižováním spotřeby ? Neříkejte mi že když mám 16 ventila 1.6, tak je normální spotřeba kolem 9 litrů ?
Nemáte někdo nějaké typy jak je snížit? Prosím nepiště že mám jezdit s lehkou nohou na plynu, to prostě u takového auta ani nejde. neni to ono. Předem děkuji
Reklama

Návštěvník

Re: Jak snížit spotřebu Nubiry

Příspěvek od Návštěvník »

glady píše:Nemáte někdo prosím zkušenosti se snižováním spotřeby ? Neříkejte mi že když mám 16 ventila 1.6, tak je normální spotřeba kolem 9 litrů ?
Nemáte někdo nějaké typy jak je snížit? Prosím nepiště že mám jezdit s lehkou nohou na plynu, to prostě u takového auta ani nejde. neni to ono. Předem děkuji
No Glady já čumím jako puk včera :!: Ty umíš psát normálně česky :?: :?:

Všeobecně o spotřebě, tu ovlivňuje hlavně to co je mezi opěradlem, volantem a pedálama :lol: :lol: :lol:
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Richard

Příspěvek od Richard »

Ten co čumí jak puk jsem já, nějak mi to odhlásilo :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
glady

Příspěvek od glady »

Richard píše:Ten co čumí jak puk jsem já, nějak mi to odhlásilo :lol:
Moc děkuji, snad to byl kompliment. víš začal jsem na sobě pracovat :-)
glady

Příspěvek od glady »

Franta píše:Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
Ale neníčí se tím motor ? Já slyšel že si ho takhle člověk akorát odrovná... ? Nemáte nědko něco lepšího s menší investicí ?
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Ja mam, stary recept - NEJEZDI v aute. Je to lacine a bezpecne :lol:
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
sigi

spotřeba

Příspěvek od sigi »

Já si na spotřebu stěžovat nemůžu. Věřte nebo ne dlouho spotřebu mám 7.5 l/100, pravda nejezdím vyloženě krátké vzdálenosti ( na to máme DoDo 105). A pomalu teda také nejezdím.

Ve Feldě s computrem to bylo za 5,5l, tak se mám ještě co zlepšovat. :( :(
glady

Příspěvek od glady »

Brainman píše:Ja mam, stary recept - NEJEZDI v aute. Je to lacine a bezpecne :lol:
Je ale v tom případě se nenaučím jezdit a to krásné auto mám zbytečně ne ?
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

a proc sis koupil na uceni Nubiru (no vlastne proc ne)?
glady

Příspěvek od glady »

Brainman píše:a proc sis koupil na uceni Nubiru (no vlastne proc ne)?
Protože jsem chtěl pěkný auto víš, Původně jsem měl mít Peugota 306 nebo 406 , ale nakonec z nich padlo a koupil jsem si tohle.Všiml sis že jsi jediný kdo si do mě toliko rejpe ? :-) Mr. B ?
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Franta píše:Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
Ja uz sem u Nubci sel do drazsi prestavby (asi 38 tKc), kdyz to bylo novy, mel sem spotrebu kolem 9.6, ted uz kolem 8.6, ale jezdim vetsinu po Praze a ze zbytku hodne po dalnici, takze to tu spotrebu docela kazi.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Je fakt super , jak se tu asi v polovině témat řeší spotřeba !!! :evil: :evil:
Jezdi citlivě do 120 a bude žrát málo , jezdi po městě jako prase a žere hodně , toť vše.
Já to nějak neřeším jezdím spíš ostřeji a kombinovaně jsem pořád do 9 litrů , ale už to nepočítám , hlavně že to jezdí , na šetření jsi si měl koupit Matesa ! ( ten mi jezdí do 6 ), ale taky odhadem , už vím , jak má benál ubývat , tak to kontroluji jen podle měřáku .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

glady píše:
Brainman píše:a proc sis koupil na uceni Nubiru (no vlastne proc ne)?
Protože jsem chtěl pěkný auto víš, Původně jsem měl mít Peugota 306 nebo 406 , ale nakonec z nich padlo a koupil jsem si tohle.Všiml sis že jsi jediný kdo si do mě toliko rejpe ? :-) Mr. B ?
Tak to se pletes, ale opravdu. Nerejpu, ted uz ne. Nemyslim ze je to ma zasluha ale alespon sis zacal davat pozor, jak pises :D . Ja vim ze bych treba mel pouzivat hacky a carky ale zvyk je zelezna kosile. To vis deset let na Netu je znat :lol: , tak to se zase omlouvam ja.
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Zase kdyz pises bez nabodenicek, mas jistotu, ze to prectes at se pripojujes odkud chces (a v cem chces). Prece jen, kdyz mas misto ceskejch znaku nejaky paznaky, cte se to hur ;).
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“