Jak snížit spotřebu Nubiry
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Jak snížit spotřebu Nubiry
Nemáte někdo prosím zkušenosti se snižováním spotřeby ? Neříkejte mi že když mám 16 ventila 1.6, tak je normální spotřeba kolem 9 litrů ?
Nemáte někdo nějaké typy jak je snížit? Prosím nepiště že mám jezdit s lehkou nohou na plynu, to prostě u takového auta ani nejde. neni to ono. Předem děkuji
Nemáte někdo nějaké typy jak je snížit? Prosím nepiště že mám jezdit s lehkou nohou na plynu, to prostě u takového auta ani nejde. neni to ono. Předem děkuji
- Reklama
Re: Jak snížit spotřebu Nubiry
No Glady já čumím jako puk včera Ty umíš psát normálně českyglady píše:Nemáte někdo prosím zkušenosti se snižováním spotřeby ? Neříkejte mi že když mám 16 ventila 1.6, tak je normální spotřeba kolem 9 litrů ?
Všeobecně o spotřebě, tu ovlivňuje hlavně to co je mezi opěradlem, volantem a pedálama
-
- Kontaktovat uživatele:
Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Ale neníčí se tím motor ? Já slyšel že si ho takhle člověk akorát odrovná... ? Nemáte nědko něco lepšího s menší investicí ?Franta píše:Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
Ja uz sem u Nubci sel do drazsi prestavby (asi 38 tKc), kdyz to bylo novy, mel sem spotrebu kolem 9.6, ted uz kolem 8.6, ale jezdim vetsinu po Praze a ze zbytku hodne po dalnici, takze to tu spotrebu docela kazi.Franta píše:Spotřebu potažmo finance jsem vyřešil přechodem na LPG investice 22tis. Spotřeba je sice o něco větší 9 l - cca 3200 ot/min až cca 11 l - 4500-5000 ot/min (okolo těch 150 km/h). Nádrž mám toroid 47 l plněná na 40 l průměrná spotřena těch 10 l / 100 km + něco benzínu na start motoru. Tak to mám dojezd 400 km na nádrž. (dále viz vlákno LPG)
Franta
Je fakt super , jak se tu asi v polovině témat řeší spotřeba !!!
Jezdi citlivě do 120 a bude žrát málo , jezdi po městě jako prase a žere hodně , toť vše.
Já to nějak neřeším jezdím spíš ostřeji a kombinovaně jsem pořád do 9 litrů , ale už to nepočítám , hlavně že to jezdí , na šetření jsi si měl koupit Matesa ! ( ten mi jezdí do 6 ), ale taky odhadem , už vím , jak má benál ubývat , tak to kontroluji jen podle měřáku .
Jezdi citlivě do 120 a bude žrát málo , jezdi po městě jako prase a žere hodně , toť vše.
Já to nějak neřeším jezdím spíš ostřeji a kombinovaně jsem pořád do 9 litrů , ale už to nepočítám , hlavně že to jezdí , na šetření jsi si měl koupit Matesa ! ( ten mi jezdí do 6 ), ale taky odhadem , už vím , jak má benál ubývat , tak to kontroluji jen podle měřáku .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se pletes, ale opravdu. Nerejpu, ted uz ne. Nemyslim ze je to ma zasluha ale alespon sis zacal davat pozor, jak pises . Ja vim ze bych treba mel pouzivat hacky a carky ale zvyk je zelezna kosile. To vis deset let na Netu je znat , tak to se zase omlouvam ja.glady píše:Protože jsem chtěl pěkný auto víš, Původně jsem měl mít Peugota 306 nebo 406 , ale nakonec z nich padlo a koupil jsem si tohle.Všiml sis že jsi jediný kdo si do mě toliko rejpe ? Mr. B ?Brainman píše:a proc sis koupil na uceni Nubiru (no vlastne proc ne)?
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG