ozzman píše:až tak by som ho nechválil. Alkyton ako i Hammerite sú na podobnej báze. Problém je ak chceš nimi niečo natrieť a v krátkom čase montovať, vtedy je problém. Alkyton schne pri hrubej vrstve aj 1-2 dni a aj vyschnutý náter je ešte dlho náchylný na poškriabanie. Trvá niekedy aj mesiac kým farba vyzreje.
Absolutní nesouhlas.

U mojeho Forda Fusiona jsem hned před první zimou nové zadní brzdové bubny natřel jednou vrstvou černého polomatného Alkytonu. Druhý den normálně nasadil Al disky a žádný jeden měsíc nečekal.

Nyní mám Fusiona pátým rokem, nátěr jsem preventivně obnobil další vrstvou Alkytonu a hned druhý den opět z podstavců posadil na Al disky po zimním přezouvání. Opravdu na tuto barvu nedám dopustit.
S modrým lesklým odstínem mám natřené dvě vrstvy na garážových vratech už čtvrtým rokem, doma při přestavbě bytu (jádra) jsem hnědě medový odstín použil na všechna futra dveří -dva nátěry dva dny po sobě. Krásně se s Alkytonem pracuje, nestéká, slévá se a na rozdíl od ostatních syntetických barev není tvrdý tak, že při nárazu (např. odražený kámen do garážových vrat) neodprýskne - nechá se snadno opravit.
Nikoho nechci přesvědčovat, to jsou moje vlastní mnoho leté zkušenosti s Alkytonem.