Zdravím páni. Mám problém ktorý možno nieje nič zvláštne. Teraz cez zimné obdobie mám obrovskú spotrebu (nemeral som ale podla výpočtov "od oka" je to viac než 8L

) chcel som sa opýtať aké opatrenia by bolo dobré spraviť na zníženie spotreby. mám podozrenie že šarapatu robí auto sytič ktorý pumpuje motor na vysoké otáčky len aby sa zohrial... čítal som že sa to dá zlepšiť zakrytím chladiču: celého? môže to tak ostať aj na leto? nikdy "karlík" (moje tico

) nemal problém z prehriatim. dalo by sa s tým vybabrať nejak cez nastavenie bohatosti zmesy? neviem napadá ma tolko vecí ale nechcem pokaziť viacej ako už pokazené je

... tico je síce moje prvé auto ale mal som možnosť šoférovať už aj inšie stroje (BMW, WV passat, golf atď) ale na tico je proste tico

nedám naňho dopustiť... a pravda že som ho chcel zinkasovať hlavne kvoli povestnej nízkej spotrebe ale majitelka auta sa oňho nestarala max. ja čo som je vymenil brzdy keď jej už nešli (keď som ho dostal tak zadné obloženie čelustí bolo vypadnuté

nechcem si ani len predstaviť čo by sa stalo keby tak zablokuje nečakane koleso v nejakej vyžšej rýchlosti) takže auto je zatial skôr také skromné ale potreboval by som tú spotrebu čo najviac stlačiť dolu nejakým spôsobom ktorý ho nespraví nepojazdným na niekolko dní (max pár hodín lebo auto potrebujem k životu ako kyslík!!!)
vopred ďakujem za vaše odpovede