Vypnutie osvetlenia autorádia
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Vypnutie osvetlenia autorádia
Ahojte, som tu nový tak neviem či to patrí sem alebo nie, ale možno mi bude vediet niekto pomoct.
Mám Chevrolet aveo sedan r.v. 2012, a neviem či sa niekomu podarilo vypnút osvetlenie rádia pri jazde, lebo mne aj pri vypnutom radiu na displeji ukazuje čas a dátum, a stale ma to osvetluje a v noci mi to dost vadí.
Ďakujem za radu
Mám Chevrolet aveo sedan r.v. 2012, a neviem či sa niekomu podarilo vypnút osvetlenie rádia pri jazde, lebo mne aj pri vypnutom radiu na displeji ukazuje čas a dátum, a stale ma to osvetluje a v noci mi to dost vadí.
Ďakujem za radu
- Reklama
Re: Vypnutie osvetlenia autorádia
Ak zapneš svetlá vypínačom, prístroje aj s displejom pohasnú. Inak by to malo ísť nastaviť cez stmievanie ( dimmer ) pri vypínači svetiel...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Myslím, že to nejde. Dimmer to nemá
Chevrolet new Aveo (sonic) Misty Lake
Uz som skusal vsetko mozne a nic. Nemoze to byt nejakym mechanickym nastavenim?
čo tak sa s tým pohrať a nejako to spraviť tak aby si si ten stmievať osvelenie rádia spravil sám ?
Aveo 1.4 16V 69Kw, sedan Šedá Metalíza -
výbava : čím ďalej tým lepšia :D
Frezzi... Skus mi poradit. Rad sa priucim. Dik
mal som na mysli to , žeby trebalo zistiť a nájsť prívod osvetlenia do rádia a do neho dať nejaký trimer , s ktorým by si si to nastavil sám.... mohlo by to fungovať nie ? len neviem ako je s rozoberaním u nového Avea, ale u T250 - 255 to ide všetko úplne ľahko
Musel bys celý rádio rozebrat najít na napájení displeje vývod označený illumination, nebo ILL. A na něm namontovat trimr.
Jestli by nebylo jednoduší sehnat okení zatmavovací folii třeba 10% a nalepit ji zvenčí přes displej, nemusel bys nic rozebírat.
Jestli by nebylo jednoduší sehnat okení zatmavovací folii třeba 10% a nalepit ji zvenčí přes displej, nemusel bys nic rozebírat.
Hyundai Bayon 1.2DPi 58kW - 2024
Bylo:
Captiva 2,2VCDi LTZ 135kW - 2012 (4x4 - 7míst)
Chevrolet Aveo 1,4 74kW - 2010
Hyundai Santamo 2,0i 102kW - 1999 (4x4 - 7míst)
Bylo:
Captiva 2,2VCDi LTZ 135kW - 2012 (4x4 - 7míst)
Chevrolet Aveo 1,4 74kW - 2010
Hyundai Santamo 2,0i 102kW - 1999 (4x4 - 7míst)
tiež dobrý nápad, ale tá fólia nebude vadiť ked bude von ostré slnko ? bude rádio dobre čitateľné aj počas dňa ?
No tak bol som sa pytat v chevrolete a bolo mi povedane ze v aveu stmievanie nieje ale ze v ostatnych typoch to je... Trosku ma to sklamalo ... Ale uz to nezmenim. A mozem tu zatmavovciu foliu pouzit aj na display, ktory mi ukazuje rychlost a pod.? Nebude tej folii vadit teplota displaya? Alebo co by som mohol dat tam?
tak ty si môžeš s tou foliou polepiť v aute všetky displaye, otázkou však je , ako to bude čitateľné za bieleho dňa a za ostrého slnka ...... a aká teplota ? display vydáva aj nejakú teplotu ? ved stmievacie fólie sa dávaju bežne na svetlá , a tam je teplota dosť vysoká...
Aveo má jednoducho len "denný" a "nočný" režim. V ľavo je denný a keď otočíš ovládačom v pravo,tak je nočný a vtedy sa ti všetko stlmi,ale naopak sa rozsvieti ovládanie na volante a stredový panel.
Pri tomto režime viac trpia aj H7,lebo po otočení kľúča pri štartovaní sa rozsvietia a pri samotnom štartovaní pohasnú a opäť svietia. Kvôli ním,je možno vhodné večer otočiť ovládačom na nočný režim až po naštartovaní. Osobne mi nevadí osvetlenie,ale je pravda že mohli domontovať ovládanie na stlmenie. Nápad s fóliou je super,ale bolo by to dobré vyskúšať. Fólia sa ti nalepí,ak ju namočíš,tak vyskúšať sa to dá. Ten display až taký teplý nie je a je XY fólii...na okná,na svetlá a pod. snáď nejaká sa hodiť bude.
Pri tomto režime viac trpia aj H7,lebo po otočení kľúča pri štartovaní sa rozsvietia a pri samotnom štartovaní pohasnú a opäť svietia. Kvôli ním,je možno vhodné večer otočiť ovládačom na nočný režim až po naštartovaní. Osobne mi nevadí osvetlenie,ale je pravda že mohli domontovať ovládanie na stlmenie. Nápad s fóliou je super,ale bolo by to dobré vyskúšať. Fólia sa ti nalepí,ak ju namočíš,tak vyskúšať sa to dá. Ten display až taký teplý nie je a je XY fólii...na okná,na svetlá a pod. snáď nejaká sa hodiť bude.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
tak čo sa týka tých žiaroviek , tak ten istí problém sme mali aj my, keď bol nechal prepínač v automatickom režime, tak žiarovky som menil každý jeden mesiac, teraz svetla zapínam až po naštartovaní a prvú žiarovku som menil po roku..