Kotouče u Avea 5dv. 1.2
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Kotouče u Avea 5dv. 1.2
Zdravím všechny majitele Avea....mám problém. Byl jsem nedávno na garančce a sdělil sem mechanikovi problém s cukáním volantu při brždění. Při jeho kontrole přišel na to, že jsou zkroucený kotouče. Servis mi kotouče vyměnil a já sem spokojeně odjel a vše fungovalo jak má. Ale po několika měsících se problém vrátil a volant při brždění opět cuká. Asi zajedu znovu na servis, ale nechce se mi tam zase nechávat peníze za nové destičky, jinak by mi další reklamaci neuznali a musel bych platit vše. Měl jste někdo podobný problém a jak jste to vyřešil? Dík za odpověd´
- Reklama
Re: Kotouče u Avea 5dv. 1.2
Ahoj ja to reklamoval a vymenili mi je a mam pocit ze ty novy sou ok, mozna ze od ty doby neblbnu s brzdama jako driv. ale jinak bych se s tim naucil zit.....ostatne jako s celym Aveem....
Aveo HB 2006, 1150ccm, 8V 53kW
Já je reklamoval a řekli mi že je to moje chyba, tak už mám objednané Bremba i s deskama za celkem tři litry a vyměním si je sám
Aveo 5dv. 1,4 LT
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Bremba jsou super, taky mě na ex renaultu stále jázely, tak jsem si je stočil a ejhle za půl rpku to samé.Lucas píše:Já je reklamoval a řekli mi že je to moje chyba, tak už mám objednané Bremba i s deskama za celkem tři litry a vyměním si je sám
Koupil jsem Bremba kotouče i destičky a mám pokoj, najel jsem 50 000 km,a pohoda....
no myslím že ty kotouče jsou háklivý hlavně u úplně nového auta,já na brzdy šlapu hodně opatrně ale zkroutit by se teda určitě neměli myslím že skrouceny by měli bez problémů vyměnit v záruce,jak mi dokáží že šlapu na brzdy moc to bych se s nima hádal
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
- Hanzy
Kotouce skrivis jako nic kdyz prezenes brzdeni me se povedlo taky jak jsem jel s tahlych dlouhych kopcu a malo brzdil motorem....
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Ano oni se přímo nezkřivý, ale vyhřejou se a zvlní se, ani to nemusíš poznat.Hanzy píše:Kotouce skrivis jako nic kdyz prezenes brzdeni me se povedlo taky jak jsem jel s tahlych dlouhych kopcu a malo brzdil motorem....
prostě jsou na ho.vno.... jdu měnit podruhé ...
Taky mě to tlouklo do volantu pi brždění,dal jsem to do servisu, udělali rozborku a zborku, nic nenašli, ale problem zmizel.
Asi tam byla někde nějaká nečistota, hlavně, že to funguje.
Já nebrzdím intenzivně, vždy přibrzdím, povolím brzdu a po chvilce zase, tím předcházím vyhřátím kotoučů, dam jim čas aby se schladili a zaše přišlápnu na pedál, a v létě z kopce zapínám klimatizaci, jednak si ochadím v kabině, a částečně to používám jako motorovou brzdu.
I tak se dá klimatizace využít, no a z kopce na zařazenou rychlost s uzavřenou klapkou to nic nebere.
Asi tam byla někde nějaká nečistota, hlavně, že to funguje.
Já nebrzdím intenzivně, vždy přibrzdím, povolím brzdu a po chvilce zase, tím předcházím vyhřátím kotoučů, dam jim čas aby se schladili a zaše přišlápnu na pedál, a v létě z kopce zapínám klimatizaci, jednak si ochadím v kabině, a částečně to používám jako motorovou brzdu.
I tak se dá klimatizace využít, no a z kopce na zařazenou rychlost s uzavřenou klapkou to nic nebere.
A po kolika kilometrech?cellymen píše:prostě jsou na ho.vno.... jdu měnit podruhé ...
po 10 000 začli házet, v 15 je vyměnili a ve 20 začli házet znova. Jinak já se maximálně snažim využívat motorovou brzdu takže fakt těm kotoučům nedávám. Jinak měl sem nissan sunny 93 s tim sem lítal jak magor a kotouče nic neříkali. Táta si koupil Kia Picanto, to má neskutečně jedovatý brzdy, a taky s tim lítá a nic. Prostě je to nový auto a už by to mělo vydržet něco sakra...
kluci poraďte jake kotouče? brembo? TRW? Ate power disc? já jsem pro Ate power disc asi. ještě prosím vás pasuji kotouče z nexie,lanose avea na Kalose ??? ja bych chtěl brembo max ty se dělají ale pouze na lanos a nexii ne na kalos, ale nadruhou stranu sem slšel celkem hodně chvály na ATE power disk dražkovaný vnitřně chlazený kotouče a přímo na kalos.. děkuji za vaše rady..
Tico,Nexia,Kalos
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 110 kW/150HP-134,5kW/183,5HP,K&N Filter,Chip
chevrolet-cruze.wz.cz Webovka věnovaná mému vozu ve výstavbě!
Prodám: A.E. svět. Kalos 400Kč
lam. zad. nárazník Cruze s difusorem 1000Kč
KN vložku vzduchového filtru vč čistíci sady. dle dohody ;)
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 110 kW/150HP-134,5kW/183,5HP,K&N Filter,Chip
chevrolet-cruze.wz.cz Webovka věnovaná mému vozu ve výstavbě!
Prodám: A.E. svět. Kalos 400Kč
lam. zad. nárazník Cruze s difusorem 1000Kč
KN vložku vzduchového filtru vč čistíci sady. dle dohody ;)
tak neváhaj a kúp
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Tak to jsme na tom stejně.cellymen píše:po 10 000 začli házet, v 15 je vyměnili a ve 20 začli házet znova. Jinak já se maximálně snažim využívat motorovou brzdu takže fakt těm kotoučům nedávám. Jinak měl sem nissan sunny 93 s tim sem lítal jak magor a kotouče nic neříkali. Táta si koupil Kia Picanto, to má neskutečně jedovatý brzdy, a taky s tim lítá a nic. Prostě je to nový auto a už by to mělo vydržet něco sakra...
-
ten samej problem mám i já po rozebrání a odstranení nečistot sprejem na čistení brz jsem mel asi 500km pokoj a pak znova ten zas.anej zvuk. který brembo brzdy na aveo 2007 1.2? i když to bude mírne předimenzovaný nevadí.
Aveo 1.2 DOHC/2007 pojde na idnividualnu prestavbu. Potom poslem foto.