mizí chladící kapalina
Moderátor: Blue Lanos
mizí chladící kapalina
Ahoj, chtěla bych se poradit..Začala nám mizet chladící kapalina, jednou jsem i na vlastní oči viděla, jak z auta teče. Autíčko se dalo do servisu, vyměnily se rozvody včetně vodní pumpy, do nádržky se zatím dala jen voda, kvůli velké mastnotě, tak aby se prý pročistila a problém měl být za nemalé peníze vyřešen..Odjeli jsme na dovolenou a během dovolené jsme průběžně dolili tak 3litry..nikde nic nekape, výfuk je také suchý..Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuju.
- Reklama
Re: mizí chladící kapalina
Pokud byla v nádržce mastnota tak bych sázel na prdlé těsnění pod hlavou.Nevalí ta voda náhodou do oleje??Taky občas odchází těsnění na sacím potrubím.Potom to teče za prvním válcem k altíku.
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Fábia HTP
treba pozret auto aj z vnútra pod kobercami či neni voda ak ano može tiec radiator kúreniajanina011 píše:Ahoj, chtěla bych se poradit..Začala nám mizet chladící kapalina, jednou jsem i na vlastní oči viděla, jak z auta teče. Autíčko se dalo do servisu, vyměnily se rozvody včetně vodní pumpy, do nádržky se zatím dala jen voda, kvůli velké mastnotě, tak aby se prý pročistila a problém měl být za nemalé peníze vyřešen..Odjeli jsme na dovolenou a během dovolené jsme průběžně dolili tak 3litry..nikde nic nekape, výfuk je také suchý..Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuju.
děkuju ..no já nevím, to těsnění by to snad mohlo být..vevnitř určitě nikde mokro není..jen mi to přijde nějaký podivný, protože jsme s ním přes léto najeli kolem 1500km a jede úplně báječně a všechno je v pohodě až na tu mizející kapalinu..
a čo víčko nádržky je tam prepúštací ventil a je tam aj tesnenie neprepúšta náhodou
Kamos tedka ma problem na Astre F s modernejsim motorem Eco-Tec a nechape ubyvani a pribyvani oleje (mel malo, dolil cca 3 l, pak zas upoustel ty 3l ...), ptal sem se kamose (velmi dobreho mechanika) a sam
nevi a pripousti, ze ty motory jsou na prd.
Asi ti jezdi auti na vodu
(mala korekce pravopisu ... )
nevi a pripousti, ze ty motory jsou na prd.
Asi ti jezdi auti na vodu
(mala korekce pravopisu ... )
Naposledy upravil(a) Arendal dne sob zář 10, 2011 10:20, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Nubira 1.6 16V kombi SX, tmavozelena
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Mh..na víčko to nevypadá, ale ještě to prověřím ..Jinak by bylo celkem fajn, kdyby jezdilo na vodu, ale nevim, nevim
ak to nebude víčko je tu ešte jedna moožnost dat smerat či sa nenáchádza kyslič,uhličit.vchladiacej sústave len musia mat v servise ten merač meria sa to pri bežiacom motorejanina011 píše:Mh..na víčko to nevypadá, ale ještě to prověřím ..Jinak by bylo celkem fajn, kdyby jezdilo na vodu, ale nevim, nevim
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Hladinu oleja môže dvíhať buď voda,ale to je zjavné,oká ako v polievke ,alebo benzín,čo som zažil na všetkžch škodovkách,čo som mal,holt 3-ložiskové OHV motory ,to sa zas poznás tak po 3000 km olej začne černať a hlavne chytá výraznu benzínovu arómu
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Bude to tesnenie na sacom potrubi najprv to tecie nenapadne akoby to bolo z vodnej pumpy az ked sa tam "vyzerie" viac z umelej hmoty tak to bude silnejsie tiect ale to bude az v zime ked tam das nemrznucu zmes voda ti to nespravi
zazil som to a tiez som vymenil najprv pumpu zbytocne
zazil som to a tiez som vymenil najprv pumpu zbytocne
Zdravím, tak konečně jsme na to přišli..prý máme prasklé sání a výměna bude stát tak 5000kč. Chci se zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenosti? Je nutné to celé měnit? Nejde to nějak opravit? Už nemám k servisům zrovna důvěru...
Treba pozrieť ceny dielov napr. Drafel, autodily Krč alebo Carmax. Napr. http://www.czdrafel.cz/potrubi-saci-matiz-m100-p1785. Kupiť potrebne veci a najsť mechanika ktorý by to urobil.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Pokud to teče za prvním válcem hned z kraje toho potrubí,tak je zbytečnost kupovat celé nové.
Ten kraj se odřízne,vyrobí se deklík ze silnějšího plechu,trocha silikonu a je to.
Potrubí se z hlavy kvůli tomu ani sundávat nemusí,akorát je tam k tomu trochu horší přístup.
Shodou okolností mě toto potkalo před dvěma dny.Zítra se na to hodlám vrhnout,tak uvidíme jak to dopadne
Už se tu řešilo,odkazy na fota ale tuším nefakčí https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... trub%C3%AD
Ten kraj se odřízne,vyrobí se deklík ze silnějšího plechu,trocha silikonu a je to.
Potrubí se z hlavy kvůli tomu ani sundávat nemusí,akorát je tam k tomu trochu horší přístup.
Shodou okolností mě toto potkalo před dvěma dny.Zítra se na to hodlám vrhnout,tak uvidíme jak to dopadne
Už se tu řešilo,odkazy na fota ale tuším nefakčí https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... trub%C3%AD
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Fábia HTP
Fábia HTP
Díky moc..myslím,že je to hned na kraji, tak snad se najde nějaká dobrá duše, co mi s tím pomůže ..uvidíme, jak to dopadne..
A držím palce
A držím palce
Čau,
tak sem se chtěl tady rozepsat a koukám, že již zde bylo vše řečeno.
Předpokládám, že ta ucpávka přírubou sacího potrubí vznikla zřejmě kvůli zaslepení kanálu na ohřev sacího potrubí u Tikadla ?Nebo je původ tohoto kanálu ještě někde u Japnců ?
Mě to tuhle teklo a stačilo to teda dotáhnout uvidíme jak dlouho to vydrží.
tak sem se chtěl tady rozepsat a koukám, že již zde bylo vše řečeno.
Předpokládám, že ta ucpávka přírubou sacího potrubí vznikla zřejmě kvůli zaslepení kanálu na ohřev sacího potrubí u Tikadla ?Nebo je původ tohoto kanálu ještě někde u Japnců ?
Mě to tuhle teklo a stačilo to teda dotáhnout uvidíme jak dlouho to vydrží.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999