Zatím jsem nikdy nové auto neměl a tento problém nemusel řešit, ale jak tak pročítám fóra a získávám informace, mám pocit, že by opravdu podle aktuálních zákonů neměl být problém s vymožením záruky i bez servisních prohlídek v origo servise. Problém je asi hlavně v tom jejich zastrašování, že neuznají záruku atd., z čehož pak pramení to, že se samozřejmě nikomu nechce dopředu pomyslet (natož pak opravdu řešit) na sračky s nějakými soudy atd... přijde mi taky divné, že se některým servisům vyplatí z dlouhodobého hlediska účtovat 5 000 a více Kč za výměnu oleje a filtrů....vždyť po čase tam teoreticky přeci nikdo nemůže jezdit do takového servisu....ale pokud to pořád takto účtují, tak asi bohužel asi existuje dost "ovcí", co to klidně zaplatí a pak na to akorát nadávají, místo aby sedli k netu a zjistili kde je to levnější a příště jeli tam....vasek píše: 1/ Nikde není psáno, že garanční prohlídku musí dělat autorizovaný servis Chevrolet, to může jakýkoliv odborný autoservis.
Myslím si, že by bylo škoda se zříkat záruky, stát se může ledacos a ty ND jsou pak raketa....
Tedy jen více takových diskuzí, kde se člověk dozví kam jet a kam ne, což by mělo pak vést k tomu, že budou všude "férové" ceny, řekněme 2500 - 3000 Kč a tím pádem málokdo bude jezdit někam jinam než do autorizovaného servisu a bude se bát, aby se mu nevysralo něco drahého...