Sehnal jsem to přes auto kelly, a bylo to těsněním za 24kč, i když v servise mi chtěli vyměnit celý třmen za 3litry, že se prý opravárenská sada na lasetti nedělá.....dizl píše: rychlík tak porad ostatním kde shánět
hřeje se mi zadní kolo
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Re: hřeje se mi zadní kolo
- Reklama
schválně jak si postupoval ?? začal si to zkoušet kdy to dělá ?? nebo si se trefil rovnou do černého?? popiš to , aspon z toho budou ostatni něco mít pro poučení
Postup:dizl píše: schválně jak si postupoval ?? začal si to zkoušet kdy to dělá ?? nebo si se trefil rovnou do černého?? popiš to , aspon z toho budou ostatni něco mít pro poučení
Začlo to dělat zničeho nic, , to mě překvapilo, žádné problémy jsem až doteď neměl, a to mi ještě měnili kotouče a desky, problém byl v tom, že
1. smrad jak svina, na disku nebylo možné udžet ruku
2. jak jsem zvedl auto, tak jsem myslel, že kolo bude nějak přibrzděné, že se nebude točit, ale ono se točilo což bylo divné.
3. v servisu mi řekli, že tam bude nějaký bordel mezi deskami, že mi to po chvilce přestane dělat:-)
4. zašel jsem k mechanikovi a on mi sundal desky a ty desky drží takové plíšky, ty byly trochu zanesené bordelem, tak mi to vyčistil, třmen mi promazal nějakým olejem, ale nesundával.
5. chvilku to bylo v pohodě, ale asi po ujetí 40km mi to dělalo zase.
6. tak jsem opět navštívil mechanika, a on mi řekl, že to může být jedině v tom třmenu, že si mám sehnat opravárenskou sadu, že vymění těsnění, zašel jsem do servisu a tam mi řekli, že se sada na laceti nedělá, že si mám koupit celý třmen .
7. já jsem si změřil průměr toho těsnění podíval se na net a opravdu se opr. sada nevyrábí, ale já nekoupím nový třmen za 2 500tis kvůli těsnění za 20kč, tak jsem se mrknul na auto kelly, na jiný typ chevroletu, a ejhle, těsnění jsem našel, stejný průměr, prostě paráda.
8. mechanik sundal třmen a těsnění, vyčistil mi ho, nasadil nové těsnění a od té doby jsem nalítal přes 1500km a kolo se nezahřívá:-)
9. Tak to by bylo vše.......
jak prozaické
proto jsem zastáncem tohoto řešení, pokud tomu sám moc nerozumím je potřeba mechanik at chci nebo ne,
Ještě řekni , myslíš že by jsi byl schopen toto provést sám doma v garáži nebo na chodníku ??
proto jsem zastáncem tohoto řešení, pokud tomu sám moc nerozumím je potřeba mechanik at chci nebo ne,
Ještě řekni , myslíš že by jsi byl schopen toto provést sám doma v garáži nebo na chodníku ??
sundat kolo, desky, třmen to všechno ano, ale vytáhnout ten váleček v tom třmenu a nasadit těsnění, tak to bych na tom chodníku byl ještě dneska, jsou na to takové fígle (vytáhnout váleček pomocí pumpičky a vazelíny, indulonou namazat těsnění atd), díval jsem se mu pod ruce a nevím jak kdo je zručný, ale toto bych nesvedl. jinak mě to stálo tři kila za hodku práce a to mi přijde ok, než dávat 2,5-3tis za nový třmen.dizl píše: jak prozaické
Naco figle, staci namiesto dosticiek dat do strmena kus dreva o takej hrubke aby este cely piest nevyliezol von a normalne ho vyslapat brzdovym pedalom. Horsie je ak si najprv neprezieravo vypustis brzdovku novu sa ti na to minat nechce a stara je znecistena bordelom .