Zdravím,cruze bude moje prvé vlastné auto,mal som veľa doležitejších výdavkov (byt,dieťa atď...) veď viete očom hovorím,ale už asi 4 rok mám služobné auto Opel combo 1.6 64kw a je to dosť živé autíčko,vyskúšal som aj bratové clio 1.4.16v (ide super) otcovu nubiru hatchback 1.6 (tá je celkom zanedbaná,myslím tým lenivá,predsa otec má už svoje roky ),hlavne chcem reagovať na chrudošovu vetu že cruze 1.8 sa rozhodne nechová ako 140koňové auto!Dúfam že ten rozdiel v koníkoch oproti týchto áut ktoré som menoval predsa len pocítim,či nie?chrudoš píše:Takhle, protahnout u me neznamena, ze auto zenu 200 km na limitu, proste mu jen cas od casu vymetu pavouky na konci otackomeru, ale nezenu ho na vysokych otackach porad. Ja osobne nepotrebuju trhat rekordy a predbihat za kazdou cenu, preferuju poklidnou jizdu, ne agresivni, nicmene kdyz vim, ze prede mnou nikdo neni, autu na chvili vytnu do cerveneho, ale je to jen chvilkove. Spotreba je hodne osidna s mistem, kde autem jezdis. Beznou jizdou po meste (coz je u me nejvic) se pod 9 nedostanu ani omylem, to jsem ale rikal. 7-8 litru uvadim, pokud jedu nekam ven, tzn kombinace dalnice a mimo mesto, ale je to taky pohodova jizda (ne ale trapeni auta na spotrebu).
Ja osobne bych svuj styl jizdy nazval na svuj mlady vek klidny bez ohledu na spotrebu Predvidat semafory, sledovat otackomer atd, to bych nevydrzel
Nicmene auto jsem si mozna nezajel nejlepe, zkousel jsem jen tak z hecu 0-100, nebylo to ideal, ale dostal jsem se na 12s, coz me docela zklamalo...klidne to tu prohlasim, motor neni spatny, ale jako 140konovy se rozhodne nechova, jsou daleko daleko modernejsi atmomotory, skoda
Spotřeba
Moderátor: Blue Lanos
Re: spotřeba
- Reklama
Chrudosi, to jak si zmeral tych 12s.? Meranie maximalky ovplyvni hocico-vietor, mierny kopec (ani o nom nemusis vediet), zle preradenie rychlosti atd...Preto sa mera na masine. Alebo mozno mas len slabo zabehnute auto...
Oficialne mas mat kolko, 10-11s? Taka sekunda sa rychlo strati ked urobis nejaku chybu... Takze nebud sklamany, myslim ze si to len trosku zle-nepresne zmeral.
Oficialne mas mat kolko, 10-11s? Taka sekunda sa rychlo strati ked urobis nejaku chybu... Takze nebud sklamany, myslim ze si to len trosku zle-nepresne zmeral.
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
No ja jsem mel prave pocit, ze by to mohlo byt jeste rychlejsi nez podle ofiko udaju Nicmene rozjezd nebyl neostresjsi, to vim, asi se to za tech papirovych 10 stihnout da.
Cruze sype dobre, ne ze ne, hanit ten motor nebudu, jen je to 1,8 140 koni a kdyz to srovnam se slabsima motorama, neni ten projev moc rozdilny. Ale taky vim, ze je to tim, ze Cruze je tissi, vetsi, komfortnejsi, proto ten pocit zrychleni trosku zanika. Proste bych chtel, aby to frcelo jeste vic Ale na druhou stranu to potreba neni a rezerva vykonu je vzdy dostatecna, to se musi tomu motoru nechat
Cruze sype dobre, ne ze ne, hanit ten motor nebudu, jen je to 1,8 140 koni a kdyz to srovnam se slabsima motorama, neni ten projev moc rozdilny. Ale taky vim, ze je to tim, ze Cruze je tissi, vetsi, komfortnejsi, proto ten pocit zrychleni trosku zanika. Proste bych chtel, aby to frcelo jeste vic Ale na druhou stranu to potreba neni a rezerva vykonu je vzdy dostatecna, to se musi tomu motoru nechat
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Ja som tiez skusal zrychlenie udavane vyrobcom z 0 na 100km/hod a bol som sklamany. Je to o tom, ze malokdo z nas ma skusenosti s co najvyhodnejsim radenim v zavislosti od otacok. Preto je vyhodnejsie kontrolovat kondiciu motora cez pruzne zrychlenie, napriklad na stvrtom prevodovom stupni z 80 na 120km/hod. Takyto manever sa zaroven maximalne blizi skutocnej prevadzke. Pre porovnanie je nutne poznat skutocnu hmotnost auta. Kazdych 10kg sposobi zmenu zrychlenia o 0,1 sekundy. (Moje parametre: Opel Omega 2.2DTI 88kW/280Nm, 1670kg, na stvorke z 80 na 120km/hod = 12 sekund).
Opel Omega 2.2DTI
když jsem loni kupoval nové auto, tak jsem byl v různých autosalónech a vyzkoušel jsem mj. i mitsubishi lancer 1,8 benzín (103 kW/140 k) a byl jsem ze zkušební jízdy hodně zklamaný, taky jsem ten výkon vůbec necítil. Navíc v lanceru je pro mě málo místa a je z něj pro velkého člověka špatný výhled a tak jsem šel nakonec do cruze a nelituju. U té nafty je síla cítit vždy, když se probudí turbo ale i při předjíždění, když sešlápnu plyn, vůbec nezastírám, že nafta má nevýhody, chování motoru není pružné, když jedete po městě 40-50, tak není jisté, jestli tam nechat 2 nebo už dát trojku (já ji dávám až při padesáti), a podobné je to i u rychlosti kolem 70 - jestli už dát čtyřku nebo jestli jet ještě na trojku (já dávám čtyřku až při 80). Jde o to, že třeba na tu trojku při 70 to má velkou sílu, docela to řve a už to nechce zrychlovat, a jakmile přeřadím na čtyřku, tak to auto se odpíchne a jede a spotřeba o něco klesne, ale už to nemá krouťák, no a právě to je to - člověk by prý měl s tímto dieslem právě kvůli turbu jezdit kolem 1800 - 2200 otáček a přeřazením na čtyřku při 70 to klesne na 1500 otáček... Ale tyto problémy prý řeší ten údajně úplně nový diesel se šestistupňovou převodovkou, aspoň mi to tvrdili v autosalónu, když jsem tam byl kvůli garančce. No co už, už jsem si na ten svůj starý motor zvykl
No tebe s tvojou spotrebou sa ani nedivim ze ti auto nechce poriadne tahat. Ako si si zabehol tak mas. Ja mozem ist na 3-ojke od 900 otackach a ide si krasne, ked sa dostanem na 1300 uz mi pekne zabera. A celkovo na 3-ojke ma najdlhsie zrychlenie a keby clovek chcel tak z trojky nemusi preradit ani vyssie ani nizsie (tj. ze ma velky rozsah), okrem dialnice v tych najvyssych rychlostiach, a rozbiehania samozrejme.
A ked nepotrebujem zrychlovat tak si 5-ku hodit uz kludne aj v 70-tke a idem pianecko.
K tym 140 PS benzinom bez turba, iba tolko ze-co ste akoze od toho cakali? 140PS k takemu velkemu autu ako je Cruze je bez turba proste malo. Aj moj kamos mal Vectru (tu starsiu)-1.8-140PS a ked som s nim isiel, bolo to v pohode, ale ked chcel lepsie potiahnut musel tlacit a tlacit... Som vam hovoril uz davno ze 150PS s turbom je nezamenitelne!
A ked nepotrebujem zrychlovat tak si 5-ku hodit uz kludne aj v 70-tke a idem pianecko.
K tym 140 PS benzinom bez turba, iba tolko ze-co ste akoze od toho cakali? 140PS k takemu velkemu autu ako je Cruze je bez turba proste malo. Aj moj kamos mal Vectru (tu starsiu)-1.8-140PS a ked som s nim isiel, bolo to v pohode, ale ked chcel lepsie potiahnut musel tlacit a tlacit... Som vam hovoril uz davno ze 150PS s turbom je nezamenitelne!
možná jsem si auto zaběhnul blbě
Ale nikdo nikde nepsal, ze 140 koni bez turba je lepsich jak 150 s turbem, nedelej z nas blbce Kdybychom chteli ty tve oturbene koniky, museli bychom brat naftu, a tu nechcem, paac....atd cruze 1,8 LT nevazi zrvona malo, proto je tech 140 koni dost nevyraznych, to je jasne
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Na to auto stačí i 140 k bohatě, stejně při rychlejší (agresivnější) jízdě pak nestačí brzdy.
Na předjíždění, na dálnici a i na občasné blbnutí to bohatě stačí, a jak píše Chrudoš pro pár koníku nekoupime předse traktúrek tých pár koníku co mají navíc se dá doběhnout úpravou (saní, výfuku,chipem atd... to už se tu psalo)
A jinák traktoristi, začala vám sezóna tak hurá na pole a můžete využívat koníky které máte navíc
Na předjíždění, na dálnici a i na občasné blbnutí to bohatě stačí, a jak píše Chrudoš pro pár koníku nekoupime předse traktúrek tých pár koníku co mají navíc se dá doběhnout úpravou (saní, výfuku,chipem atd... to už se tu psalo)
A jinák traktoristi, začala vám sezóna tak hurá na pole a můžete využívat koníky které máte navíc
Carthell Prg
Ja rikam porad ze by to chtelo aspon tu 1,4T jako v usa a jinde. Nejlepsi by byla ale 1,6T z wtcc
Jinak cruze 6Mt 120kw tak popravde ten shift abych preradil chce uz v 1600ot. A to i z 5na 6. To je blbost od nej. Mit v 90 6tku a tocit 1250 ot se mi nechce
Jinak cruze 6Mt 120kw tak popravde ten shift abych preradil chce uz v 1600ot. A to i z 5na 6. To je blbost od nej. Mit v 90 6tku a tocit 1250 ot se mi nechce
Cruze VCDi LT 6MT 120kw black, cihlově-červená kůže, 235/45/R18
-
Tá 1.4T má takmer rovnaký výkon ako klasická 1.8, ale trocha väčší kruťák, takže až taká výhra to asi nebude ...skôr tú 1.6T tak ako píšeš, ale ten model, do ktorého sa montuje (wtcc) presne vystihujem, kam takéto motory patria...na okruhy
http://www.chevrolet.com/cruze/features-specs/
http://www.chevrolet.com/cruze/features-specs/
Chrudosu se uklidni. Rozdychaj to 1, 2, 1, 2.... Ja neporovnavam diesel s benzinom (to je uplne nieco ine), ja len hovorim o tom ze od 1.8 benzin bez turba netreba moc ocakavat a teraz sa tu trocha popisalo, ze ake sklamanie z toho ze ta 1.8-ka az tak nejde, tak som na to reagoval.
A v pohode budem mat radsej traktor, ktory neni vobec pocut a sprava sa ako raketa ako 1.8-ku, ktora sa musi tocit do aleluja a az potom sa trooosku rozbehne. To len tak na obranu-inak nic proti benzinu samozrejme, len Chrudos ma sere ked zase dava tie svoje typicke hlody...
Inak pohoda
A v pohode budem mat radsej traktor, ktory neni vobec pocut a sprava sa ako raketa ako 1.8-ku, ktora sa musi tocit do aleluja a az potom sa trooosku rozbehne. To len tak na obranu-inak nic proti benzinu samozrejme, len Chrudos ma sere ked zase dava tie svoje typicke hlody...
Inak pohoda
Carthell Prg
A inak ta 1.6T tiez zalezi ako je nastavena. Kamarat si nedavno kupil Peugeot 308CC (uz som to tu niekde spominal) s tymto motorom s robotizovanou prevedovkou. Ma to 150 aj nieco koni a ide to krasne (plus minus ako moje) a dokonca aj spotreba je slusna. Este mi nedovolil na tom zajazdit, ale musim ho presvedcit a musim sa ho spytat na spotrebu...