Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

hlavna

Re: Vynehávana motor pri prechode z volnobehu na plný výkon.

Příspěvek od hlavna »

Po ďalších konzultáciách som zistil, že by túto závadu mohol spôsobovať snímač polohy škrtiacej klapky. V stredu budem múdrejší, idem na diagnostiku motora.
Reklama

hlavna

Příspěvek od hlavna »

Dnes som bol na diagnostike, ktorá nič neodhalila. V servise boli zo správania motora úplne vedľa. Skúsili vymeniť snímač - potenciometer škrtiacej klapky, zatiaľ sa auto správa dobre. Zistím to až večer keď pôjdem do práce. Zajtra napíšem ako to dopadlo. Inak v servise som strávil 4 hod. a na nič neprišli, iba jeden mechanik si spomenul že podobná porucha sa už objavila v prípade poškodenia vačkovej hriadele. Mne ju menili a potom to začalo.
Dúfam že to už pôjde, nádej umiera posledná. :mrgreen: :PP: :mrgreen:

Zatiaľ čaute.
hlavna

Příspěvek od hlavna »

No nič sa nevyriešilo, stále to funguje tak, že studený motor pracuje v pohode, zohriaty v pohode, len ten prechod zo studeného na zohriaty asi 2 až 5 minút vynecháva. Všetci sú v koncoch. Čo takto výfuková sústava, napr. Katalyzátor, ten je už na konci životnosti. Poradte niekto. Neviem už čo. Diagnostika v poriadku, elektrika v poriadku, tlaky v poriadku, snímače v poriadku (okrem absolútneho tlaku a váhy vzduchu tie neboli menené).

Čaká na radu, hocičo aj nemožné. Ďakujem za akúkoľvek radu. :o :oops: :P
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Nikto neodpovedá,musím založiť novú tému, porozmýšľam o jej názve aby zaujala.
paul08

Příspěvek od paul08 »

skus po nastartovani chvilu nechat bezat motor,ked sa ti objavy to kolisanie otacok,tak to zastav,daj dole zo sviecok kable a kazdu jednu sviecku dotykom chyt a porovnaj na pocit ci maju rovnaku teplotu vsetky sviecky.len to nesmies nechat dlho bezat aby sa sviecky nezohrialy od hlavy to potom skresluje.Ked nebudu rovnako teple /horuce/tak aspon mozno ked to tak bude zistis moznu zavadu alebo nedokonale spalovanie na ktorom valci sa to deje.Hadam na zaciatok to pomoze i ked si myslim ze nie,ale mozno motyka vystreli. -i
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

A co takhle prasklá hadice sání za airboxem? I malá dirka dokáže pozlobit.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
paul08

Příspěvek od paul08 »

No tak hadam taketo malickosti aj ohladne podtlak. hadiciek prezreli,pripadne vymenili.Toto bude nejaka haluz ohladne tochto auta. :((
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Všetko prezreli, pol dňa sa trápili s diagnostikou a na nič neprišli. Teraz som zistil, že sa trochu zmenili podmienky a to tak, že motor vynecháva v mierne zahriatom stave na voľnobehu, ale keď ho nechám tak bežať ustáli sa a prestane to, pridám a ide normálne.
paul08

Příspěvek od paul08 »

Pozri tie sviecky a kabel od zap.cievky do rozdelovaca skus vymenit len ten hlavny.od niekoho si pozicaj len na skusku.
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Výmena kábla je zbytočná, tie sú všetky nové včetne cievky v rozdeľovači, viečka rozdeľovača a palca. :?
Ale dal som na vašu radu. Skontroloval som sacie potrubie a zistil som, že páska, ktorá spája kolektor alebo ako sa to volá s potrubím od sacieho potrubia je prasknutá, pretrhnutý závit na spojovacej páske , túto som vymenil, zistil som že vzduchový filter je naopak, tento som napravil, prečistil som snímač teploty vzduchu a vymenil som sviečky za pôvodné BRISK som dal o dosť drahšie NGK. :idea: :lol: :idea:
Naštartoval som auto na mieste, nechal som ho bežať na voľnobeh asi 1/4 hodinu a závada sa neobjavila. :(( :o) :PP: :((
Nemohol som auto prebehnúť, lebo na oslavu som si dal pivo. Dúfam že nie predčasne. Zistím to až ráno, keď pôjdem do práce a auto bude totálne studené. Dám vedieť v stredu, lebo v utorok idem na 24 hod. smenu. Zatiaľ čaute a ďakujem za rady. :D :twisted: :D
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to hlavna pokud Ti vše změřili - krokový motorek, podlakový regulátor a vyměnil si kabely, napadá mi už jenom zmagnetizovaná hřídelka rozdělovače která už není zmagnetizovaná, nedělám chytrýho ale byl jsem v podobné situaci a servisy a nic... až jsem poznal palikxe ten to vyřešil, prostě zkus s někým zaměnit rozdělovač to je chvíle práce a uvidíš, kdyby si byl z Prahy tak bych měl i novou hřídelku rozdělovače - někde doma, jinak to nemá smysl, nová stojí pár korun

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
paul08

Příspěvek od paul08 »

Clovece ako ti moze niekto namontovat opacne filter,no toto musim skusit :roll:
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...pokud máš na mysli palivový filtr tak ho docela snadno namontuješ obráceně
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
paul08

Příspěvek od paul08 »

NAPISAL vzduchovy,je mozne ze myslel palivovy?Hadam nie ked nasiel zavadu na sani.
hlavna

Příspěvek od hlavna »

Skutočne som napísal vzduchový, jednoducho to tam stlačili a hotovo. Mňa to napadlo skontrolovať len preto, že som potreboval vybrať snímač teploty vzduchu aby som ho vyčistil.
Zaujala ma tá hriadeľka rozdeľovača. Tá má biť magnetická, alebo nie. Idem to skúsiť pozháňať do obchodov, lebo závada sa zatiaľ úplne neodstránila, postupne sa to trošku zmiernilo, vynecháva pri napoly zohratom motore vo voľnobehu a asi za cca.1/2 minúty sa motor ustáli.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“